Parròquia de la Garriga

8 de Abril de 2017 - DIUMENGE DE RAMS. 9 d’abril de 2017. ANY XLII. nº 20

8 de Abril de 2017

DIUMENGE DE RAMS. 9 d’abril de 2017. ANY XLII. nº 20

MALALTIES QUE ENS CAL IDENTIFICAR, CONFESSAR i GUARIR (2)

Si bé és important identificar les malalties de l'ànima, per caminar amb decisió cap a la Pasqua, és encara més important poder guarir les malalties amb l'oració i el sagrament de la Confessió. Per això a les 15 malalties, van seguir les 10 cures del Papa Francesc en un famós discurs del desembre passat als treballadors del Vaticà i les seves famílies, que era la segona part de la "meditació" que sobre malalties i guarició feia el Papa.

L'Esperit Sant ens ajuda a tenir cura de totes aquestes dimensions, per viure en la comunió amb Déu i els germans, i ressuscitar a una vida nova amb el Senyor. Si en tenim cura, el Senyor, totpoderós en l'amor, ens guarirà:

1. Ens cal tenir cura de la nostra vida espiritual, de la nostra relació amb Déu, perquè aquesta és la columna vertebral de tot el que fem i de tot el que som. Un cristià que no es nodreix amb la pregària, els sagraments i la Paraula de Déu, inevitablement es marceix i s'asseca.

2. Tenir cura de la nostra vida familiar, donant als fills i als éssers estimats no només diners, sinó sobretot temps, atenció i amor.

3. Cal tenir cura de les nostres relacions amb els altres, transformant la fe en vida i les paraules en obres bones, especialment cap als més necessitats.

4. Tenir cura de la nostra manera de parlar, purificant la llengua de les paraules ofensives, de les vulgaritats i del llenguatge de matís mundà.

5. Guarir les ferides del cor amb l'oli del perdó, perdonant les persones que ens han ferit i guarint les ferides que hem causat als altres.

6. Tenir cura del nostre treball, realitzant-lo amb entusiasme, humilitat, competència, passió i amb un esperit que sap donar gràcies a Déu.

7. Cal cuidar-se de l'enveja, de la concupiscència, l'odi i els sentiments negatius que devoren la nostra pau interior i ens transformen en persones destruïdes i destructores.

8. Cal tenir cura del rancor que ens condueix a la venjança, i de la mandra que ens condueix a l'eutanàsia existencial; apartar-nos de la supèrbia, i de lamentar-nos contínuament, cosa que ens condueix a la desesperació. I demanar al Senyor la saviesa de saber mossegar-se la llengua a temps, per no dir paraules injurioses, que després ens deixen la boca amarga.

9. Tenir cura dels germans més febles: ancians, malalts, els que passen gana, els sense sostre i els estrangers, perquè sobre això serem jutjats.

10. Tenir cura de no caure en el consumisme comercial, l'aparença o els regals inútils, o bé els malbarataments superflus, sinó que cerquem l'alegria d'acollir el Senyor i els germans amb sobrietat i esperit solidari.

Tenir cura vol dir manifestar interès diligent i atent, que implica tant el nostre esperit com la nostra activitat, cap a algú o alguna cosa. Significa mirar amb atenció el qui necessita cures sense pensar en res més. Significa acceptar donar o rebre cures. L'oració amb què es beneeixen les Cendres a l'inici de la Quaresma, diu: "Senyor, que us deixeu vèncer per la humilitat i la penitència..." Visquem la Santa Quaresma amb humilitat i penitència, amb ganes d'identificar les nostres malalties de l'ànima, per confessar-les humilment i deixar-nos guarir per l'Esperit Sant. Ell és l'artífex de la nova creació que aquesta Pasqua Déu vol realitzar en tots i cadascun de nosaltres!

+ Joan-Enric Vives, Arquebisbe de l’Urgell


Notícies i Advertiments per la setmana del 10 al 16 de abril del 2017

7 de Març de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 10: Fam. Nualart-Barba.

Dimarts dia 11: Fam. Calls-Casas.

Dimecres dia 13: Esp. Ramon Bulbena i Rosalia Surigué.

Diumenge dia 9:

9:30h: Fam. González-García

12:00h: Pro Populo.

20:00h: Alexandre Blancafort Portavella (5è Aniv).

 

Pastoral de La Salut

Aquest dimecres, dia 12, a les 19:30h es reuniran els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de La Salut. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lourdes.

Encomanem els malalts, llurs famílies, els professionals i voluntaris que els atenen i acompanyen.

 

Celebració del Perdó

Recordeu que AVUI diumenge, dia 9, a les 17:30 celebrarem el sagrament de la PENITÈNCIA a la nostra Església Parroquial.

 

VISQUEM INTENSAMENT EL GOIG DE L’AMOR DE DÉU, el SAGRAMENT DE L’ALEGRIA, el SAGRAMENT DE LA RECONCILIACIÓ.

  

Deixem-nos estimar pel Crist. Preparem-nos aquests dies per rebre el seu amor, el seu perdó, i disposar-nos així a gaudir i viure la gran JOIA DE LA PASQUA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Setmana Santa 2017

 

horari de les celebracions

a La Garriga

 

13 d’abril DIJOUS SANT

09:00 laudes          església parroquial

20:00 MISSA DE LA CENA DEL SENYOR

església parroquial

23:00 HORA SANTA                                     església parroquial

 

14 d’abril DIVENDRES SANT

09:00 laudes                   església parroquial

12:00 VIA CRUCIS  església parroquial

18:00 CELEBRACIÓ

DE LA MORT DEL SENYOR                   església parroquial

21:30 CONTEMPLACIÓ DE LA CREU

completes del divendres sant    església parroquial

 

15 d’abril DISSABTE SANT

09:00 laudes                   església parroquial

22:30 SOLEMNE VETLLA PASQUAL

església parroquial

                           

16 d’abril DIUMENGE DE PASQUA

09:30 Missa de Pasqua

església parroquial

cantada caramelles

(Coral l’Aliança)

10:30 Missa de Pasqua

capella de l’Asil-Hospital

11:00 MISSA SOLEMNE DE PASQUA                església parroquial

cantada caramelles

(Escolania Parroquial)

20:00 Missa de Pasqua                       església parroquial

         cantada de caramelles

(Escolania Parroquial) 

 

Pasqua a Samalús

El diumenge dia 16 d’abril, Solemnitat de la Pasqua, hi haurà MISSA SOLEMNE DE PASQUA a la parròquia de St. Andreu de Samalús a les 12 del migdia.

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart