Parròquia de la Garriga

31 de Desembre de 2016 - OCTAVA DEL NADAL DEL SENYOR, SOLEMNITAT DE SANTA MARIA MARE DE DÉU 1 de gener de 2017. ANY XLII. nº 6

31 de Desembre de 2016

OCTAVA DEL NADAL DEL SENYOR, SOLEMNITAT DE SANTA MARIA MARE DE DÉU 1 de gener de 2017. ANY XLII. nº 6

“La no violència: un estil de política per la pau”

Al començament d’aquest nou any formulo els meus més sincers desitjos de pau per als pobles i per a les nacions del món, per als Caps d’Estat i de Govern, així com per als responsables de les comunitats religioses i dels diversos sectors de la societat civil. Desitjo la pau a cada home, dona, nen i nena, alhora que prego perquè la imatge i semblança de Déu en cada persona ens permeti reconèixer-nos els uns als altres com a dons sagrats, dotats d’una immensa dignitat. Especialment en les situacions de conflicte, respectem la seva «dignitat més profunda» i fem de la no violència activa el nostre estil de vida.

(...) La construcció de la pau mitjançant la no violència activa és un element necessari i coherent del continu esforç de l’Església per a limitar l’ús de la força per mitjà de les normes morals, a través de la seva participació en les institucions internacionals i gràcies també a l’aportació competent de tants cristians en l’elaboració de normatives a tots els nivells. Jesús mateix ens ofereix un «manual» d’aquesta estratègia de construcció de la pau en l’així anomenat Sermó de la muntanya. Les vuit benaurances (cf. Mt5,3-10) tracen el perfil de la persona que podem definir benaurada, bona i autèntica. Feliços els humils —diu Jesús—, els compassius, els qui treballen per la pau, i els nets de cor, els qui tenen fam i set de ser justos.

Aquest és també un programa i un desafiament per als líders polítics i religiosos, per als responsables de les institucions internacionals i els dirigents de les empreses i dels mitjans de comunicació de tot el món: aplicar les benaurances en l’acompliment de les seves pròpies responsabilitats. És el desafiament de construir la societat, la comunitat o l’empresa, de la qual són responsables, amb l’estil dels treballadors per la pau; de donar mostres de misericòrdia, rebutjant descartar les persones, danyar l’ambient i voler vèncer a qualsevol preu. Això exigeix estar disposats a «acceptar sofrir el conflicte, resoldre’l i transformar-lo en l’etapa d’un nou procés». Treballar d’aquesta manera significa escollir la solidaritat com a estil per a realitzar la història i construir l’amistat social. La no violència activa és una manera de mostrar veritablement com, de veritat, la unitat és més important i fecunda que el conflicte. Tot en el món està íntimament interconnectat. Pot passar que les diferències generin xocs: afrontem-los de forma constructiva i no violenta, de manera que «les tensions i els oposats [puguin] assolir una unitat pluriforme que engendra nova vida», conservant «les virtualitats valuoses de les polaritats en pugna».

L’Església Catòlica acompanyarà tota temptativa de construcció de la pau també amb la no violència activa i creativa. (...)

«Tots desitgem la pau; moltes persones la construeixen cada dia amb petits gestos; molts pateixen i suporten pacientment la fatiga d’intentar edificar-la». El 2017, comprometem-nos amb la nostra pregària i acció a ser persones que apartin del seu cor, de les seves paraules i dels seus gestos la violència, i a construir comunitats no violentes, que tinguin cura de la casa comuna. «Res no és impossible si ens dirigim a Déu amb la nostra pregària. Tots podem ser artesans de la pau».

 

Vaticà, 8 de desembre de 2016 +Francesc, Bisbe de Roma


Notícies i Advertiments per la setmana del 2 al 8 de gener del 2017

31 de Desembre de 2016

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 2: Pro Populo.

Dimarts dia 3: Esp. Salvador Castells i Maria Gironès.

Dimecres dia 4: ANGELA CASACUBERTA i TORT (funerals).

Dijous dia 5, vigília de l’Epifania:

20:00h: Rosa Deulofeu González.

Divendres dia 6, EPIFANIA:

9:30h: Pro Populo.

11:00h: Pere Casanovas Ciurans (3r Aniv.), Esp. Salvador Castells i Maria Gironès.

20:00h: Digna Marata Ferrer.

Dissabte dia 7:

20:00h: Esp. Joan Mascaró i Anna Boada, Esp. Genís Boada i Rosa Rigau.

Diumenge dia 8, BAPTISME DEL SENYOR:

9:30h: Jaume Travé Calvet.

11:00h: Pro Populo.

20:00h: Fam. Fernández-Medina.

 

Defuncions

El passat dimarts, dia 27, va fer el seu traspàs a la casa del Pare n’Àngela Casacuberta i Tort. Descansi en Pau.

 

Horaris de les Misses i Celebracions d’aquestes Festes a La Garriga:

Dijous 5       vigília de l’Epifania

20:00h       Missa Germanes Franciscanes

 

Divendres 6     EPIFANIA

09:30h       Missa Església Parroquial

10:30h       Missa Asil Hospital

11:00h       Missa Església Parroquial

20:00h       Missa Església Parroquial

 

Col·lecta extraordinària per obres

Aquest cap de setmana, 7 i 8 de gener, farem la col·lecta extraordinària per les obres de la parròquia.

Gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

 

Lady’s Group

El proper dimecres ens reunirem aquest grup d’adults que vol créixer, aprofundir i avançar en el camí de la Fe, des de la reflexió i la pregària. Ens trobarem a les 16h a la Sala Anna Ravell.

 

Catequesi Infantil

Aquesta setmana les catequistes de 2n Curs es reuniran el dimarts, dia 3 de gener, a la Sala St. Esteve a les 17:00h.

Les catequistes del 1r Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 4, a les 17:00h també a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor

 

Pastoral de la Salut

Aquest dimecres, dia 4 de gener, a les 10:30 del matí es reunirà l’Equip de Responsables de la Pastoral de la Salut. La reunió es farà a la rectoria.

La reunió de voluntaris serà el dimecres de la setmana següent, dia 11 de gener a les 19:30h.

 

La Llum de la Pau de Betlem

El projecte és una iniciativa dels Escoltes i Guies d’Àustria que, amb la col·laboració d’escoltes de diferents països europeus i d’altres continents, reparteixen la Llum de la Pau encesa cada any per un nen o nena austríac a la cova del Naixement de Jesús a Betlem.

La Llum de la Pau de Betlem es distribueix per aquelles parròquies, llars, escoles, hospitals, residències per a gent gran, comunitats religioses, presons i altres associacions que l’han volgut acollir.

Nosaltres, a La Garriga, rebem la Llum de la Pau de Betlem de la mà de l’Escola St. Lluís que ja fa uns quants anys, un parell de setmanes abans de Nadal, la va a cercar a la parròquia on es rep i distribueix per a la resta del principat.

Tothom qui ho vulgui pot endur-se aquesta petita flama (i tot el que significa) a casa seva. Acollir-la a les nostres llars és un petit signe del compromís que entomem per cuidar-la i mantenir encès en els nostres cors tot allò que aquesta flama vol significar. Per fer-ho sols caldrà que ens ho digueu al acabar les misses i que us proveïu d’algun estris per traslladar la flama de l’església parroquial a casa vostra sense que aquesta s’apagui.

 

 

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart