Parròquia de la Garriga

25 de Febrer de 2017 - VIII DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 26 de febrer de 2017. ANY XLII. nº 14

25 de Febrer de 2017

VIII DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 26 de febrer de 2017. ANY XLII. nº 14

Som a les portes d’una nova QUARESMA. De la mà del Papa Francesc anirem avançant vers la Pasqua del 2017 tot publicant en aquest Full Parroquial, cada diumenge, un fragment del missatge que el bisbe de Roma adreça a tota l’Església.

 

Missatge del sant pare Francesc per a la Quaresma 2017

LA PARAULA ÉS UN DO. L’ALTRE ÉS UN DO

 

Benvolguts germans i germanes,

La Quaresma és un nou començament, un camí que ens porta a una destinació segura: la Pasqua de Resurrecció, la victòria de Crist sobre la mort. I en aquest temps rebem sempre una forta crida a la conversió: el cristià està cridat a tornar a Déu «amb   tot el vostre cor» (Jl 2,12), a no acontentar-se amb una vida mediocre, sinó a créixer en l’amistat amb el Senyor. Jesús és l’amic fidel que mai no ens abandona, perquè fins i tot quan pequem espera pacientment que tornem a ell, i amb aquesta espera, manifesta la seva voluntat de perdonar (cf. Homilia, 8 gener 2016).

La Quaresma és un temps propici per a intensificar la vida de l’esperit a través dels mitjans sants que l’Església ens ofereix: el dejuni, la pregària i l’almoina. En la base de tot hi ha la Paraula de Déu, que en aquest temps se’ns convida a escoltar i a meditar  amb més freqüència. En concret, voldria centrar-me aquí en la paràbola de l’home ric i el pobre Llàtzer (cf. Lc 16,19-31). Deixem-nos guiar per aquest relat tan significatiu, que ens dóna la clau per a entendre com hem de comportar-nos per aconseguir la  felicitat veritable i la vida eterna, exhortant-nos a una conversió sincera.


Notícies i Advertiments per la setmana del 27 de febrer al 5 de març del 2017

25 de Febrer de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 27: Aurèlia Jané i Solé (15è Aniv).

Dimarts dia 28: Francesc Collell Roca.

Dimecres dia 1:  DIMECRES DE CENDRA. Conxita Sala (21è Aniv).

Divendres dia 3: St. Pancraç i St. Cristòfol.

Dissabte dia 4:

20:00h: Fam. Nualart-Barba

Diumenge dia 5:

9:30h: Pro Populo.

11:00h: Jordi Fontacaba Jordi.

20:00h: Fam. Blasi-Moreno.

 

Mans Unides

Des de l’Equip de Mans Unides de La Garriga volem traslladar a tota la nostra Comunitat Cristiana l’agraïment per la contribució a la Col·lecta Extraordinària que es va fer el darrer cap de setmana ( 18 i 19 d’aquest mes de febrer) en ocasió de la Campanya de Mans Unides d’enguany.  El total de la recapte a la nostra parròquia fou de 1.141€ que íntegrament s’afegiran a la resta del recollit a les parròquies de la nostra comarca. Gràcies, ben de debò, per la vostra generositat.

 

Defuncions

El dilluns 19 de febrer, va fer el seu traspàs a la casa del Pare Na Antònia Casulà Soler als 99 anys. Descansi en Pau!

 

Pastoral de La Salut

Aquest dilluns, dia 27, es reunirà l’Equip de Responsables de la Pastoral de La Salut. La Reunió es farà a les 10:30h del matí a la rectoria.

 

Catequesi Infantil

Aquesta setmana les catequistes de 2n Curs es reuniran el dimarts, dia 28 de febrer, a la Sala St. Esteve a les 16:30h.

Les catequistes del 1r Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 1 de març, a les 16:30h també a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor

 

Missa de funeral

La setmana vinent, celebrarem l’inici de la Quaresma en la litúrgia del Dimecres de Cendra, per aquest motiu, la Missa de Funerals que acostumem a celebrar els dimecres –en cas de cap defunció- es traslladarà al dimecres de l’altra setmana, dia 8 de març, a les 7 de la tarda.

 

Dimecres de Cendra

Aquest dimecres, dia 1 de març, comencem l’Exercici Quaresmal d’enguany.

Celebrarem l’Eucaristia amb la benedicció i imposició de la cendra a: a les 5 de la tarda a la capella de la Residència del Pilar i a les 7 de la tarda a l’Església Parroquial.

Recordem que el Dimecres de Cendra és dia de dejuni i d’abstinència. També és bo tenir present que tot i no ser dia de precepte és d’aquelles ocasions en la que s’hi escau molt participar de l’Eucaristia per tal de començar “amb bon peu” el camí que ens mena vers la gran festa Pasqual!

 

Vetlla de Pregària de Quaresma

“MESTRE, FEU QUE HI VEGI!”

 Dissabte, dia 4 de febrer, a les 21:30h al Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós

 

Missa familiar

Dissabte vinent dia 4 de març, a les 6 de la tarda, ens trobarem per celebrar la Missa familiar d’aquest mes de març. Recordeu que aquesta Eucaristia està pensada especialment pels infants i les seves famílies, però també per tots els que hi vulgueu participar. Serà el “tret de sortida” de les famílies per la Cursa vers la Pasqua. Us esperem!!!

 

Via Crucis

Començant el dia 5 de març, cada diumenge de quaresma, i fins el dia 2 d’abril, tothom, grans i petits, som convidats a fer experiència de pregària tot acompanyant el Crist en el seu camí de Creu. Cada setmana de la quaresma resarem plegats el “Via Crucis” els diumenges a la 7 de la tarda. Fem un esforç per treure’ns la mandra del damunt i així poder-nos aplegar com a comunitat creient i viva que es disposa a viure joiosament una nova Pasqua.!

 

Preparació per la celebració del Sagrament del Baptisme de les famílies que batejaran els seus fills el proper mes de març

La reunió es farà aquest diumenge, dia 26 de febrer, a les 6 de la tarda a la Sala St. Esteve. Encomanem, també, en la nostra pregària aquestes famílies.

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart