Parròquia de la Garriga

18 de Març de 2017 - III DIUMENGE DE QUARESMA. 19 de març de 2017. ANY XLII. nº 17

18 de Març de 2017

III DIUMENGE DE QUARESMA. 19 de març de 2017. ANY XLII. nº 17

Al llarg d’aquesta Quaresma i de la mà del Papa Francesc anirem avançant vers la Pasqua del 2017 tot publicant en aquest Full Parroquial, cada diumenge, un fragment del missatge que el bisbe de Roma adreça a tota l’Església.

LA PARAULA ÉS UN DO. L’ALTRE ÉS UN DO (4)

La Paraula és un Do

L’Evangeli del ric i el pobre Llàtzer ens ajuda a preparar-nos bé per a la Pasqua que s’acosta. La litúrgia del Dimecres de Cendra ens convida a viure una experiència semblant a la que el ric ha viscut de manera molt dramàtica. El prevere, mentre imposa la cendra al cap, diu les paraules següents: «Recorda’t, home, que ets pols, i que a la pols retornaràs.» El ric i el pobre, efectivament, moren, i la part principal de la paràbola es desenvolupa en el més enllà. Els dos personatges descobreixen de repent que «no dúiem res quan vam arribar al món, i no ens en podrem endur res» (1Tm 6,7).

També la nostra mirada es dirigeix al més enllà, on el ric manté un diàleg amb Abraham, al qual anomena «pare» (Lc 16,24.27), demostrant que pertany al poble de Déu. Aquest aspecte fa que la seva vida sigui encara més contradictòria, ja que fins ara no s’havia dit res de la seva relació amb Déu. En efecte, en la seva vida no hi havia lloc per a Déu, i ell era el seu únic déu.

El ric només reconeix Llàtzer enmig dels turments de l’altra vida, i vol que sigui el pobre qui l’alleugi del seu sofriment amb una mica d’aigua. Els gestos que es demanen  a Llàtzer són semblants als que el ric hauria hagut de fer i mai no va realitzar. Abraham, però, li explica: «Fill, recorda’t que en vida et van tocar béns de tota mena, mentre que Llàtzer només va rebre mals. Ara, doncs, ell troba aquí consol i tu, en canvi,  sofriments» (v. 25). En el més enllà es restableix una certa equitat i els mals de la vida s’equilibren amb els «béns».

La paràbola s’allarga, i d’aquesta manera el seu missatge es dirigeix a tots els cristians. En efecte, el ric, els germans del qual encara viuen, demana a Abraham que  els enviï Llàtzer per advertir-los; però Abraham li respon: «Ja tenen Moisès i els Profetes: que els escoltin» (v. 29). I, davant l’objecció del ric, afegeix: «Si no escolten Moisès i els Profetes, tampoc no els convencerà cap mort que ressusciti» (v. 31).

D’aquesta manera es descobreix el veritable problema del ric: l’arrel dels seus mals  es troba a no parar l’oïda a la Paraula de Déu; això és el que el va portar a no estimar ja Déu i per tant a menysprear el proïsme. La Paraula de Déu és una força viva, capaç de suscitar la conversió del cor dels homes i d’orientar novament a Déu. Tancar el cor al do de Déu que parla té com a efecte tancar el cor al do del germà.

Benvolguts germans i germanes, la Quaresma és el temps propici per a renovar-se en l’encontre amb Crist viu en la seva Paraula, en els sagraments i en el proïsme. El Senyor —que en els quaranta dies que va passar al desert va vèncer els enganys del Temptador— ens mostra el camí que cal seguir. Que l’Esperit Sant ens guiï a realitzar un veritable camí de conversió, per a redescobrir el do de la Paraula de Déu, ser purificats del pecat que ens encega i servir Crist present en els germans necessitats. Animo tots els fidels a manifestar també aquesta renovació espiritual participant en les campanyes de Quaresma que moltes organitzacions de l’Església promouen a diferents parts del món perquè augmenti la cultura de l’encontre en una única família humana. Preguem els uns pels altres per tal que, participant de la victòria de Crist, sapiguem  obrir les nostres portes als dèbils i als pobres. Llavors viurem i donarem un testimoniatge ple de l’alegria de la Pasqua.


Notícies i Advertiments per la setmana del 20 de febrer al 26 de març del 2017

18 de Març de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 20: Josep Povill Puig.

Dimarts dia 21: Fam. Nualart-Barba..

Dimecres dia 22: ANTÒNIA VILA MARTÍ, ELVIRA VILA LALAGUNA, JOSEFA ZABALA, Franciscana Missionera de la Immmaculada Concepción (FUNERALS) Lluís Tort Terrés (3r Aniv), Jaume Marata .

Divendres dia 24: Francesc Carreras Creus.

Dissabte dia 25:

20:00h: Joan Puig

Diumenge dia 26:

9:30h: Pro Populo.

11:00h: Lluís Tort Terrés (3r Aniv).

20:00h: Esp. José Mª Méndez Álvarez i Lola Olivé Roca.

 

Defuncions

El dijous, dia 9 de març, van fer el seu traspàs a la Casa del Pare n’Antònia Vila Martí als 90 anys, i l’Alfonso Ortíz Balsera als 81 anys; el dissabte, dia 11 de març, ho feu en Josep Mª Moya Peypoch als 75 anys i el divendres, dia 17, n’Elvira Vila Lalaguna als 95 anys. Encomanem-los en la pregària. Que descansin en la Pau del Crist.

 

Via Crucis

Cada setmana de la quaresma resarem plegats el “Via Crucis” els diumenges a la 7 de la tarda. Fem un esforç per poder-nos aplegar com a comunitat creient i viva que es disposa a viure joiosament una nova Pasqua.!

 

Tres Tombs a La Garriga

L’Associació d’Amics dels Tres Tombs organitza, un any mes, aquesta diada vinculada a la festa de St. Antoni Abat. El proper diumenge, dia 26 de març, acabada la missa de les 11h, a la plaça de l’Església, hi haurà la tradicional benedicció de cavalls, carros, cavalcadures... Tothom és convidat!

 

Consell d’Economia

Es reunirà el proper dimecres, dia 22, a les 20:30h a la rectoria.

 

Hospitalitat de Lurdes

DIADA DE GERMANOR DE TOTES LES DELEGACIONS DE L’HOSPITALITAT DE LOURDES A SANT CELONI EL DIUMENGE 2 D’ABRIL DE 2017

 

Preu:         30 euros

 

 9:30 h.   Sortida del pàrquing de la Sínia

10:30 h.  Benvinguda amb un petit esmorzar

12:00 h.  Celebració de l’Eucaristia

13:30 h.  Cercavila pels carrers del poble

14:30 h.  Dinar de germanor i fi de festa

 

Inscripció fins el 15 de març

Telèfon de contacte:  

663 010 466 (Lali)

 

 


El proper Divendres 24 de març presentacio del llibre

18 de Març de 2017

Presentació del llibre i refrigeri
El Divendres 23 de març de 18 a les 19h a la Sala Sant Esteve (parròquia Sant Esteve de Granollers)

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart