Parròquia de la Garriga

16 de Juny de 2017 - CORPUS CHRISTI. 18 de juny de 2017. ANY XLII. nº 30

16 de Juny de 2017

CORPUS CHRISTI. 18 de juny de 2017. ANY XLII. nº 30

Caritat que arribi a totes les perifèries

En la festa del Corpus Christi, quan ens deixem meravellar pel do tan gran de l’Eucaristia, la carn de Crist “perquè doni vida al món” (Jo 6,51), l’Església vol que visquem una Jornada de Caritat i que donem suport a Càritas, que és l’expressió de l’amor de Déu envers els qui necessiten ajuda i solidaritat.

Càritas, en la seva dimensió diocesana així com també des de les parròquies, i per part dels sacerdots, religiosos, laics, famílies i institucions particulars, no passa indiferent al costat dels qui sofreixen sinó que, com el Bon Samarità (Lc 10,25-37), sempre intenta una resposta solidària i de justícia, ja que en els pobres hi troba la presència del Senyor que ens reclama obres d’amor (Mt 25,31-46). Tots hem d’estar al costat d’aquells a qui la vida no ha donat tantes oportunitats o que passen per moments difícils i necessiten un suport solidari. Càritas vol ser ajuda per a tots ells i també veu dels qui no en tenen, per reclamar del conjunt de la societat i dels poders públics, mesures generoses de justícia distributiva i social.

"Els pobres són el tresor de l'Església", deia el diaca romà St. Llorenç als seus perseguidors. I ho són perquè ens apropen a Jesús que en ells es manifesta i perquè ens esperonen a ser generosos i a estimar de veritat. Tenim una missió, que només en la pobresa serem capaços de realitzar, és a dir, estimar el proïsme amb obres i de veritat, i pregar pels rics, els savis, per aquells que ara se’n riuen, per tots aquells que són responsables de la pobresa, afirma el Papa Francesc. I ens anima a portar una vida compartida amb els pobres, anant a trobar-los, caminant amb ells, esforçant-nos sempre per comprendre els seus sofriments. Hem de suscitar al voltant d'ells una comunitat, restituint-los d'aquesta manera, en la mesura que puguem, una existència, una identitat i una dignitat. L’opció preferencial pels pobres no significa només ajudar-los sinó també defensar-los i donar-los veu.

Els cristians creiem en un Déu que repara totes les injustícies, que consola totes les penes i que sap recompensar els qui mantenen la confiança en Ell. L’Eucaristia és el sagrament pasqual d’aquest amor misericordiós incondicional i totalment entregat del Fill de Déu fet home i gloriosament ressuscitat. En espera de la plenitud del Regne del cel, quan Déu mateix eixugarà totes les llàgrimes de la humanitat i la justícia brillarà eternament, la nostra contribució és essencial per a l'Església i per al món: hem de ser testimonis creïbles i coherents de Jesucrist, lluminosos per la caritat i intercessors davant Déu.

Avui donem gràcies a Déu per tots els directius, treballadors i tècnics, voluntaris, empreses amb cor i col·laboradors de Càritas d’Urgell perquè són tots ells els qui ens ajuden a estar a prop dels necessitats, i fan créixer les iniciatives de servei i de solidaritat. “Us he donat exemple –diu el Senyor als apòstols, després del lavatori dels peus al Cenacle- perquè vosaltres ho feu tal com Jo us ho he fet” (Jo 13,15). Aquest mandat ens compromet a tots, en els escenaris i desafiaments actuals, perquè ens sentim cridats a una nova «sortida» missionera i caritativa, sortir de la pròpia comoditat i atrevir-nos a arribar a totes les perifèries geogràfiques i existencials de la humanitat que necessita la llum de l'Evangeli i de l’Amor Misericordiós de Jesús.

Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe-Bisbe d'Urgell

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 19: Josep Maurí i Serra, Montserrat Oliveras Torrents (20è Aniv).

Dimarts dia 20: Josep Povill Puig.

Dimecres dia 21: MERCÈ BOSCH LLIMARGAS (Funerals).

Dijous dia 22:

9:45: Jaume Marata. (Capella de la Llar del Pilar).

Divendres dia 23:

Dissabte dia 24: Francesc Carreras Creus, Joan Puig Bartomeus, Joan Galvany Ventura.

Diumenge dia 25:

9:30h: Pro Populo.

11:00h: Joan Sallés Bruy.

19:30h: Fam. Riera Marsà.

 

Defuncions

El dissabte, dia 10, lliurà el seu esperit al Pare na Montserra Estrada Fortich als 80 anys; el dimarts, dia 11 de juny, ho feu na Francisca Corchero Roca als 90 anys, el dimarts, dia 13, na Mercè Bosch Llimargas als 90 anys. Encomanem-les en la nostra pregària. ,Que descansin en Pau.

 

Amonestacions

Properament contrauran matrimoni canònic en Carlos Manuel Lorite Leza amb na Carmen Castells Rusiñol, ambdós de La Garriga i en Jordi Serres Martínez de Vilassar de Mar amb na Sílvia Gotanegra Ruiz de La Garriga. Moltes felicitats!

 

Catequesi Infantil

El dimarts d’aquesta setmana es reuniran totes les catequistes de la Catequesi Infantil per acabar de fer l’avaluació del curs i iniciar la programació del proper. La reunió es farà a les 16:30 a la Sala St. Esteve. Encomanem-ho en la pregària.

 

Reunió Pares/Mares Catequesi Infantil

El mateix dimarts 20 de juny, a les 20:30h del vespre hi haurà la reunió informativa sobre la Catequesi Infantil pels pares i mares d’aquells infants que el proper setembre iniciaran la Catequesi a la nostra parròquia. La reunió es farà a la Sala St. Esteve. Portem-ho a la nostra pregària.

 

Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes

També el dimarts, 20, a les 19:00h es reunirà la Junta de l’Hospitalitat de Lurdes. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.

 

Escola Parroquial St. Lluís Gonçaga

Dimecres vinent la nostra escola celebrarà, un any més, la diada del seu Sant Patró fent-la coincidir amb la Festa de Fí de Curs. A primera hora del matí es reuniran tots els alumnes d’infantil, primària i secundària amb els seus mestres i professors i el personal no docent de l’escola. Tots junts donarem gràcies a Déu pel curs que ja acaba tot agraint i celebrant el testimoni d’amistat amb Jesús i de vida cristiana que ens donen St. Lluís Gonçaga i el germà Roger de Taizé. Aquest darrer, la seva vida i obra, ha estat l’eix vertebrador al voltant del qual s’ha realitzat la tasca pastoral i evangelitzadora de la nostra escola i de les altres escoles de la Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa.

 

 

Pastoral de La Salut

Aquest dimecres, dia 21 de juny, a les 19:30 de la tarda, es reuniran els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de La Salut. La reunió es farà a la sala de la Mare de Déu de Lurdes. No deixem de pregar pels malalts de la nostra parròquia, coneguts i anònims, per llurs famílies i per tots aquells que els atenen i acompanyen.

 

Taizé Juliol 2017

Aquest mes de juliol, una bona colla dels nois i noies que s’han confirmat enguany i els darrers cursos, tindran l’oportunitat de viure l’experiència d’una setmana a Taizé (França) compartint la vida, la pregària, el servei i l’amistat amb joves d’arreu d’Europa i del món, acollits per la Comunitat Ecumènica de Monjos que te allí el seu monestir.

Totes aquelles persones, joves i adults, que estiguin interessats en aquesta experiència us podeu adreçar a Mn. Santi directament.

 

Sopar de Fi de Curs

Divendres, dia 7 de juliol, celebrarem la Fi del Curs Pastoral.

A les 7 del vespre celebrarem l’Eucaristia i cap a les 8 compartirem plegats un senzill sopar als locals parroquials.

Tots els voluntaris i voluntàries de les diferents activitats, grups i serveis de la Parròquia hi sou convidats. Per organitzar-nos millor convé que cadascú s’apunti mitjançant el responsable o coordinador del grup.

(Les persones que hi participeu en més d’un grup sols us haureu d’apuntar en un d’ells)

Animeu-se,reserveu-vos la data, us esperem!

 

 

Misses i Celebracions a la parròquia en absència de Mn. Santi

Del dimecres dia 21 al vespre, fins el dimecres dia 28, Mn. Santi serà fora uns dies de descans. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera:

Dimecres 21 missa de funerals a l’Església Parroquial

Divendres 23, hi haurà a les 7 de la tarda el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.

El cap de setmana, dissabte 24 i diumenge 25 les misses queden com sempre.

Dilluns dia 26 i dimarts dia 27 hi haurà a les 7 de la tarda el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.

Dimecres 28 missa de funerals a l’Església Parroquial

En cas d’alguna defunció Mn. Ricard Casadesús i Mn. Josep Maria Fernández amb els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments.

Gràcies a tots per la vostra comprensió.

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart