Parròquia de la Garriga

14 de Juliol de 2017 - XV DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 16 de juliol de 2017. ANY XLII. nº 34

14 de Juliol de 2017

XV DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 16 de juliol de 2017. ANY XLII. nº 34

Acollint els refugiats, rebem més del que donem

Tres vegades al dia ens reunim en aquesta església, que porta el nom d'Església de la Reconciliació. A l'entrar-hi estem tots convidats a comprometre'ns per la reconciliació. Però, què vol dir aquesta paraula?

Probablement que per a tots nosaltres, la paraula evoca conflictes i divisions que ens interpel·len i que voldríem resoldre.

Però abans hem de fer un altre pas. Aquest consisteix en acollir la reconciliació que Déu ens ofereix. Demà tindrem com cada divendres la pregària entorn de la creu. Cada un podrà acostar-se i posar el seu front a la icona de la creu, a través d'aquest gest podem confiar a Crist les càrregues i les faltes. Fins i tot si Crist és invisible als nostres ulls, ell ens acull. Ell no ha vingut per als que són perfectes, sinó per unir-se a nosaltres allà on estiguem i ens acompanya en el camí que ens fa créixer en l'amor. Ell ha vingut a perdonar i a guarir. Aquesta reconciliació amb Déu se'ns dóna incondicionalment. En nosaltres, ella pot fer desbordar la bondat pels altres. Ella eixampla el nostre amor pels altres. Comencem pels que estan a prop, els nostres familiars, les nostres comunitats, en els nostres llocs de treball o estudi. Que les nostres parròquies i comunitats siguin un lloc de bondat. Haurem d'aprendre a acceptar l'altre i fins i tot quan és diferent a nosaltres, quan no estem d’acord en el pensament, les decisions...

Per a la nostra comunitat monàstica aquesta és la primera exigència: acollir la reconciliació de Déu i viure-la entre nosaltres. Ser germà de Taizé, no és només un títol, és una crida. Ens comprometem a ser dia rere dia germans els uns dels altres.

La reconciliació també s'ha d'estendre als que estan lluny i m'agradaria dir una paraula del desafiament que la migració implica en molts països del món. La gran onada de refugiats que arriben a Europa no ens pot deixar indiferents.

La guerra a Síria ha fet créixer el nombre de refugiats. Resem perquè la pau arribi a aquest país i a tota la regió afectada per la guerra. Però la migració sobrepassa el conflicte. Des d'Àfrica arriben milers de persones, i no s'aturarà. Moltes són les persones que s'han ofegat en el mediterrani.

La reconciliació de Crist ens urgeix a acollir els que arriben. Per descomptat, al mateix temps han d'haver polítiques que permetin a les persones quedar-se a països amb la perspectiva d'un futur digne.

Aquesta setmana, ens ha commogut que a França, l'Església protestant ha llançat una crida a acollir els exiliats. Especialment amb aquestes paraules: "Els conflictes que donen lloc a tanta tragèdia i l'exili, la migració per raons ecològiques i econòmiques, duraran. És inútil esperar un retorn a la normalitat. Tancar cada vegada més les fronteres mai ha estat una solució. La política de l'acollida ha de ser a llarg termini. "

A Taizé acollim a diversos refugiats. Això requereix molt de nosaltres, però rebem més del que donem. Ens obre els ulls als seus països d'origen, sentim els seus patiments en deixar-ho tot. A la nostra regió la solidaritat s'ha enfortit. Moltes persones que abans no ens coneixien s’han apropat per ajudar en l'acollida.

Els desplaçats tenen nombroses necessitats com l'allotjament, aliments o l'educació. No obstant això, em sembla que el que més necessiten els refugiats és l'amor i la compassió. Això és el que els permet recuperar la seva dignitat que els va ser arrabassada pel conflicte i la seva sobtada partida. Els refugiats necessiten sentir que són éssers humans per tal de curar les seves ferides i reconstruir novament les seves vides. Al seu torn poden ajudar a d’altres a guarir-se, que estan igualment ferits.

Diversos d'ells són musulmans i això ens ajuda a aprofundir el nostre coneixement de la seva religió. L'amistat amb ells exigeix ​​que no fem una confusió entre una ideologia islamista inhumana i la fe de tants musulmans que volen la pau.

Germà Aloïs, prior de Taizé


Notícies i Advertiments per la setmana del 17 al 23 de juliol del 2017

14 de Juliol de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 17: Juan Torras Trias.

Dimarts dia 18: Mn. Jordi Mas Castells.

Dimecres dia 19: (Funerals). Esp. Josefa i Pere Rof, Josep Maurí i Serra.

Divendres dia 21: Josep Povill Puig (1r Aniv.), Daniel Molsosa Vall-Llovera.

Dissabte dia 22: Jaume Marata.

Diumenge dia 9: Pro Populo

 

Defuncions

El passat diumenge, dia 9 de juliol, va fer el seu traspàs de la casa del Pare En Luciano Martínez Lafuente als 97 anys; i el dimarts 11, ho feu en Martín Cuesta Gutiérrez als 81 anys. Que descansin en pau. Encomanem-los en la pregària.

 

Capítol General de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció

Sota el lema: “Visquem la nostra missió confiades en el Senyor, i així abraçarem el futur amb confiança” les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció han viscut el seu 21è Capítol General.

Dins les tasques del Capítol, el dimarts dia 11 de juliol, es va procedir a l’elecció del Consell General de la Congregació. Aquell dia foren escollides per formar-ne part les germanes Consol Muñoz (Superiora General), Àngela Crespo (Vicària General), Milagros Alcorta (2a Consellera), Montserrat Soler (3a Consellera) i Mª Nieves Bilbatua (4a Consellera). Agraint la seva disponibilitat, les encomanem al Bon Déu amb totes les germanes franciscanes perquè CONFIADES EN EL SENYOR, VISQUIN LLUR MISSIÓ en el món des del si de l’Església.

Moltes felicitats a totes!

 

Misses i Celebracions a la parròquia en absència de Mn. Santi

Del diumenge dia 16 al vespre, fins el diumenge dia 23, Mn. Santi serà acompanyant els adolescents, joves i adults de la nostra parròquia que aquella setmana seran a Taizé. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera: 

 

Dilluns 17, Dimarts 18, dimecres 19, divendres 21, hi haurà a les 7 de la tarda el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.

 

El cap de setmana les misses queden com sempre.

 

En cas d’alguna defunció Mn. Ricard Casadesús, Mn. Josep Maria Fernández i els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments. La missa de funerals seria a l’altra setmana, el dimecres 26 de juliol a les 7 de la tarda.

Gràcies a tots per la vostra comprensió.

Ofici de Festa Major

El dijous dia 3 d’Agost, celebrarem l’Eucaristia Solemne en ocasió de la Festa que ens recorda la trobada de les despulles del nostre sant patró. Serà a les 11:30h del matí a l’Església Parroquial. Com cada any esperem de comptar en la celebració amb una bona colla de mossens de l’arxiprestat, amics i/o companys que han col·laborat a la nostra parròquia en un moment o altra.

Tothom és convidat a donar gràcies a Déu pel testimoni del nostre màrtir Sant Esteve.

 

Ofici de difunts de Festa Major

El dimecres, dia 2 d’Agost, celebrarem l’Ofici de Difunts per tots aquells germans i germanes nostres que ens han deixat al llarg d’aquest darrer any i des de la darrera Festa Major. Serà a les 19:00h de la tarda a l’Església de la Parroquial.

Sou convidats a pregar per tots els que trobem a faltar!

 

Vacances Parroquials

 

El despatx parroquial romandrà tancat des del dimecres, dia 2 d’agost, fins al dilluns 11 de setembre (tots dos inclosos). El darrer dia de despatx abans les vacances serà el dilluns 31 de juliol i el primer dia de despatx després de les vacances serà el dimecres 13 de setembre.

 

Vacances del Full

Us fem saber que el darrer full abans de les vacances sortirà el diumenge 30 de juliol. Si voleu demanar alguna intenció de pregària per les Misses d’estiu cal que ho feu abans del divendres dia 28 d’aquest mes. Gràcies!

 

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart