Parròquia de la Garriga

4 de Febrer de 2017 - V DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 5 de febrer de 2017. ANY XLII. nº 11

4 de Febrer de 2017

V DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 5 de febrer de 2017. ANY XLII. nº 11

Fem camí junts!

Crida als responsables d’Esglésies per al 2017

L’any 2017, el 500è aniversari de la Reforma protestant ofereix una oportunitat d’avançar cap a la unitat, de superar una simple cordialitat reciproca. Entre les Esglésies, com a l’interior de cada Església, sempre hi haurà diferències; restaran una invitació a dialogar francament; poden ser un enriquiment. Però, en totes les Esglésies, la identitat confessional de mica en mica s’ha posat en primer lloc: hom es defineix com a protestant, catòlic o ortodox. No ha arribat el temps de prioritzar la identitat cristiana manifestada pel baptisme?

Una qüestió se’n desprèn: les Esglésies no haurien d’atrevir-se a posar-se sota un mateix sostre sense esperar que s’hagi trobat un acord sobre totes les qüestions teològiques? O almenys sota una mateixa tenda: sortir d’una concepció massa estàtica de la unitat i trobar els mitjans, els esdeveniments, fins i tot provisionals, que ja anticipin la joia de la unitat i fan aparèixer signes visibles de l’Església de Déu, el Cos de Crist, la Comunió del Sant Esperit.

La comunió entre tots els que estimen el Crist només es pot establir si respecta la seva diversitat; però només pot ser creïble si és visible. Necessitem un nou punt de partida per avançar cap a una tal diversitat reconciliada. El punt de partida és el Crist que, ell, no està dividit. «És per Jesucrist sol que un és germà per a l’altre... Pel Crist la nostra pertinença recíproca és real, integral i per a l’eternitat.» (Dietrich Bonhoeffer)

Així es podrà realitzar un intercanvi de dons: compartir amb els altres el que nosaltres considerem com un do de Déu, però també acollir els tresors que Déu ha dipositat en els altres. «No es tracta només de rebre informacions sobre els altres per tal de conèixer-los millor, sinó de recollir el que l’Esperit ha sembrat en ells com a do també per a nosaltres.» (Papa Francesc)

Com posar-nos sota una mateix sostre? Com fer camí junts? Heus aquí alguns suggeriments: 

·           Entre veïns i famílies de confessions diferents, posar-nos com en «comunitats de base», pregar junts en l’escolta de la Paraula de Déu, el silenci i la lloança, ajudar-nos mútuament, esdevenir més familiars els uns per als altres. 

·           Que cada comunitat local, cada parròquia, faci amb els cristians d’altres confessions tot el que sigui possible fer junts, estudi de la Bíblia, treball social i pastoral, catequesi, i que ja no faci res sense tenir en compte els altres. Que es reuneixin els organismes que fan paral·lelament les mateixes accions. Realitzar junts gestos de solidaritat, estar atents junts a la misèria d’un altri, a les angoixes amagades, a les desgràcies dels immigrants, a la pobresa material com a tot altre sofriment, a la salvaguarda mediambiental... 

·           En moltes ciutats on ja ha crescut la confiança entre Esglésies, la catedral o l’església principal podrà esdevenir una casa de pregària comuna a tots els cristians del lloc? 

·           Portar el diàleg teològic accentuant el seu marc de pregària comuna i amb la consciència d’estar ja junts. Fent més estreta una amistat recíproca i pregant junts, s’aborden d’una altra manera les qüestions teològiques. 

·           Si tots els cristians han rebut un part de do pastoral per vetllar els uns sobre els altres, l’Església també necessita ministeris d’unitat, a tots els nivells. Un ministeri de comunió a nivell universal és associat tradicionalment al bisbe de Roma. No seria possible que els Esglésies desenvolupin formes diverses de referència a aquest ministeri? El bisbe de Roma no podria ser reconegut per tots com el servidor que vetlla per la concòrdia dels seus germans i germanes en la seva gran varietat? 

·           Les Esglésies que subratllen que la unitat de la fe i l’acord sobre els ministeris són necessaris per rebre junts la comunió, no haurien de donar tant de pes a l’acord de l’amor fraternal? No podrien oferir aleshores més àmpliament l’hospitalitat eucarística als qui manifesten el desig d’unitat i que creuen en la presència real de Crist? L’Eucaristia no és només el cimal de la unitat, n’és també el camí.

La nostra identitat de cristians es teixeix fent camí junts, no separadament. Tindrem el coratge de posar-nos sota un mateix sostre, per tal que la dinàmica i la veritat de l’Evangeli es puguin desvelar?

 

Germà Aloís, prior de la Comunitat de Taizé

de la Carta adreçada als joves en ocasió de l’encontre viscut a Riga aquest cap d’any


Notícies i Advertiments per la setmana del 6 al 12 de febrer del 2017

4 de Febrer de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 06: Pels malalts.

Dimarts dia 07: Pels qui són a les presons.

Dimecres dia 08: FRANCISCO PRADO RASTROLLO (Funerals).

Divendres dia 10: Fam. Nualart-Barba.

Dissabte dia 11:

20:00h: Pro Populo.

Diumenge dia 12:

9:30h: Pro Populo.

11:00h: Jordi Fontacaba Jordi, Pere-Josep Segarra Isern, Teresa Masellas Pérez.

20:00h: Pro Populo.

 

Defuncions

El dimarts dia 24 de gener, va fer el seu traspàs a la casa del Pare N’Antonina Valdés Guitián als 101 anys; i el dimecres d’aquesta darrera setmana, dia 1r de febrer ho feu en Francisco Prado Rastrollo als 84 anys. Que descansin en pau. Encomanem-los en la pregària.

 

St. Andreu de Samalús

Aquest diumenge, dia 5 de febrer, celebrarem l’Eucaristia a la parròquia de St. Andreu de Samalús a les 12 del migdia.

 

Col·lecta extraordinària per obres

Aquest cap de setmana, 4 i 5 de febrer, farem la col·lecta extraordinària per les obres. Gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

 

Formació permanent per a preveres

Durant uns quants “dillunsos i dimartsos” el nostre Bisbat de Terrassa, conjuntament amb professorat de la Universitat Ramon Llull, ha organitzat un Curs de Formació Permanent per els capellans de la diòcesi. Aquest curs començarà la propera setmana, el dilluns i el dimarts, dies 6 i 7 de febrer. Les sessions s’imparteixen de les 10 del matí a 2/4 de 7 de la tarda i es faran al mateix bisbat, a Terrassa.

Mn. Santi hi assistirà i participarà d’aquest curs per la qual cosa els dies que hi hagi sessions no hi haurà Missa ni a la Residència del Pilar, ni a la Parròquia. Cada dia, però, a les 7 de la tarda, a l’església parroquial, hi haurà el res de les vespres i la celebració de la Litúrgia de la Paraula.

 

 

Reunió de Pares/Mares dels grups de la KT-Colla i de la KTKonfirmació

El dilluns d’aquesta setmana, dia 6, a les 20:30h es reuniran els pares/mares dels nois i noies que formen part d’aquests grups per tal de fer un seguiment de l’experiència catequètica i programar el que queda de trimestre.

Portem-ho tothom a la nostra pregària.

 

Escola St. Lluís Gonçaga

Aquest dimarts, a les 10 del matí, es reunirà l’Equip de Pastoral de l’Escola St. Lluís Gonçaga per tal de fer seguiment del trimestre i programar les activitats de la propera quaresma.

 

Pastoral de la Salut

Dimecres vinent, dia 8 de febrer, a les 19:30h, els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de la Salut faran la seva reunió mensual. La reunió serà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes

 

Pregària Jove

Aquesta mes ens afegirem a la Pregària Jove que organitza la Delegació de Joventut a la parròquia de St. Esteve de Granollers. La pregària serà el proper divendres a les 9 del vespre.

 

Festa de la Mare de Déu de Lurdes

Dissabte vinent, dia 11 de febrer, celebrarem com cada any la festa de la Mare de Déu de Lurdes. Acompanyats en la processó i en l’eucaristia per les veus de la nostra Escolania Parroquial, començarem la celebració a les 8 del vespre.

Els qui pugueu, i ho vulgueu, ens trobarem a la Sala St. Esteve ¼ d’hora abans (3/4 de 7) per sortir des d’allí en processó, tot acompanyant la imatge de la Mare de Déu, i , donant la volta a l’església parroquial ens disposarem a celebrar l’Eucaristia Dominical tot tenint un record ben especial en la pregària pels malalts, llurs famílies i els professionals i voluntaris que els atenen. 

Junt amb l’Hospitalitat de Lurdes de la nostra parròquia us convidem a tothom a pregar pels nostres malalts i malaltes, sempre, i a fer-ho d’una manera ben especial el dia de la festa de la Mare de Déu. Us esperem! 

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart