Parròquia de la Garriga

24 de Juny de 2016 - XIII DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 26 de juny de 2016. ANY XLI. nº 31

24 de Juny de 2016

XIII DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 26 de juny de 2016. ANY XLI. nº 31

Un Sant Joan desconegut

Missa a una residència de persones grans. Em toca, cíclicament oferim aquest servei. Són misses especials, entranyables, també esgotadores: les visc com a missa i com a performance, doncs es tracta de connectar el millor possible amb una petita comunitat desigual, amb persones extraviades i d’altres amb bona lucidesa; i de fer-los arribar l’amor de Déu, una paraula amiga, esperança en la davallada vital, sentit a vides que s’esgoten. Haig de dir que el personal de la institució ajuda i es deixa pessigar quan els proposo una participació activa, amb lectures o pregàries.

Hi ha un personatge curiós, anomenem-lo Joan. L’esposa del senyor Joan està molt afectada per la vellesa, en la seva cadira de rodes, el cap força perdut, endormiscada. Li dono la comunió amb una minúscula partícula de forma, per evitar que s’ennuegui.

El senyor Joan va sempre molt mudat, acompanya la seva esposa amb veritable dedicació, em saluda amb una amabilitat i agraïment exquisits, es manté en una discreció molt educada. Però no combrega. Mai ha combregat. Ja ni goso dir-li, tindrà els seus motius, religiosos, potser morals, en qualsevol cas i de ben segur respectables. Però el senyor Joan em sembla un sant. L’admiro com a un sant. Segurament és un home sant. D’aquells sants anònims i desconeguts que no omplen cap plaça vaticana per ser enlairats a la grandesa de la vida cristiana. Són els sants que em generen veritable devoció atès que els altres ja gaudeixen del seu reconeixement.

Ahir no eren a missa. Vaig començar sense el senyor Joan i la seva esposa. Preocupat, potser havia passat alguna cosa que jo desconeixia. Mentre llegíem les lectures van entrar. El cor em va bategar fort, content de veure’ls. En acabar, amb la discreció que el caracteritza i havent-li dit la meva preocupació en no veure’ls, el senyor Joan es va excusar: simplement s’havien endarrerit. I jo en vaig donar gràcies a Déu: m’agrada veure’ls, m’agrada sentir aquesta tan fonda estimació i dedicació del senyor Joan envers la seva esposa, d’un sant Joan desconegut que m’inspira molta devoció i em reconforta en el meu sacerdoci.

Mn. Antoni Nel·lo

sacerdot diocesà de Barcelona

Professor de la Facultat de Teologia


Notícies i Advertiments per la setmana del 27 de juny al 3 de juliol del 2016

24 de Juny de 2016

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 27: Maria Mosteo.

Dimarts dia 28: Josep Mª Andreu (16è Aniv), MªTeresa Domènech Basquens, Francesc Collell Roca.

Dimecres dia 29: Dolores Arévalo Garófano (1r Aniv)

Divendres 1: A St. Pancraç i a St. Cristòfol.

Dissabte dia 2: Pro Populo.

Diumenge dia 3:

9:30h: Joan Barrer Valls.

11:00h: Jorge Fontacaba Jordi, Esp. Pere Espinasa Oliveras i Esperança Gironés Ventura.

20:00h: Pro Populo.

 

Amonestacions

Properament contrauran matrimoni canònic En Josep Barberillo Nualart amb Na Rosa Cañizares, tots dos de La Garriga i En Jordi Solà Riu de La Garriga amb Na Anna Relucio Castro de L’Ametlla. Moltes felicitats!

 

Consell Pastoral

Es reunirà aquest dilluns, dia 27, a les 9 del vespre a la Sagristia Major.

 

Catequesi Infantil

El proper dimarts, dia 28, a les 8 del vespre hi haurà una reunió per tots els pares i mares dels infants que el curs vinent faran el SEGON ANY DE CATEQUESI INFANTIL. La reunió es farà a la sala St. Esteve. Us esperem!

 

XV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi

El dijous i divendres d’aquesta setmana entrant tindran lloc les XVenes Jornades Interdiocesanes de Responsables de la Catequesi de les parròquies i comunitats de Catalunya i les Illes. La Trobada es farà al Seminari Conciliar de Barcelona i el tema de fons per la reflexió, l’estudi i la pregària serà el Sagrament de la Confirmació. Encomanem tot aquest treball en la nostra pregària.

 

Trobada de Fi de Curs de les Escoles de la FEDIP (Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa)

El divendres, dia 1 de juliol, es trobaran tots els mestres i professors de les escoles membres de la FEDIP per celebrar la fi del curs escolar. La trobada es farà a l’Escola Mn. Ramon Pont de Terrassa que enguany ha celebrat el seus 50 anys. Encomanem en la pregària tota aquesta tasca educativa.

 

 

 

 

Sopar de Fi de Curs

Divendres, dia 1 de juliol, celebrarem la Fi del Curs Pastoral.

A les 7 del vespre celebrarem l’Eucaristia i cap a les 8 compartirem plegats un senzill sopar als locals parroquials.

Tots els voluntaris i voluntàries de les diferents activitats, grups i serveis de la Parròquia hi sou convidats. Per organitzar-nos millor convé que cadascú s’apunti mitjançant el responsable o coordinador del grup.

(Les persones que hi participeu en més d’un grup sols us haureu d’apuntar en un d’ells)

Animeu-se,reserveu-vos la data, us esperem!

 

Escolania Parroquial

CONCERT DE FI DE CURS

 

El proper dissabte dia 2 de juliol a les 9 del vespre la nostra ESCOLANIA PARROQUIAL ens oferirà el tradicional CORCERT D’ESTIU.

 

Enguany l’Escolania ha volgut afegir-se als esforços de tanta i tanta gent d’arreu de la comarca per tal de recaptar diners pel projecte que MANS UNIDES entoma aquest any al Vallès Oriental i que va destinat a millorar la situació socioeconòmica de 400 dones descastades i tribals, al poblat de Wadali, del districte d’Amravati a la Índia.

Us esperem a tothom, no hi podeu faltar!!! Convideu els vostres familiars, amics i veïns!!! L’Escolania s’ho mereix i les dones de la Índia ho necessiten!

 

L’entrada a l’Església i l’audició del Concert és, com sempre, lliure i gratuïta. Aquell dia, al sortir trobareu a les portes uns caixes o cistelles on dipositar els vostres donatius pel projecte de MANS UNIDES. Gràcies!

 

Preparació de Baptismes

Les famílies que al llarg del mes de juliol batejaran llurs fills es trobaran aquest diumenge, dia 26, a les 6 de la tarda per preparar la celebració. La reunió serà a la sala St. Esteve.

 

Col·lecta extraordinària per obres

Aquest cap de setmana, 2 i 3 de juliol, fem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.

Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

 

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart