Parròquia de la Garriga

10 de Març de 2017 - II DIUMENGE DE QUARESMA. 12 de març de 2017. ANY XLII. nº 16

10 de Març de 2017

II DIUMENGE DE QUARESMA. 12 de març de 2017. ANY XLII. nº 16

Al llarg d’aquesta Quaresma i de la mà del Papa Francesc anirem avançant vers la Pasqua del 2017 tot publicant en aquest Full Parroquial, cada diumenge, un fragment del missatge que el bisbe de Roma adreça a tota l’Església.

 

LA PARAULA ÉS UN DO. L’ALTRE ÉS UN DO (3)

El pecat ens encega

La paràbola és despietada en mostrar les contradiccions en què es troba el ric (cf. v. 19). Aquest personatge, al contrari que el pobre Llàtzer, no té un nom, se’l qualifica només com ric. La seva opulència es manifesta en la roba que porta, d’un luxe exagerat. La porpra, efectivament, era molt valuosa, més que no pas la plata i l’or, i per això estava reservada a les divinitats (cf. Jr 10,9) i als reis (cf. Jt 8,26). La tela era d’un lli especial que contribuïa a donar a l’aspecte un caràcter gairebé sagrat. Per tant, la riquesa d’aquest home és excessiva, també perquè l’exhibia de manera habitual tots els dies: «Celebrava cada dia festes esplèndides» (v. 19). En ell s’entreveu de manera patent la corrupció del pecat, que es realitza en tres moments successius: l’amor al diner, la vanitat i la supèrbia (cf. Homilia, 20 setembre 2013).

L’apòstol Pau diu que «l’amor al diner és l’arrel de tots els mals» (1Tm 6,10). Aquesta és la causa principal de la corrupció i font d’enveges, plets i recels. El diner pot arribar a dominar-nos fins a convertir-se en un ídol tirànic (cf. Exh. Ap. Evangelii gaudium, 55). En comptes de ser un instrument al nostre servei per a fer el bé i exercir  la solidaritat amb els altres, el diner pot sotmetre’ns, a nosaltres i a tot el món, a una lògica egoista que no deixa lloc a l’amor i impedeix la pau.

La paràbola ens mostra com la cobdícia del ric el fa vanitós. La seva personalitat es desenvolupa en l’aparença, a fer veure als altres allò que ell es pot permetre. Però l’aparença amaga un buit interior. La seva vida està presonera de l’exterioritat, de la dimensió més superficial i efímera de l’existència (cf. ibid., 62).

L’esglaó més baix d’aquesta decadència moral és la supèrbia. L’home ric es vesteix com si fos un rei, simula les maneres d’un déu, oblidant que és simplement un mortal. Per a l’home corromput per l’amor a les riqueses, no hi ha altra cosa que el propi jo, i per això les persones que estan al seu voltant no mereixen la seva atenció. El fruit de l’afecció al diner és una espècie de ceguesa: el ric no veu el pobre famolenc, ple de nafres i prostrat en la seva humiliació.

Quan mirem aquest personatge s’entén per què l’Evangeli condemna amb tanta claredat l’amor i el diner: «Ningú no pot servir dos senyors, perquè si estima l’un, avorrirà l’altre, i si fa cas de l’un, no en farà de l’altre. No podeu servir alhora Déu i el diner» (Mt 6,24).


Notícies i Advertiments per la setmana del 13 de febrer al 19 de març del 2017

10 de Març de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 13: Rosa Fàbregas Burgaya (14è Aniv.).

Dimarts dia 14: Fam. Nualart-Barba..

Dimecres dia 15: PERE ESPINASA GIRONÉS (funerals)

Divendres dia 17: Estanislao Massas Clos, Juan Torras Trías.

Dissabte dia 18:

20:00h: Esp. Salvador Castells i Maria Gironés, Mn. Jordi Mas Castells.

Diumenge dia 19:

9:30h: Josep Canals Morera, Josep Portavella Sorribas.

11:00h: Jordi Fontacaba Jordi.

20:00h: Josep Maurí i Serra, Fam. Riera-Marsà.

 

Defuncions

El dimarts, dia 7 de març, va fer el seu traspàs a la Casa del Pare en Pere Espinasa Gironés als 80 anys. Encomanem-lo en la pregària. Que descansi en la Pau del Crist.

 

Via Crucis

Cada diumenge de quaresma, i fins el dia 2 d’abril, tothom, grans i petits, som convidats a fer experiència de pregària tot acompanyant el Crist en el seu camí de Creu. Cada setmana de la quaresma resarem plegats el “Via Crucis” els diumenges a la 7 de la tarda. Fem un esforç per poder-nos aplegar com a comunitat creient i viva que es disposa a viure joiosament una nova Pasqua.!

 

Arxiprestat Montbui-Puiggraciós

El dimarts, dia 14, a les 11.30 del matí es reuniran els preveres i diaques amb missió pastoral a les parròquies del nostre arxiprestat. La reunió es farà com de costum a la rectoria de l’Ametlla.

 

Aplec dels Garriguencs a Puiggraciós

Aquest dimarts, dia 14 de març, a les 8 del vespre ens tornarem a reunir diferents representants del Consistori Municipal, del Centre Excursionista de La Garriga, de l’Agrupació Sardanista i de la Parròquia.

Catequesi Infantil

Aquesta setmana les catequistes de 2n Curs es reuniran el dimarts, dia 14 de març, a la Sala St. Esteve a les 16:30h.

Les catequistes del 1r Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 15, a les 16:30h també a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor

 

Consell del Secretariat Interdiocesà de Catequesi

Durant el matí del dimecres es reunirà el Consell del SIC a la seva seu a Barcelona.

 

Reforç Escolar de Càritas

El proper dijous dia 16 a les 18:45 hores es reuniran els voluntaris i voluntàries del REFORÇ ESCOLAR de Càritas Parroquial. A la reunió hi assistirà també l’Educador de Carrer en David Homedes de l’Equip dels Serveis Socials de l’Ajuntament de La Garriga. Junts volem fer la valoració del curs fins aquest moment.

 

Hospitalitat de Lurdes

DIADA DE GERMANOR DE TOTES LES DELEGACIONS DE L’HOSPITALITAT DE LOURDES A SANT CELONI EL DIUMENGE 2 D’ABRIL DE 2017

 

Preu:         30 euros

 

 9:30 h.   Sortida del pàrquing de la Sínia

10:30 h.  Benvinguda amb un petit esmorzar

12:00 h.  Celebració de l’Eucaristia

13:30 h.  Cercavila pels carrers del poble

14:30 h.  Dinar de germanor i fi de festa

 

Inscripció fins el 15 de març

Telèfon de contacte:  

663 010 466 (Lali)

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart