Parròquia de la Garriga

21 de Gener de 2017 - III DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 22 de gener de 2017. ANY XLII. nº 9

21 de Gener de 2017

III DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 22 de gener de 2017. ANY XLII. nº 9

Estar junts perquè es reveli el dinamisme de l’Evangeli

Cada dia, els primers creients eren constants a assistir unànimement al culte del temple. A casa, partien el pa i prenien junts el seu aliment amb joia i senzillesa de cor. (Fets 2,46)

Els dons són diversos, però l’Esperit és un de sol. Són diversos els serveis, però el Senyor és un de sol. (1 Corintis 12,4-5)

No us oblideu de practicar l’hospitalitat; gràcies a ella, alguns, sense saber-ho, van acollir àngels. (Hebreus 13,2).

La Bíblia explica com dos homes oposats en moltes coses, Pere i Corneli, en trobarse van descobrir una veritat abans desconeguda per a tots dos. Va ser necessari que estiguessin junts per comprendre que l’Esperit Sant els portava a franquejar les fronteres i reunir els qui es creien estrangers. El dinamisme de l’Evangeli es revela només quan estem junts. (Llegir els capítols 10 i 11 dels Fets dels Apòstols).

Quan els cristians estan dividits, entre confessions o a l’interior d’una mateixa Església, el missatge de l’Evangeli s’enfosqueix. Serem capaços de caminar junts sense deixar-nos separar per les nostres diferències? Si, com a cristians, sabéssim mostrar que la unitat és possible en la diversitat, ajudaríem la humanitat a ser una família més unida. 

·      Crist reuneix en una sola comunitat homes i dones, infants i ancians, de tots els horitzons, llengües i cultures, i fins i tot de nacions oposades per la història. Busquem signes senzills per mostrar això en els llocs en què vivim.

 

·      Per ser viva, tota comunitat és cridada a descentrar-se de si mateixa. Desenvolupem una actitud d’hospitalitat, a imatge de Déu, cap a cristians que tenen opcions allunyades de les nostres. Una tal obertura de cor necessita un esforç de «traducció», doncs les creences i les conviccions poden ser com llengües estrangeres unes de les altres.

 

·      Si, entre cristians separats, perdura el record d’intoleràncies recíproques en la història i encara que tots els fils no es poden desembolicar, atrevim-nos a acollir-nos mútuament d’igual manera, perdonant, i sense tractar de saber qui va tenir raó o qui es va equivocar. No hi ha reconciliació sense sacrifici.

 

·      L’hospitalitat va de la mà amb el reconeixement de l’altre en la seva alteritat. Quan les seves creences ens segueixin semblant incomprensibles, podem almenys estar atents a la seva autenticitat. Que hi hagi un element de festa en el descobriment de l’altre!

 

Germà Aloís, prior de la Comunitat de Taizé

de la Carta adreçada als joves en ocasió de l’encontre viscut a Riga aquest cap d’any

 


Notícies i Advertiments per la setmana del 23 al 29 de gener del 2017

21 de Gener de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 23: Fam. Nualart-Barba, Ildefonso-Juan Arevillca Chánez.

Dimarts dia 24: Francesc Carreras Creus.

Dimecres dia 25: ESTEVE NOGUERA SANMARTÍ, ESTEVE ASPA MASÓ (funerals).

Divendres dia 27: Pels que són a les presons.

Dissabte dia 28:

20:00h: Miquel Serra Viñolas (9è Aniv), Francesc Collell Roca.

Diumenge dia 29:

9:30h: Esp. Josep Oliveras i Carme Jarque, Pere Oliveras Jarque.

11:00h: Esp. Felisa Rodríguez Peralta (1r Aniv), Narciso Segura Díaz (1r Aniv).

20:00h: Pro Populo.

 

Defuncions

El passat dijous, dia 12 de gener, va fer el seu traspàs a la casa del Pare Na Pilar Noguera Sanmartí als 98 anys; el dissabte, dia 14 En Salvador Cañellas Planas als 84 anys; el dimecres, dia 18, N’Esteve Noguera Sanmartí als 96 anys i el dijous, dia 19, N’Esteve Aspa Masó als 88anys. Descansin en Pau.

Equip de Pastoral FEDIP

El proper dimarts, dia 24, es trobaran els responsables de la Pastoral de les Escoles de la Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa. La reunió es farà a la seu de la Delegació al carrer Vinyals de Terrassa.

 

Hospitalitat de Lurdes

El dimecres d’aquesta setmana es reunirà la Junta de l’Hospitalitat. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes a les 7 de la tarda.

 

Escolania Parroquial

El mateix dimecres es reunirà també la Junta de l’Escolania Parroquial. La reunió es farà a les 21:30h a la sala Sta. Cecília.

Col·legi de Consultors

Aquest dijous, dia 26, es reunirà el Col·legi de Consultors del nostre bisbat de Terrassa. La reunió serà pel matí d’aquell dia a la seu de la cúria diocesana.

 

Cinema a la Parròquia

També el dijous, a les 7 de la tarda, tindrem una nova convocatòria del “Cinema a la Parròquia”. En aquesta ocasió la pel·lícula que visionarem és “MARY’S LAND” (Terra de Maria). És una pel·lícula de l’any 2013 que narra la “missió” de “l’advocat el diable”, el qual es enviat per la seva directora en cap a entrevistar vàries persones que asseguren haver experimentat una relació sobrenatural amb la Verge Maria i en donen testimoni al món. La missió de “l’advocat del Diable” serà la de descobrir si aquestes persones estan al·lucinant o si diuen la veritat, tot conduint-lo per un viatge, no únicament al voltant del món, si no  també de descobriment personal.

Us esperem a tots, grans i petits! L’entrada és lliure i hi haurà beguda i “pica-pica” per tothom! Animeu-se!

CANVI DE DATA

Festa de Sant Antoni Abat

Benedicció dels animals

L’Associació dels Tres Tombs ha decidit, per previsió de pluja i mal temps, de traslladar al  proper diumenge, dia 29 de gener, la tradicional benedicció d’animals domèstics a la Plaça de l’Església en ocasió de la festivitat de St. Antoni Abat, i que s’havia de celebrar aquest diumenge, dia 22.

Tothom és convidat a dur els seus animalons per beneir-los.