Parròquia de la Garriga

7 de Febrer de 2016 - V DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 7 de febrer de 2016. ANY XLI. nº 11

7 de Febrer de 2016

V DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 7 de febrer de 2016. ANY XLI. nº 11

Unir mans solidàries i misericordioses
Amb la Jornada de dejuni voluntari del divendres 12 de febrer i la col·lecta del diumenge 14 de febrer a totes les parròquies de la Diòcesi, s’obre la Campanya de Mans Unides d’aquest any, que és “l’Any de la misericòrdia”. Al llarg del mateix anirem tenint altres actes. Mans Unides de nou truca a la porta dels nostres cors perquè els obrim a la solidaritat efectiva amb els germans que passen fam, perquè practiquem les obres de misericòrdia: “donar de menjar i de beure” als qui passen fam i set. Una fam i una set que no són només de menjar i beure, i que cal pal·liar sembrant projectes de vida, tal com recalquen en el lema de campanya d’aquest any: "Planta-li cara a la fam: sembra!".
Enguany l’objectiu de Mans Unides del Vallès Oriental és millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals, del districte d’Amravati a l’Índia amb un pressupost total de 64.061 euros, del qual n’és responsable la Sor Hira Parkhe de l’ONG Divya Sadan Social Centre Germanes de la Creu de Chavanod ( França)
Els habitants d’aquest districte són pagesos pobres, les pràctiques de conreu són ancestrals, no disposen de maquinària i la producció és de subsistència. La seva principal feina és al camp. La collita va de juny a febrer, i la resta de l’any han de buscar petites feines ocasionals. Tot i així, les oportunitats són mínimes. Aquests camperols desconeixen els drets que els emparen i protegeixen. Els pocs que tenen petites terres es veuen abocats a demanar crèdits a interessos desorbitats, per adquirir llavors i fertilitzants. Els pous que hi havia s’han assecat, la qual cosa fa que visquin miserablement.
La situació de la dona és d’abandonament i supressió social, tan a nivell familiar com social i per manca d’educació, tenen moltes supersticions i creences en la bruixeria. La poligàmia i el maltractament a la dona són comuns entre els descastats i el 70 % d’elles pateixen anèmia i necessiten coneixements sobre higiene i salut. Per causa de l’alcoholisme, molts homes moren sent joves i deixen, la dona, sola a l’atenció de la família.
Es vol proveir les dones descastades d’una combinació de nocions d’economia, préstecs, habilitats empresarials i sistemes d’estalvi. Se les vol formar en habilitats per a la vida diària, temes de gènere, sanitaris, de violència domèstica i drets de la dona.  
Les 38 primeres dones emprenedores podran disposar d’un micro-crèdit per a petits negocis (botigues de venda de roba, bijuteria, verdures, àpats ràpids, bellesa, costura, etc.). Altres s’ocuparan de la cria i venda de cabres. L’any següent, 19 dones més prendran el relleu i el tercer torn serà de 9 dones. El nombre de beneficiaris directes del projecte és de 400 dones (indirectes en són 2000 dones), gràcies al treball en equip.
El projecte inclou l’adquisició d’un vehicle per als desplaçaments i activitats de generació d’ingressos per a les dones.
 
Gràcies en nom dels qui ho necessiten.


Notícies i Advertiments per la setmana del 8 al 14 de febrer del 2016

7 de Febrer de 2016

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 8: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 9: Trinidad Campiña Fernández (1r Aniv).
Dimecres dia 10: Pro Populo.
Dijous dia 11: Per tots els membres, familiars i amics difunts de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes.
Divendres dia 12: Pel perdó dels nostres pecats.
Dissabte dia 13: Esp. Josep Balcells i Maria Camprodon, Miquel Viaplana, Fam. Viñets-Llauger.
Diumenge dia 14:
9:30 h: Ànimes del Purgatori.
20h: Pro Populo.
 
Escolania Parroquial
Aquest dilluns, dia 8, es trobarà la Junta de l’Escolania Parroquial. La reunió es farà a la sala Sta. Cecília a 2/4 de 10 del vespre.
 
Arxiprestat Montbui-Puiggraciós
El dimarts d’aquesta setmana es trobaran els preveres i diaca del nostre arxiprestat per fer el seguiment de les nostres parròquies.
 
Catequesis Confirmació
A les 17:30 de la tarda del dia 9 es reuniran els catequistes de confirmació. La reunió serà a la rectoria.
 
Banc d’Aliments de Càritas
El mateix dimarts, a 2/4 de 8 del vespre, es reuniran els voluntaris i voluntàries del Banc d’Aliments de Càritas Parroquial. La reunió es farà a la Sala St. Esteve.
 
Comissió de Litúrgia
També el dimarts, dia 9 de febrer, es reunirà la Comissió de Litúrgia de la Parròquia. La reunió serà a les 8 del vespre a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Missa de funeral
La setmana vinent, celebrarem l’inici de la Quaresma en la litúrgia del Dimecres de Cendra, per aquest motiu, la Missa de Funerals que acostumem a celebrar els dimecres –en cas de cap defunció- es traslladarà al dimecres de l’altra setmana, dia 17, a les 7 de la tarda.
 
Dimecres de Cendra
Aquest dimecres, dia 10 de febrer, comencem l’Exercici Quaresmal d’enguany.
Celebrarem l’Eucaristia amb la benedicció i imposició de la cendra a: ¾ de 10 del matí a la capella de la Residència del Pilar i a les 7 de la tarda a l’Església Parroquial.
Recordem que el Dimecres de Cendra és dia de dejuni i d’abstinència. També és bo tenir present que tot i no ser dia de precepte és d’aquelles ocasions en la que s’hi escau molt participar de l’Eucaristia per tal de començar “amb bon peu” el camí que ens mena vers la gran festa Pasqual!
 
Pastoral de la Salut
Dimecres vinent, dia 10 de febrer, a les 20:00h, els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de la Salut faran la seva reunió mensual. La reunió serà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Festa de la Mare de Déu de Lourdes
Dijous vinent, dia 11, celebrarem com cada any la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Acompanyats en la processó i en l’eucaristia per les veus de la nostra Escolania Parroquial, començarem la celebració a les 7 de la tarda. Els qui pugueu ens trobarem a la Sala St. Esteve ¼ d’hora abans (3/4 de 7) per sortir des d’allí en processó donant la volta a l’església parroquial. Junt amb l’Hospitalitat de Lurdes de la nostra parròquia us convidem a tothom a pregar pels nostres malalts i malaltes, sempre, i a fer-ho d’una manera ben especial el dia de la festa de la Mare de Déu. Us esperem!
 
Pregària Jove
Aquesta mes ens afegirem a la Pregària Jove que organitza la Delegació de Joventut a la parròquia de St. Esteve de Granollers. La pregària serà el proper divendres a les 9 del vespre.
 
Visita al Cottolengo
Dissabte vinent, dia 13, els nois i noies dels grups de “konfirmació”, visitarem el Cottolengo del P. Alegre de Barcelona. Enmig de la gran ciutat, el Cottolengo ha estat i és un “oasi” de solidaritat, acollida, respecte, servei... de MISERICÒRDIA en estat pur!!!!
Encomanem aquesta experiència, tots els nostres nois i noies que es preparen perquè algun dia l’Esperit Confirmi llurs vides i fe; també tots els infants, adolescents i adults que resideixen al Cottolengo, els voluntaris que hi fan feina i la Comunitat de Germanes que han consagrat la seva vida al Crist servint els més desafavorits.
 
Vetlla de Pregària de Quaresma
“Entrem en la
QUARESMA
de l’any de la Misericòrdia”
 Dissabte, dia 13 de febrer, a les 21:30h al Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós
 
Col·lecta extraordinària per obres
Aquest cap de setmana, 6 i 7 de febrer, farem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
Via Crucis
Començant el dia 14 de febrer, cada diumenge de quaresma i fins el dia 13 de març, tothom, grans i petits, som convidats a fer experiència de pregària tot acompanyant el Crist en el seu camí de Creu. Cada setmana de la quaresma resarem plegats el “Via Crucis” els diumenges a la 7 de la tarda. Fem un esforç per treure’ns la mandra del damunt i així poder-nos aplegar com a comunitat creient i viva que es disposa a viure joiosament una nova Pasqua.!
 
MANS UNIDES
Col·lecta extraordinària
 
El proper cap de setmana, 13 i 14 de febrer, farem la col·lecta extraordinària per MANS UNIDES.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart