Parròquia de la Garriga

3 de Juliol de 2017 - XIII DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 2 de juliol de 2017. ANY XLII. nº 32

3 de Juliol de 2017

XIII DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 2 de juliol de 2017. ANY XLII. nº 32

De l’Any de la Misericòrdia

 

El papa Francesc vol que l’Església miri el món des d’aquesta perspectiva especial, la de la misericòrdia. Tal mirada misericordiosa ha de ser la que l’Església i el poble de Déu han de tenir vers tots aquells que fracassen en l’intent d’assolir l’ideal evangèlic proposat per Jesús. També hem de tenir ulls de misericòrdia quan els que fracassem som nosaltres o l’Església mateixa.

La misericòrdia va més enllà de la justícia. Un món just eliminaria la gran majoria de problemes de la humanitat actual. Però la justícia, per la qual s’ha de «donar a cadascú segons el que li correspon», ens aboca a una meritocràcia religiosa o econòmica que requereix sistemes de compensació per a tots aquells que no aconsegueixen «fer mèrits». Sense misericòrdia, un sistema de justícia es torna cruel envers els més febles. Un Déu exclusivament just acaba essent implacable amb els pecadors. Jesús, en canvi, es va envoltar de gent que no posseïa cap mèrit davant de la societat: pecadors, lladres, leprosos, cecs, prostitutes…

La mirada de misericòrdia és necessària perquè deixem de veure tots els marginats de la nostra societat com a culpables i mereixedors de la seva pròpia sort, i demana a l’ésser humà una acollida sense condicions. Per a assolir aquesta mirada de misericòrdia, també a l’Església li cal una revolució de l’afecte i la tendresa: per a mirar el món i per a mirar-se a si mateixa, i per a actuar des de la compassió.

Acabem el curs particularment «malmenats i desesperançats, com ovelles sense pastor», i amb la temptació de tancar-nos en nosaltres mateixos i deixar per a un altre any la lluita per aquell altre món possible que anhelem. Sens dubte és ara, quan el mal ens deixa nus i a la intempèrie, que hem de confiar en el poder de l’afecte i la tendresa, i des d’allò més petit de les nostres relacions i vides quotidianes, transformar el món.

 

Cristianisme i Justícia

 


Notícies i Advertiments per la setmana del 3 al 9 de agost del 2017

3 de Juliol de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 3: Esteve.

Dimarts dia 4: Fam. Noalart-Barba.

Dimecres dia 5: EMPAR MAGDALENA i CLUA.

Divendres dia 7: Joan Torra Serra (3r Aniv).

Dissabte dia 8: Esp. Joan León i Joana Portet (5è Aniv).

Diumenge dia 9: Pro Populo

 

Defuncions

El passat diumenge, dia 25 de juny, va fer el seu traspàs de la casa del Pare Na Núria Jiménez Sistachs als 44 anys; i el divendres 30 ho feu N’Empar Magdalena i Clua. Que descansin en pau. Encomanem-les en la pregària.

 

Equip de Pastoral FEDIP

El proper dimarts, dia 4, es trobaran els responsables de la Pastoral de les Escoles de la Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa. La reunió es farà a la seu de la Delegació al carrer Vinyals de Terrassa.

 

Col·lecta extraordinària per obres

Aquest cap de setmana, 1 i 2 de juliol, fem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.

Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.

 

Lady’s Group

Es reuniran el proper dimarts 4 de juliol a les 4 de la tarda a la Sala Anna Ravell.

 

Consell Pastoral Parroquial

Es reunirà el dimecres, dia 5 de juliol, a les 20:30h a la Sagristia Major. Portem-ho a la nostra oració.

 

Capítol General de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció

Sota el lema: “Visquem la nostra missió confiades en el Senyor, i així abraçarem el futur amb confiança” les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció han convocat el seu 21è Capítol General que es celebrarà a La Garriga, a la Casa d’Espiritualitat “la Immaculada”. Recordem un cop més que fou aquí a La Garriga on es va fundar la congregació i es va obrir la primera escola de les Franciscanes.

Encomanem enèrgicament en la pregària aquest esdeveniment tant i tant important pel present i pel futur de les nostres estimades Franciscanes. Que el bon Déu les beneeixi i el seu Esperit assisteixi a les germanes capitulars i a tota la família de les FFMM de la Immaculada Concepció.

Festa de St. Cristòfol al Barri de Dalt, Benedicció de vehicles i motocicletes

El proper cap de setmana, el diumenge dia 9 de juliol, s’escauen les festes del Barri de Dalt. Com cada any farem la tradicional benedicció de vehicles i motocicletes davant de la font de Can Santa Digna acabada la missa de les 11 del matí (al voltant de les 12h/12:30h del migdia comptem a començar). Tothom hi sou convidats!!!

 

XVI Jornades Interdiocesanes

de Responsables de Catequesi

El dijous i divendres d’aquesta setmana entrant tindran lloc les XVIenes Jornades Interdiocesanes de Responsables de la Catequesi de les parròquies i comunitats de Catalunya i les Illes. La Trobada es farà al Seminari Conciliar de Barcelona i el tema de fons per la reflexió d’enguany serà l'acollida i l'acompanyament de les famílies que demanen la catequesi per a infants i joves, i també dels adults que desitgen ser cristians o volen reprendre el camí de la fe. Encomanem tot aquest treball en la nostra pregària.

 

Sopar de Fi de Curs

Divendres, dia 7 de juliol, celebrarem la Fi del Curs Pastoral.

A les 7 del vespre celebrarem l’Eucaristia i cap a les 8 compartirem plegats un senzill sopar als locals parroquials.

Tots els voluntaris i voluntàries de les diferents activitats, grups i serveis de la Parròquia hi sou convidats. Per organitzar-nos millor convé que cadascú s’apunti mitjançant el responsable o coordinador del grup.

(Les persones que hi participeu en més d’un grup sols us haureu d’apuntar en un d’ells)

Animeu-se,reserveu-vos la data, us esperem!

 

Escolania Parroquial

CONCERT DE FI DE CURS

 

Aquest diumenge, dia 2 de juliol, a les 6 de la tarda, la nostra Escolania Parroquial ens oferirà el tradicional CONCERT DE FI DE CURS... Sota el títol “UN CONCERT DE PEL·LÍCULA” deixem-nos sorprendre –un cop més- per l’enginy dels directors en triar les peces i les veus dels nostres cantaires!!! Guardem-nos tots la data a l’agenda i no hi faltem a aquesta cita que, ben segur, farà que se’n parli arreu!!!! No us ho podeu perdre! No hi falteu!

 


CONCERT DE FI DE CURS DE L'ESCOLANIA PARROQUIAL

1 de Juliol de 2017

Al diumenge  2 de juliol a les 6 de la tarda l'escolania ens oferirà el tradicional Concert de fi de curs

Aquest diumenge, dia 2 de juliol, a les 6 de la tarda, la nostra Escolania Parroquial ens oferirà el tradicional CONCERT DE FI DE CURS... Sota el títol “UN CONCERT DE PEL·LÍCULA” deixem-nos sorprendre –un cop més- per l’enginy dels directors en triar les peces i les veus dels nostres cantaires!!! Guardem-nos tots la data a l’agenda i no hi faltem a aquesta cita que, ben segur, farà que se’n parli arreu!!!! No us ho podeu perdre! No hi falteu!

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart