Parròquia de la Garriga

10 de Abril de 2016 - III DIUMENGE DE PASQUA. 10 d’abril de 2016. ANY XLI. nº 20

10 de Abril de 2016

III DIUMENGE DE PASQUA. 10 d’abril de 2016. ANY XLI. nº 20

16 d’abril JORNADA JUBILAR ARXIPRESTAL
Què és el Jubileu de la Misericòrdia
El jubileu no es guanya, es viu. Ja no hem de parlar "d'indulgències", així en plural, sinó d'"Indulgència", en singular, ja que no es compra ni es ven. És un canvi de llenguatge que ha fet el Papa Francesc en la convocatòria del Jubileu de la Misericòrdia que es celebra aquest any. Pot semblar un canvi menor però és rellevant, perquè sinó "el jubileu només queda lligat al ritualisme", o al gest simbòlic de travessar la Porta Santa.
Una de les principals crítiques de Luter va ser la compra de les indulgències, les quals es pagaven amb diners.--I tenia raó!--. Després del concili Vaticà II això ja no és així, però hi ha tota una tradició de llenguatge religiós que ara el Bisbe de Roma intenta reconduir. Parlar d'indulgència en singular és parlar d'un do que hom viu; fins i tot la paraula més exacta seria "benevolència". És a dir: "Viure la benevolència de Déu, essent benevolent".
Pel sant Pare, viure el jubileu és, sobretot, "una crida a la perfecció, a créixer més en l'amor, a pujar el nivell, a ser més evangèlic". Jubileu, doncs, vol dir que estàs content perquè Déu t`ha donat més. El Papa diu que amb les obres de misericòrdia no solament reconeixem Jesucrist sinó que, en practicar-les, vivim un do benèvol de Déu, que és la indulgència. Les obres de misericòrdia no són una cosa abstracta i van més enllà dels deu manaments. Són actuacions que s'inspiren en les paraules de Jesús, tal com trobem a Mateu 25,31-46. On Jesús diu: -Us ho asseguro: tot allò que fèieu a un d'aquests germans meus més petits, a mi m'ho fèieu. En el judici final, doncs, no serem jutjats sobre els manaments sinó sobre si hem estat misericordiosos.
Segons l'ensenyament del Papa hi ha dos moments de viure el jubileu: Un és el tradicional amb el ritual que compta amb el fet de travessar la Porta Santa, però hi ha encara un altre moment, que és el que cal subratllar avui: cada cop que un fidel viu personalment una o més obres de misericòrdia rep la indulgència jubilar. Això és revolucionari perquè es dóna més importància a la manera de viure que no pas al compliment del ritual. A partir d'això s'entén que quan el Bisbe de Roma va publicar la Butlla del Jubileu va anunciar que la Porta Santa també és la porta de la cel·la dels presos o l'habitació dels malalts i ancians. Hauríem d'insistir-hi més perquè dins de l'Església hi ha reticències a renovar els conceptes i costa posar-se al dia no solament en el llenguatge sinó també en la contemplació de la Misericòrdia de Déu.
Resum a partir d'unes aportacions de
Mn. Salvador Pie i de Jordi Llisterri
(extret del Full Parroquial de la Parròquia de St. Genís de l’Ametlla)


Aplec dels Garriguencs i Garriguenques a Puiggraciós

19 de Abril de 2016

diumenge 24 d'abril

VOT DE POBLE

En acostar-se el quart diumenge del mes d’abril, els garriguencs i les garriguenques anem girant el cap i posant els ulls damunt la serra, en el petit cim de Puiggraciós on el Santuari guarda la estimada i venerada imatge de la Mare de Déu de Puiggraciós.
Vers aquesta petita llar de Maria s’encaminen els nostres peus, menuts, grans i gegantins! Tots volem fer cap al cim, per “coronar” i donar compliment de la promesa que els nostres majors feren segles ha.
Recordeu que la missa al Santuari serà a les 10:30 del matí del diumenge 24 d’abril. Tot seguit, com cada any, hi haurà ball de sardanes i el vermut que ens conviden a estrènyer els llaços d’amistat i de bon veïnatge.
Una bona colla de famílies i grups de la parròquia i d’altres entitats del poble, ens hi quedarem a dinar!!! Animeu-se! Reserveu-vos el dia. No hi falteu!
 
Aquest diumenge,
dia 24 d’abril,
SUPRIMIREM LES MISSES
DE LES 9:30 i DE LES 11 DEL MATÍ
per poder participar (tothom qui ho vulgui)
de la missa de Vot de Poble
a les 10:30h al Santuari de Puiggraciós.
                                                                    
 
Horaris de les misses d’aquest cap de setmana a La Garriga
Dissabte      23  a les 8 del vespre         a l’Església Parroquial
Diumenge    24  a les 10:30 del matí      a la capella de l’Asil Hospital
Diumenge    24  a les 8 del vespre         a l’Església Parroquial


Notícies i Advertiments per la setmana de l'11 al 17 d'abril del 2016

10 de Abril de 2016

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 11: Fam Vidaña-Vila.
Dimarts dia 12: Fam. Nualart-Barba
Dimecres dia 13: CONXITA GOMÀ PRAT, RAMON PAUSAS COMELLA (funerals). Ramon Tresserras Soler (9è Aniv).
Divendres 15: Esp. RamonBulbena i Rosalia Suriqué, Manuel Fernández Beltras (Aniv).
Dissabte 16: Alexandre Blancafort, Maria Estapé, Fam. Vila-Fajedas.
Diumenge dia 17:
9:30 h: Jaume Carrera Vilamala, Joan Cruz.
11:00h: Juan Torras Trías.
20h: Fam. Riera-Marsà.
 
Defuncions
El dijous, dia 31 de març, va fer el seu traspàs a la casa del Pare en Jesús Marzoa Jansana als 47 anys, el dissabte 2 d’abril ho feu na Angelina Girbau Toqueta als 99 anys, el dimarts 5 na Teresina Pujol Murgó als 83 anys, el dijous 7 en Ramon Pausas Comella (pare de Mn. Josep Pausas i Mas) als 95 anys i na Conxita Gomà Prat als 105 anys . Descansin en pau.
 
Jornada Interdiocesana Sacerdotal
Amb motiu del centenari de la mort del venerable Josep Torras i Bages, bisbe que fou de Vic entre els anys 1899 i 1916, els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya convoquen i conviden a tot el clergat de llurs diòcesis a una jornada de celebració, pregària i fraternitat. La trobada es farà aquest dilluns, dia 11, a la ciutat de Vic. Encomanem tots els nostres germans preveres i diaques, amb els nostres bisbes, en la pregària.
 
Trobada de Pastoral de les Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa
La Trobada que s’havia d’haver realitzat la setmana passada a Tiana es va ajornar a causa del mal temps. Es durà a terme aquest dimarts, 12 d’abril. Tanmateix els hi desitgem una bona diada.
 
Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós
En el matí del dimarts d’aquesta setmana es reuniran els preveres i diaques amb missió canònica a les nostres parròquies per anar fent el seguiment del curs pastoral de les nostres comunitats. La reunió es farà a la rectoria de l’Ametlla del Vallès. Encomanem-la a la pregària.
 
Catequistes de Confirmació
Es reuniran aquest dimarts, dia 12 a les 17:30h a la rectoria.
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 1r Curs es reuniran també el dimarts, a la Sala St. Esteve a les 16:30h.
Les catequistes del 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 13, a les 16:30h també a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor.
 
Pastoral de La Salut
Aquest dimecres, a les 19:30h es reuniran els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de La Salut. La reunió es farà a la sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Jornada Jubilar Arxiprestal
Dissabte vinent, dia 16, viurem la JORNADA JUBILAR del nostre arxiprestat. Dins aquest Any Jubilar de la Misericòrdia hem volgut “regalar-nos” (i així ho hem deanat al Bon Déu) una diada per celebrar junt el JUBILEU DE LA MISERICÒRDIA i, plegats, donar gràcies a Déu pel seu amor tan tendre.
 
Escolania Parroquial
El proper cap de setmana, dies 16 i 17 d’abril, la nostra Escolania Parroquial, participarà de la Trobada Nacional de Pueri Cantores de Catalunya. Enguany aquesta trobada es realitzarà a la Seu d’Urgell. Donant gràcies a Déu pel servei litúrgic i la participació de les distintes escolanies a les nostres parròquies i comunitats, des d’aquest Full Parroquial, els hi desitgem que gaudeixin d’un bon cap de setmana curull d’experiències, de música i cants, d’amistat entre tots i de tots amb Déu.
 
Tres Tombs a La Garriga
L’Associació d’Amics dels Tres Tombs organitza, un any mes, aquesta diada vinculada a la festa de St. Antoni Abat. El proper diumenge, dia 17 d’abril, acabada la missa de les 11h, a la plaça de l’Església, hi haurà la tradicional benedicció de cavalls, carros, cavalcadures... Tothom és convidat!
 
Condol
La setmana passada va morir el pare de Mn. Josep Pausas i Mas, vicari que fou de la nostra parròquia i, en el seu dia, també administrador parroquial de la mateixa. Des del nostre Full Parroquial volem expressar-li el nostre condol i afecte vers ell amb tota llur família

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart