Parròquia de la Garriga

10 de Gener de 2016 - EL BAPTISME DEL SENYOR. 10 de gener de 2016. ANY XLI. nº 07

10 de Gener de 2016

EL BAPTISME DEL SENYOR. 10 de gener de 2016. ANY XLI. nº 07

Un nou any, un do del Déu misericordiós
Enmig de les festes de Nadal i Epifania, comencem un Nou Any. Recordem els qui ja han passat cap a la vida eterna, i pensem en els qui tenim a prop, aquells que depenen en certa manera de nosaltres. Pensem en els qui sofreixen i que esperen millorar les seves condicions de vida en aquest nou any. I en el fons, encomanem a Déu tots els dies que tenim al davant. Se’ns dóna de començar un nou any de la història de la humanitat, millor encara, un nou any de la nostra personal història, el que anomenem “el camí de la vida”. Déu sempre ens acompanya en aquest camí, no el fem sols. D’Ell venim, en Ell vivim i cap a Ell ens dirigim. Mentrestant ens dóna l’Església, una “família” de germans; i ens sosté amb la seva gràcia perquè no caiguem i perquè si caiem, ens aixequem. Ja que Ell és sempre Pare de Misericòrdia. Ens omple dels seus dons i ens estima en el viure de cada dia. A Ell li encomanem tot aquest 2016 que estem tot just iniciant.
Més enllà, però, dels estats d’ànim, us convido a tenir una mirada fonda, reflexiva, sobre el temps i la vida. I entorn d’aquests pensaments hi giren una colla d’interrogants sobre com vivim, o millor sobre com visc i gasto la vida jo: què faig? què val la pena de viure? què deixaré quan marxi? ¿estimo de veritat? qui sóc en el fons? com puc millorar ni que sigui una mica?
Els creients, davant el temps i el nou any que tenim al davant, ens hem de fer una pregunta molt personal: què espera Déu de mi en aquest temps que em regala? Per a respondre-la, no estem a les fosques. Tenim el Crist que, com en el camí d’Emaús, ens acompanya i ens parla al cor. Ens interpel·la a través de les Escriptures i a través de la vida; a través dels germans i dels pobres; a través dels esdeveniments, de les proves... Si el temps és ple de la presència de Déu, el temps esdevé un veritable do de Déu que cal acollir, aprofitar, gaudir i agrair. És bonica la pregària dels deixebles: “Quedeu-vos amb nosaltres, Senyor, que es fa tard i el dia ja ha començat a declinar”(Lc 24,29). Fem acció de gràcies pels dons rebuts, intercessió pel que necessitarem en endavant i penediment per tot el que va quedar per fer o que vam fer mal fet en l’any passat, en la vida passada. I comprometem-nos a viure en la confiança posada en el Senyor i a deixar-nos guiar per l’Esperit Sant.
L’arribada d’un nou any l’hem de veure com un temps propici que Déu ens envia. Un do de gràcia; una oportunitat de créixer i de donar glòria a Déu. Convé que sigui una oportunitat nova per a madurar en el camí de la fe, per a viure compromesament la nostra vida: al si de la família, de la comunitat cristiana, de la vida del poble i ciutat. St. Joan Pau II ens exhortava a l’inici del mil·lenni: “No es tracta d’inventar un nou programa. El programa ja existeix. És el de sempre, recollit per l’Evangeli i la Tradició viva. Se centra, en definitiva, en Crist mateix, al qual cal conèixer, estimar i imitar, per viure en Ell la vida trinitària, i transformar amb Ell la història fins al seu acompliment en la Jerusalem celestial (NMI 29).Cadascú sabent que està cridat a acollir i a fer fructificar els “talents” que Déu li ha posat a les mans, “vivint sempre contents en el Senyor”(Fil 4,4), servint els pobres, essent misericordiosos com el Pare, practicant les obres de misericòrdia, amb l’Eucaristia com a aliment per al camí de la vida, fins al trobament definitiu amb el Senyor.
+Joan-Enric Vives, Arquebisbe de l’Urgell


Notícies i Advertiments per la setmana de l'11 al 17 de gener del 2016

10 de Gener de 2016

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 11: Ramon Serra (7è. Aniv), Anna Furriol (12è. Aniv)
Dimarts dia 12: Agustí Pagespetit i Puigsasllosas, Alicia Colungo Puértolas, Pere Forcada i Font.
Dimecres dia 13: SERGI GARCIA CLAVERIA, JOAN MASCARÓ BORRELL, FINA DANES PEZ, JAUME CSALÍ NERCADAL (funerals). Jaume Monrabà Gras (3r. Aniv)
Divendres dia 15: Josep Aribau Vila.
Dissabte dia 16: Daniel Molsosa (Aniv), Miquel Puigdomènech Castellví (5è. Aniv), Fam. Sansó-Plans.
Diumenge dia 17:
9:30 h: Dionisio.
11 h: : Juan Torras Trías.
20h: Pro Populo.
 
Defuncions
El dilluns 28 del passat mes de desembre va fer el seu traspàs a la casa del Pare En Sergi Garcia Claveria als 71 anys, el dimarts 5 de gener En Joan Mascaró i Borrell als 58 anys i Na Fina Danes Pez als 71 anys, i el dimecres 6 En Jaume Casalí i Mercadal  als 89 anys. Que descansin en pau.
 
Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós
Aquest dimarts es reunirà l’Equip de preveres i diaca del nostre arxiprestat. Encomanem-los en la pregària.
 
Catequesi de Confirmació
El mateix dimarts, dia 12 de gener, es reuniran els catequistes de confirmació. La reunió serà a les 17:30h a la rectoria.
 
Pastoral de la Salut
La reunió de voluntaris serà aquest dimecres, dia 13 de gener, a les 19:30h a la sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Pregària Jove
Aquest divendres dia 15, a les 21h hi haurà la Pregària Jove d’aquest mes de gener (que es va haver d’aplaçar la setmana passada). És un moment d’encontre dels joves de la parròquia amb el Crist. Encomanem-los en la nostra pregària.
 
Divendres: MISSA, EXPOSICIÓ DEL SANTÍSSIM, SAGRAMENT DE LA RECONCILIACIÓ.
Cada divendres a les 7 de la tarda Celebrem l’Eucaristia i tot seguit us convidem a fer una estona de pregària davant el Santíssim Sagrament que resta exposat per la nostra pregària. És també durant aquella estona d’intimitat amb el Senyor que aquells que ho vulguin poden atansar-se al Sagrament de la Reconciliació. Hi sou convidats!
 
Hospitalitat de Lurdes
Us recordem que la loteria premiada de l’Hospitalitat de Lurdes es pagarà tots els dimarts i dijous de 17,30 a 18,30 h. a la rectoria de la nostra parròquia de Sant Esteve de la Garriga.


el Papa Francesc convida a pregar una vegada al mes a YouTube

10 de Gener de 2016

(CR) Una vegada al mes trobareu el papa Francesc a YouTube. Des d'aquest dimecres Francesc ja és un "youtuber", nom amb el que es coneixen els personatges que tenen un canal en aquesta plataforma social de vídeos. Les audiències del dimecres i l'àngelus del diumenge eren fins ara les principals plataformes que utilitzaven els papes per adreçar-se regularment als fidels. Francesc ja hi va afegir els resum de les homilies matinals diàries a Santa Marta. Ara hi incorpora els vídeos mensuals, que són una nou format de les tradicionals intencions per la pregària que el papa proposa cada mes. El canal porta per nom "El vídeo del papa".
A més del canal, sorprèn el format del vídeo que no es limita a unes paraules del papa. En el primer, dedicat al diàleg interreligiós, hi apareixen imatges de representants del budisme, del judaisme, un sacerdot catòlic i un dirigent islàmic dient que creuen en Déu i que creuen en l'amor. I el papa comenta que "en aquest ventall de religions hi ha una sola certesa: tots som fills de Déu". En el minut i mig que dura el vídeo, també s'hi afegeixen imatges del papa amb representants d'altres religions o d'altres confessions cristianes. Francesc acaba demanant l'oració per la intenció d'aquest mes: "Que el diàleg sincer entre homes i dones de diverses religions, comporti fruits de pau i justícia". El vídeo acaba amb una imatge conjunta dels símbols de les principals tradicions religioses.La iniciativa ha estat promoguda per Xarxa Mundial de Pregària del Papa, coneguda també com l'Apostolat de l'Oració, i es farà en castellà, anglès, portuguès, francès, italià, alemany, àrab, xinès, i s'anirà ampliant a altres idiomes com l'holandès i l'hebreu.
El director internacional de la Xarxa Mundial de Pregària del Papa, el jesuïta Frederic Fornos, explica que l'objectiu de la iniciativa és "donar a conèixer les intencions de pregària del Papa, els grans desafiaments de la humanitat i de la missió de l'Església que cada mes ens presenta". I que per trobar nous mitjans per donar-ho a conèixer han optat pel vídeo "perquè és el més viral i el més conegut". En resum, que "el papa ens convida a través d'aquest vídeo a resar amb ell".

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart