Parròquia de la Garriga

26 de Novembre de 2016 - I DIUMENGE D’ADVENT. 27 de novembre de 2016. ANY XLII. nº 1

26 de Novembre de 2016

I DIUMENGE D’ADVENT. 27 de novembre de 2016. ANY XLII. nº 1

VIURE PER ESTIMAR                                                         

 

“Misericordiosos com el Pare”, “Viure per Estimar”... Frases boniques, certament, i plenes de sentit. Veritables crides dl Crist a tota la humanitat. Rerefons per un projecte de vida autèntic!

Fa una mica de por tot plegat, no us ho sembla? M’explico.

De vegades tinc la sensació que estem com una mica cansats de tot (ho confesso, potser sols em passa a mi i el que faig és projectar damunt vostre les meves sensacions), cansats “d’eslogans” i frases boniques, cansats de discursos buits, projectes i planificacions que no duen massa a enlloc. Entre “campanyes electorals” farcides de promeses..., plans pastorals de totes les dimensions hagudes i per haver. Em miro a mi mateix i l’entorn més immediat i penso... “Uffff”!

Enteneu-me bé, el que em fa por no és pas la realitat, ni la sensació d’estancament en la que -en alguns aspectes- vivim moltes de les nostres parròquies i comunitats. Em fa por que no hi hagin ganes de desempallegar-nos de les mandres, del “qui dia passa any empeny”, del “que ho facin els altres que jo ja n’he fet prou”, del poltronament en el qual de vegades ens instal·lem (jo el primer)... Em fa por que el Jubileu de la Misericòrdia no hagi donat tot els fruits que hauria pogut. Em fa por que no sapiguem aprofitar totes les oportunitats que el Senyor ens dóna. Em fa por iniciar un Advent que no ens dugui a un Nadal més del Crist.

Tornem a tenir “totxos” al presbiteri..., hem canviat la disposició dels bancs... La Paraula de Déu serà col·locada en un lloc ben visible i preferencial, al bell mig de l’assemblea del poble sant de Déu. Però La Paraula no ha de ser, no més en un lloc assenyalat (que també), cal que sigui al bell mig de les nostres vides i que esdevingui, cada dia més, el centre de la nostra existència al voltant del qual giri tot el que som, sentim, pensem, tenim, fem i deixem de fer.

El Verb de Déu, la seva Paraula Viva, és prou poderosa com per fer forat en els murs de les nostres contradiccions, també en les meves (faltaria més! sóc, sens dubte, més i més gran pecador que tots vosaltres junts, n’estic convençut!). Advent és temps per desitjar que l’AMOR del Pare, l’ESTIMAR del Fill per la FORÇA de l’Esperit rompi els murs de tota mena que hem anat construint i permetent que es construeixin dins nostre encerclant els nostres cors, fent-los cada cop més freds, més durs, més... menys del Crist!

Som-hi, com a l’església, remoguem-ho tot, posem-ho tot cap per avall, canviem el que calgui per fer espai a La Paraula, per fer espai a Déu, per fer espai al germà que em necessita, per fer realitat un NOU NADAL una mica, ni que tant sols sigui només una mica més sincer que el de l’any passat.

A PER TOTES!!!! BON I SANT ADVENT!!!!!


Notícies i Advertiments per la setmana del 28 al 4 de novembre del 2016

26 de Novembre de 2016

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 28: Pedro Iglesias del Campo (3r Aniv), Francesc Collell Roca.

Dimarts dia 29: Esp. Josep Piqué i Antònia Bundó, Josep Mª Piqué Bundó.

Dimecres dia 30: Tomas Rovira Barnet, Antonia Mariscal Aguilera, Francisco Mateos Ramos.

Divendres dia 2: Sants Pancraç i Cristòfol

Dissabte dia 3:

20:00h: Santiago Reig i el seu fill Santi.

Diumenge dia 4:

9:30h: Joan Barrera Valls.

11:00h: Jordi Fontacaba Jordi.

20:00h: Pro Populo.

 

Defuncions

El dilluns, dia 21 de novembre, va fer el seu traspàs a la casa del Pare l’amic Lluís Jiménez Guillén als 82 anys. Descansi en Pau.

 

Festa Patronal a Samalús

St. Andreu Apòstol

 

Aquest dimecres, dia 30, és la festa de l’apòstol St. Andreu, titular de la parròquia i patró del poble de Samalús. Aquell dia celebrarem l’Eucaristia a les 12 del migdia a l’església parroquial de St. Andreu. l’Eucaristia la presidirà Mn. Xavier Blanco i Castro, Arxiprest de Montbui-Puiggraciós. Tothom hi sou convidats!

 

 

Preparació per la celebració del Sagrament del Baptisme de les famílies que batejaran els seus fills el proper mes de novembre

Serà aquest diumenge, dia 27 de novembre, a les 6 de la tarda a la Sala St. Esteve. Encomanem, també, en la nostra pregària aquestes famílies.

 

Consell Pastoral

Es reunirà el dilluns de la setmana entrant a les 9 del vespre a la sala St. Esteve.

 

Comissió de Litúrgia

Es reunirà el proper dimarts, dia 29, a les 19:45h a la sala de la Mare de Déu de Lurdes.

 

Recés

Una aturada en el nostre dia a dia

 

L’Equip de la Pastoral de La Salut i la Delegació de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes de la nostra parròquia ens conviden a compartir una estona de reflexió, silenci i pregària.

Vine amb nosaltres al recés que farem el proper dilluns 12 de desembre de 10:00h a 13:00h a la Casa d’Espiritualitat de les Franciscanes (carrer Cardedeu, 25).

 

Déu sempre està treballant amb nosaltres, pressionant-nos suaument, comunicant-se i buscant la nostra complicitat. La nostra tasca és donar-nos temps per a escoltar el “missatge”, sigui quin sigui. Parla Senyor, que el teu servent t’escolta (Samuel 3, 10)

 

Us esperem! Reserveu-vos la data! És obert a tothom!!!!

 

Col·lecta extraordinària per obres

El proper cap de setmana, 3 i 4 de desembre, farem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.

Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

 

Loteria de Nadal

Recordeu que ja tenim loteria de Nadal. Aquest any és el nº 39.335

 

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart