Parròquia de la Garriga

22 de Setembre de 2017 - XXV DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 24 de setembre de 2017. ANY XLII. nº 38

22 de Setembre de 2017

XXV DIUMENGE DE DURANT L’ANY. 24 de setembre de 2017. ANY XLII. nº 38

En aquest diumenge s’escau la festa de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona i advocada dels qui estan privats de llibertat. La seva devoció s’estén a molts llocs de Catalunya i arreu del món, i en podem esperar la seva protecció. És una advocació molt expressiva: Déu té mercè de nosaltres, té misericòrdia, a través de la Mare del seu Fill, la Immaculada Verge Maria. Déu es deixa vèncer per l’amor de Maria, la nostra Mare, i Mare de tota la humanitat. I celebrem que baixà a Barcelona (s. XIII), i tocà el cor del laic St. Pere Nolasc i del canonge i frare St. Ramon de Penyafort així com del rei Jaume Ier. Maria els mostrà la necessitat que els captius fossin alliberats i ells, amb caritat activa i creativa, es posaren en acció: anirien a rescatar els cristians captius dels sarraïns que veien perillar la seva fe, buscarien almoines per pagar rescats, i si convenia, ells mateixos s’oferirien com a hostatges, perquè tornessin els presoners i fossin deslliurats els captius. Posaven en pràctica el que diu l’Evangeli: “Era a la presó i vinguéreu a veure’m” (Mt 25,36). Aquest esperit mercedari és avui un element de l’espiritualitat mariana autèntica.

Després que a tants llocs del món la guerra, el terrorisme i la violència s'apoderin de molts pobles germans, aquest passat agost també ha clavat la seva urpa de mort, de por i de barbàrie ben a prop de nosaltres, a Barcelona i Cambrils, i ens sentim colpits i necessitats de força divina per aprendre de nou a no tenir por i a bastir una societat europea de pau, justícia, acollida i perdó. La Mare de Déu de la Mercè ens ajudarà a tenir un cor pacífic i pacificador, respectuós amb els qui pensen o preguen de forma diferent i a unir els braços per defensar els valors democràtics i per mantenir-nos ferms en el respecte i defensa de tota vida i en la promoció dels drets humans. 

Deixem-nos atreure per Maria vers la mercè i la misericòrdia. Demanem-li que ens ajudi a saber perdonar, a ser redemptors i reconciliadors. Ella ens agermana amb tots els emigrants i els refugiats que han vingut o vindran a viure, treballar i tirar endavant, com uns més, al nostre país. Recordem que l’Evangeli també ens diu “Era foraster i em vau acollir” (Mt 25,35). També els forasters i els diferents són fills i filles de Déu. Podem estrènyer  els llaços de la fraternitat i de l'amor entre tots. Maria, que agermanà els Apòstols després de Pentecosta i que és Mare de l'Església, ens ajudarà a forjar ponts de comprensió, de cooperació i de futur, amb l'anhel posat més enllà, perquè volem que tota la humanitat visqui unida i agermanada.

Joiosa festa de la Mare de Déu de la Mercè, Mare dels captius i dels qui no tenen llibertat, portadora de pau i de concòrdia. Li encomanem el futur del Principat perquè el protegeixi amb la seva intercessió poderosa. Bellament ho canten els Goigs amb lletra de Mn. Cinto Verdaguer i música de Lluís Millet: “Dels captius Mare i Patrona, puix del cel ens heu baixat: Princesa de Barcelona, protegiu vostra Ciutat! (...) Barcelona enamorada vos fa trono del seu cor, puix del Cel li sou baixada, feu-ne cel del vostre amor. Vostre braç que esforç els dóna, sia sempre al seu costat... Per sa Reina vos corona, la que ho és del Principat. Princesa de Barcelona, protegiu vostra Ciutat!”.

+Joan-Enric Vives, arquebisbe de l’Urgell


Notícies i Advertiments per la setmana del 25 de Septembre al 1 de Octubre del 2017

22 de Setembre de 2017

Intencions de pregària en les Misses

Dilluns dia 25: Rosa

Dimarts dia 26: Núria Prat Plandiure (1r Aniv.)

Dimecres dia 27: PEPITA GOMÀ SEGURA (funerals). Sergio Tapia Manzanedo (1r Aniv.), Carme Ginesta Cañellas (5è Aniv.)

Divendres dia 29: Francesc Collell Roca (Aniv), Joan Torra Serra.

Dissabte dia 30: Enriqueta Tomàs (Aniv.), Joan Puig

Diumenge dia 1:9:30h: Sant Pancraç i Sant Cristòfol. 11h: Antoni Molsosa Carrera (Aniv.). 20h: Pro Populo

 

Defuncions

El darrer dissabte, dia 16, va fer el seu traspàs a la casa del Pare na Juana Melchor Serrano als 85 anys. Encomanem-la en la nostra pregària. Que descansi en la Pau del Bon Déu.

 

Consell Pastoral Parroquial

El proper dilluns, dia 25, es reunirà el Consell Pastoral de la Parròquia. La reunió serà a les 9 del vespre.

Encomanem-ho en la pregària.

 

Catequesi Infantil

Dimarts d’aquesta setmana es reuniran els catequistes del 1r Curs de la Catequesi infantil. La reunió es farà a les 16:30 a la Sala St. Esteve.

El dimecres, dia 27, ho faran les catequistes del 2n Curs. La reunió serà, també, a les 16:30h a la Sala St. Esteve.

Duguem-ho a la pregària!

 

Reunió de Pares i Mares dels infants del 1r i 2n Curs de la Catequesi Infantil

Les respectives reunions es faran el dimarts i dimecres de la setmana entrant. Ambdues reunions començaran a les 20:30h a la Sala St. Esteve. Els del 1r Curs ho faran el dimarts dia 26, i l’endemà dimecres 27, els de 2n.

Portem-ho tot a la pregària.

 

Escola de Vida

Aquest dijous, dia 28 de setembre, començarà un nou curs de l’Escola de Vida. Recordeu que l’Escola de Vida és un “espai” que la nostra Comunitat Cristiana dedica a la gent gran. Durant el curs, tots els dijous (que no siguin festius, clar) volem donar acollida a totes aquelles persones que, bo i que joves d’esperit, carreguen a les esquenes una pila d’anys... Què fem? Sobretot gaudir del moment de l’encontre que és de 5 a 6:30 de la tarda.Com ho fem? Doncs de vegades veiem alguna pel·lícula, cantem, fem manualitats, berenars, parlem de les “nostres coses” (els fills, els néts, els besnéts!!!!). Si tens ganes de compartir i de passar una bona estona amb gent que ja fa anys que és jove, com tu! T’esperem !

 

Pregària Jove

Aquest divendres dia 29, a les 21h hi haurà la primera Pregària Jove d’aquest curs. És un moment d’encontre dels adolescents i joves de la parròquia amb el Crist. Encomanem-los en la nostra pregària.

 

 

Missa d’Inici de Curs de la Parròquia

 

Fa uns d’anys que venim recuperant aquella idea d’iniciar junts el curs pastoral celebrant l’Eucaristia. Seguint, doncs, amb aquesta línea: Dissabte vinent, dia 30 de setembre, a la missa de les 8 del vespre, ens agradaria poder comptar amb la immensa majoria de la feligresia (tant de bo les altres misses del cap de setmana fossin buides!!!!) i, junts,  demanar al bon Déu el seu ajut pel nou curs pastoral tot celebrant la nostra fe!

 

Tothom, TOTHOM HI SOU CONVIDATS I CONVOCATS!!! Gent gran, gent jove, infants, adults, voluntaris dels diferents serveis pastorals i socials de la parròquia, religioses, TOTHOM!!!!

 

Prou ho sabem que cadascú tenim els nostres horaris i costums, la nostra organització del cap de setmana... Pensem, però, que valdrà la pena fer aquest petit esforç i canviar una mica les nostres “rutines” particulars. TOTHOM A LA MISSA DE LES 8 DEL VESPRE DEL PROPER DISSABTE 30 DE SETEMBRE! Som-hi! Que no hi falti ningú!

 

 

 

Gener
7 14 21  
Febrer
4 19 25  
Març
10 18    
Abril
1 8 15 29
Maig
6 20    
Juny
2 10 16 23
Juliol
3 14 21 28
Setembre
15 22    
Desembre
16 23    


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart