Parròquia de la Garriga

13 de Març de 2016 - V DIUMENGE DE QUARESMA. 13 de març de 2016. ANY XLI. nº 16

13 de Març de 2016

V DIUMENGE DE QUARESMA. 13 de març de 2016. ANY XLI. nº 16

Les Obres de Misericòrdia (II)
La Quaresma d’aquest Any Jubilar, doncs, és per a tots un temps favorable per a sortir finalment de la nostra alienació existencial gràcies a l’escolta de la Paraula i a les obres de misericòrdia. Mitjançant les corporals toquem la carn de Crist en els germans i germanes que necessiten ser alimentats, vestits, allotjats, visitats, mentre que les espirituals toquen més directament la nostra condició de pecadors: aconsellar, ensenyar, perdonar, amonestar, resar. Per tant, mai no hem de separar les obres corporals de les espirituals. Precisament tocant en el miserable la carn de Jesús crucificat, el pecador podrà rebre com a do la consciència que ell mateix és un pobre captaire. A través d’aquest camí també els «superbs», els «poderosos» i els «rics» dels quals parla el Magnificat tenen la possibilitat d’adonar-se que són immerescudament estimats per Crist crucificat, mort i ressuscitat per ells. Només en aquest amor hi ha la resposta a la set de felicitat i d’amor infinits que l’home
—enganyant-se— creu poder omplir amb els ídols del saber, del poder i del posseir. Però sempre queda el perill que, pel fet que hom es tanqui cada vegada més hermèticament en Crist, que en el pobre continua trucant a la porta del seu cor, els superbs, els rics i els poderosos acabin per condemnar-se a si mateixos a caure en l’etern abisme de solitud que és l’infern. Heus ací, doncs, que ressonen de nou per a ells, de la mateixa manera que per a tots nosaltres, les paraules punyents d’Abraham: «Ja tenen Moisès i els Profetes: que els escoltin» (Lc 16,29). Aquesta escolta activa ens prepararà de la millor manera possible per a celebrar la victòria definitiva sobre el pecat i sobre la mort de l’Espòs ja ressuscitat, que desitja purificar la seva Esposa promesa, a l’espera de la seva vinguda.
No perdem aquest temps de Quaresma favorable per a la conversió. Ho demanem per la intercessió maternal de Maria Verge, que va ser la primera que, davant la grandesa de la misericòrdia divina que va rebre gratuïtament, va confessar la seva petitesa (cf. Lc 1,48), reconeixent-se com la humil esclava del Senyor (cf. Lc 1,38).
+ Francesc, Bisbe de Roma


Notícies i Advertiments per la setmana del 14 al 20 de març del 2016

13 de Març de 2016

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 14: Fam Nualart-Barba.
Dimarts dia 15:Pels qui són a les presons.
Dimecres dia 16: (funerals). Estanislau Massas Clos (Aniv).
Divendres dia 18: Mn. Jordi Mas Castells, Juan Torras Trias.
Dissabte dia 19: Josep Portabella Sorribas, Josep Fernández Samper, Josep Canals Morera, Josep Balcells Petit, Pepeta Llauger, Patro, Joana, Esp. Josep i Conxita.
Diumenge dia 20:
9:30 h: Anna Carrión Ribas.
12:00h: Lluís Tort Terrés (2n Aniv).
20h: Pro Populo.
 
Defuncions
Diumenge passat, dia 6 de març, feu el seu traspàs a la casa del Pare na Teresa Estrany Valls als 93 anys; i el dilluns, dia 7, na Mercè Fericglas Lucia als 98 anys. Descansin en pau.
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 1r Curs es reuniran el dimarts, dia 15 de març, a la Sala St. Esteve a les 16:30h.
Les catequistes del 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 16, a les 16:30h també a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor.
 
 
Celebració del Perdó
Recordeu que aquest diumenge, dia 13, a les 17:30 celebrarem el sagrament de la PENITÈNCIA a la nostra Església Parroquial.
 
Serem a prop de la Setmana Santa. Aquest dia, celebrarem LA MISERICÒRDIA DEL SENYOR, el SAGRAMENT DE L’ALEGRIA, el SAGRAMENT DE LA RECONCILIACIÓ.
 
És el moment de permetre a Déu que damunt de totes les línees tortes, les faltes d'ortografia i gramaticals, sobretot en conjugar els verbs SERVIR i ESTIMAR, Ell hi pugui escriure ben recte: T'ESTIMO, ET PERDONO, COMPTO AMB TU!
 
Deixem-nos estimar pel Crist. Preparem-nos aquests dies per rebre el seu amor, el seu perdó, i disposar-nos així a gaudir i viure la gran JOIA DE LA PASQUA.
 
Setmana Santa 2016
horari de les celebracions a La Garriga
 
diumenge dia 13 de març
 
17:30 celebració del sagrament del perdó a l’església parroquial
 
Diumenge de Rams
 
dissabte dia 19 de març
18:00 missa del burret a l’església parroquial
 
diumenge dia 20 de març
09:30 missa a l’església parroquial
10:30 missa a l’asil-hospital
12:00 benedicció solemne dels rams
a la plaça de l’església; tot seguit celebració de l’eucaristia a l’església parroquial
 
20:00 missa a l’església parroquial
 
Recordem que a totes les celebracions del cap de setmana es beneiran els rams en començar l’eucaristia.
 
Divendres: MISSA, EXPOSICIÓ DEL SANTÍSSIM, SAGRAMENT DE LA RECONCILIACIÓ.
 
Cada divendres a les 7 de la tarda Celebrem l’Eucaristia i tot seguit us convidem a fer una estona de pregària davant el Santíssim Sagrament que resta exposat per la nostra pregària. És també durant aquella estona d’intimitat amb el Senyor que aquells que ho vulguin poden atansar-se al Sagrament de la Reconciliació. Hi sou convidats!
 
Via Crucis
Cada setmana de la quaresma resarem plegats el “Via Crucis” els diumenges a la 7 de la tarda. Fem un esforç per treure’ns la mandra del damunt i així poder-nos aplegar com a comunitat creient i viva que es disposa a viure joiosament una nova Pasqua.!
 
Amonestacions
Properament contrauran matrimoni canònic en Francesc Borrell Iglesias, de La Garriga, amb na Gemma Guirado Gelpí, de Granollers. L’enhorabona.

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart