Parròquia de la Garriga

17 de Juny de 2016 - XII DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 19 de juny de 2016. ANY XLI. nº 30

17 de Juny de 2016

XII DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 19 de juny de 2016. ANY XLI. nº 30

Lourdes, font de misericòrdia

El pelegrinatge és un signe peculiar en l’Any Sant, perquè és imatge del camí que cada persona realitza al llarg de la seva existència” (Papa Francesc). D’aquí a pocs dies, tindrà lloc el pelegrinatge amb malalts a Lourdes de l'Hospitalitat diocesana de la nostra província eclesiàstica. Serem una bona colla de malalts, pelegrins i hospitalaris, que cercarem la protecció de Maria, Mare de Misericòrdia, en aquell lloc on Ella va voler mostrar la seva misericòrdia per la humanitat, i especialment per tots aquells qui sofreixen en el cos i en l'esperit.

És Any de Jubileu, i els qui visitarem Lourdes enguany farem major atenció a la Porta de la misericòrdia, a la confessió dels pecats retornant a Déu, a la comunió i adoració eucarística i a deixar-nos guiar per Sta. Bernadeta, “amb ella”, i rere els seus passos, per viure l’Evangeli enmig de les nostres tasques quotidianes. Farem nostre el fet que la Verge Maria escollís una pobra i humil joveneta de l'Alt Pirineu, que patia en pròpia carn les marginacions socials, econòmiques i culturals que provocaven la industrialització i les "coses noves" del segle XIX, per tal de fer-li conèixer, en la seva pròpia llengua occitana, "que soy era Immaculada Councepciou", i que volia atreure més i més cap al seu Fill tots els qui sofreixen.

Aquell missatge de misericòrdia continua viu, i continua atraient multituds de pelegrins, amb les nostres intencions i amb les nostres xacres i malalties. I Lourdes continua fent bé a tot aquell que s'hi acosta amb fe i devoció, perquè ens empeny a una "conversió de mirada" envers els pobres i les causes de les seves pobreses. Cal valorar molt tot l'esforç i l'entrega dels qui preparen els pelegrinatges, i dels que hi van com a infermeres, brancadiers, ajudants... Tot un esplet de voluntariat, que durant l'any continua també la seva tasca de servei i d'acompanyament, de vivència de les obres de misericòrdia. El pelegrinatge a Lourdes és especialment fecund quan un hi va amb els malalts, i es deixa atreure pel misteri redemptor del sofriment.

Són tants els moments intensos que s’hi viuen de pregària i de proximitat a la Verge Maria i al seu Fill, i són tantes les ocasions per viure el servei, l’amor, l'amistat i la festa! A Lourdes rebem l'efusió de l'Esperit que ens enforteix i que no deixa d'acompanyar-nos cap a "la veritat" revelada en el Crist. Veritat sobre un mateix, veritat de la vida, del que té més valor, de l'únic necessari... I els malalts, especialment els nens, ens hi ajuden tant! Quantes coses canvien, quants problemes semblen insignificants, quanta vida i quanta gràcia hi ha amagada entre els qui sofreixen i que no deixen d'apropar-nos al Crist Viu entre nosaltres! Aquesta lliçó és la que tots ens podem endur de Lourdes: el valor únic i etern de l’amor! Déu és misericordiós, i especialment en aquest Any jubilar, volem ser “misericordiosos com el Pare” (Lc 6,36). Estimar més. Oferir tot el que som, amb Maria, per fer-nos servents humils del Senyor. Treballar pel bé de tots els nostres germans que sofreixen, especialment els més oblidats. Creure més en el valor de la gràcia de Déu i en el valor de les coses gratuïtes que ens podem regalar els uns als altres, especialment pregària, companyia, amistat, suport en les adversitats, esperit d'abnegació en el servei i l'ajuda a tots els qui ens necessiten. Que aquest missatge el sapiguem transmetre a la nostra parròquia i al nostra poble de La Garriga, i que es vagi encomanant a tota la nostra Església diocesana i a la societat.

 


Notícies i Advertiments per la setmana del 20 al 26 de juny del 2016

17 de Juny de 2016

Intencions de pregària en les Misses

Dimecres dia 22: Jaume Marata

Divendres 24: Francesc Carreras Creus, Antònia Puigdefàbregas, Esp. Joan Viñets i Pepeta Llauger, Joan Galvany Ventura, Joan Sallés Bruy.

Diumenge dia 26:

11:00h: Pro Populo

20:00h: Esp. José Mª Méndez Álvarez i Lola Olivé Rosa.

 

Defuncions

El darrer divendres, dia 10 de juny, va fer el seu traspàs a la Casa del Pare Na Victoria Martínez Magán als 89 anys, el dissabte dia 11, ho feu l’Antonio Cáliz Cañada als 87 anys. Descansin en Pau.

 

Baptismes

Aquest cap de setmana passat va rebre les aigües baptismals en Jordi Urrea Muñoz. Benvingut a la Colla dels Amics de Jesús.

 

Amonestacions

Properament contrauran matrimoni canònic En Josep Barberillo Nualart amb Na Rosa Cañizares, tots dos de La Garriga i En Jordi Solà Riu de La Garriga amb Na Anna Relucio Castro de L’Ametlla. Moltes felicitats!

 

AQUEST DILLUNS, dia 20, NO HI HAURÀ DESPATX PARROQUIAL.

 

Sopar de Fi de Curs

Divendres, dia 1 de juliol, celebrarem la Fi del Curs Pastoral.

A les 7 del vespre celebrarem l’Eucaristia i cap a les 8 compartirem plegats un senzill sopar als locals parroquials.

Tots els voluntaris i voluntàries de les diferents activitats, grups i serveis de la Parròquia hi sou convidats. Per organitzar-nos millor convé que cadascú s’apunti mitjançant el responsable o coordinador del grup.

(Les persones que hi participeu en més d’un grup sols us haureu d’apuntar en un d’ells)

Animeu-se,reserveu-vos la data, us esperem!

 

Escolania Parroquial

CONCERT DE FI DE CURS

 

Tot i que falten dies anem guardant-nos la data del dissabte dia 2 de juliol a les 9 del vespre. Serà quan la nostra ESCOLANIA PARROQUIAL ens oferirà el tradicional CORCERT D’ESTIU. Enguany l’Escolania ha volgut afegir-se als esforços de tanta i tanta gent d’arreu de la comarca per tal de recaptar diners pel projecte que MANS UNIDES entoma aquest any al Vallès Oriental i que va destinat a millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals, al poblat de Wadali, del districte d’Amravati a la Índia.

Us esperem a tothom, no hi podeu faltar!!! Convideu els vostres familiars, amics i veïns!!! L’Escolania s’ho mereix i les dones de la Índia ho necessiten!

 

L’entrada a l’Església i l’audició del Concert és, com sempre, lliure i gratuïta. Aquell dia, al sortir trobareu a les portes uns caixes o cistelles on dipositar els vostres donatius pel projecte de MANS UNIDES. Gràcies!

 

Misses i Celebracions a la parròquia en absència de Mn. Santi

Del dissabte dia 18 al vespre, fins el dissabte dia 25, Mn. Santi serà fora uns dies de descans. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera:

Els caps de setmana les misses queden com sempre.

Dilluns 20, Dimarts 21, dimecres 22, divendres 24, hi haurà a les 7 de la tarda el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.

En cas d’alguna defunció Mn. Josep Maria Fernández amb els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments; si així fóra, la missa de funeral serà –com de costum- el dimecres 22 a les 7 de la tarda.

Gràcies a tots per la vostra comprensió.

 

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart