Parròquia de la Garriga

8 de Juliol de 2016 - XV DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 10 de juliol de 2016. ANY XLI. nº 33

8 de Juliol de 2016

XV DIUMENGE DEL TEMPS ORDINARI. 10 de juliol de 2016. ANY XLI. nº 33

Nou Catecisme: “Testimonis del Senyor”

Dijous passat dia 30 va ser presentat el nou Catecisme “Testimonis del Senyor” dins les Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi organitzades pel Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Balears (SIC). I en el Decret que el fa normatiu des del proper dia 1 de setembre, els Bisbes de Catalunya de forma sinodal expliquem que és en compliment de la nostra responsabilitat de Pastors del Poble de Déu d’exposar la fe catòlica, i seguint una llarga i rica tradició catequètica del nostre país, que posem a les mans dels fidels aquest nou Catecisme “Testimonis del Senyor”, aprovat per la Conferència Episcopal Espanyola i reconegut per la Seu Apostòlica.

L’itinerari catequètic normal per a un infant en totes les Parròquies de la nostra Diòcesi ha de ser de dos anys per preparar-se a rebre la seva primera comunió, i seguidament dos anys més, i es prepara per a la Confirmació. I després continuen els grups de joves “Txt” i altres iniciatives pastorals juvenils. Aquest segon Catecisme per a la iniciació cristiana d’infants i adolescents correspon a la segona etapa de la catequesi que es desenvolupa a partir dels 11 anys d’edat, després dels anys que culminen amb la Primera comunió. S’inspira en els grans moments litúrgics de la Vetlla Pasqual que es van desenrotllant i permeten explicar la fe catòlica. Aquest catecisme ajuda a créixer més en la fe en Jesucrist, a assaborir la gràcia ja rebuda en els sagraments, a incorporar-se més plenament a la missió de l’Església i a viure com a deixebles i testimonis del Senyor. Aprofundeix els continguts del primer Catecisme ”Jesús es el Senyor”, que utilitzem els dos primers anys de catequesi, i ha de ser el text de referència per a la preparació al sagrament de la Confirmació.

Testimonis del Senyor” s’adreça als nois i noies que volen conèixer, estimar i esdevenir deixebles de Jesucrist; a les famílies transmissores de la fe i esglésies domèstiques, per a l’acompanyament en l’educació de la fe dels seus fills; als rectors, responsables i animadors de la catequesi en les parròquies; als consagrats i a les institucions catòliques, per a la seva missió en l’àmbit educatiu; i als catequistes que l’utilitzaran, com a document de la fe en la catequesi. I també els Bisbes recomanem els materials catequètics que anirà elaborant el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) com a subsidis complementaris del Catecisme, ja que són instruments adients per a la catequesi en aquestes edats. Serà, doncs, a partir del 1er. de setembre d’aquest anys que el Catecisme “Testimonis del Senyor” serà el Catecisme oficial per a la iniciació a la fe cristiana dels nois i noies a partir dels 11 anys, a totes les Diòcesis amb seu a Catalunya.

És molt important que tots continuem sempre aprofundint en la nostra fe, però especialment els nois i adolescents que estan començant la seva vivència responsable de la fe. Hem de confiar en la dedicació de tots a la missió de comunicar la joia de l’Evangeli als infants i adolescents, acompanyats ara per la utilització directa, adequada i fidel del nou Catecisme “Testimonis del Senyor”, expressió privilegiada de la sol·licitud maternal de l’Església per l’anunci i el creixement en la fe dels seus fills.

+Joan Enric Vives, arquebisbe de la Seu d’Urgell


Notícies i Advertiments per la setmana del 11 al 17 de juliol del 2016

8 de Juliol de 2016

Intencions de pregària en les Misses

Divendres 15: Miquel Viaplana Oliveras (Aniv.), Fam. Camprodon-Puigdefàbregas, Fam. Balcells-Petit.

Dissabte dia 16: Juan Cañizares López (1r. Aniv), Carmen Barea Gálvez, Joan Torra Serra.

Diumenge dia 17:

9:30h: Pro Populo

11:00h: Juan Torras Trías, Carme Rocasalbas Pujol.

20:00h: Fam. Riera Marsà.

 

Misses i Celebracions a la parròquia en absència de Mn. Santi

Del diumenge dia 10 al vespre, fins el diumenge dia 17, Mn. Santi serà acompanyant els adolescents, joves i adults de la nostra parròquia que aquella setmana seran a Taizé. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera: 

 

Dilluns 11, Dimarts 12, dimecres 13, divendres 15, hi haurà a les 7 de la tarda el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.

 

El cap de setmana les misses queden com sempre.

 

En cas d’alguna defunció Mn. Josep Maria Fernández i els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments. La missa de funerals seria a l’altra setmana, el dimecres 20 de juliol a les 7 de la tarda.

Gràcies a tots per la vostra comprensió.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ofici de Festa Major

El dimecres dia 3 d’Agost, celebrarem l’Eucaristia Solemne en ocasió de la Festa que ens recorda la trobada de les despulles del nostre sant patró. Serà a les 11:30h del matí a l’Església Parroquial. Com cada any esperem de comptar en la celebració amb una bona colla de mossens de l’arxiprestat, amics i/o companys que han col·laborat a la nostra parròquia en un moment o altra.

Tothom és convidat a donar gràcies a Déu pel testimoni del nostre màrtir Sant Esteve.

 

Ofici de difunts de Festa Major

El dimarts, dia 2 d’Agost, celebrarem l’Ofici de Difunts per tots aquells germans i germanes nostres que ens han deixat al llarg d’aquest darrer any i des de la darrera Festa Major. Serà a les 19:00h de la tarda a l’Església de la Parroquial.

Sou convidats a pregar per tots els que trobem a faltar!

 

 

Vacances Parroquials

 

El despatx parroquial romandrà tancat des del dimecres, dia 3 d’agost, fins al dimecres 7 de setembre (tots dos inclosos). El darrer dia de despatx abans les vacances serà el dilluns 1 d’agost i el primer dia de despatx després de les vacances serà el dilluns 12 de setembre.

 

Vacances del Full

Us fem saber que el darrer full abans de les vacances sortirà el 31 de juliol. Si voleu demanar alguna intenció de pregària per les Misses d’estiu cal que ho feu abans del dia 27 de juliol. Gràcies!

 

Gener
3 10 17 24 31
Febrer
7 14 21 28  
Març
6 13 20 27  
Abril
3 10 17 24  
Maig
1 8 15 22 29
Juny
5 11 17 24  
Juliol
1 8      
Novembre
13 19 26    
Desembre
3 9 17 24 31


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart