Parròquia de la Garriga

Descarregar notícia
 

21 de Abril de 2013

Notícies i Advertiments per la setmana del 22 al 28 d'Abril del 2013

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 22: Jaume Marata, Maria Circuns, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 23: Jordi Massas Guardiola, Jordi Izquierdo Brachs.
Dimecres dia 24: MONTSERRAT ENRICH CRIVILLÉS (funeral). Francesc Carrera Creus.
Divendres dia 26: Veïns, familiars i amics difunts del Barri de Montserrat.
Dissabte dia 27: Esp. Julià i Maria, Montserrat Prió Rutllant, Montserrat Dameson, Mª Montserrat Camprodon, Josep Balcells.
Diumenge dia 28:
9’30 h: Fam. Riera-Marsà
10’30 h al Santuari de Puiggraciós: Per tots els difunts de la nostra Comunitat Cristiana i del poble des del darrer Aplec a Puiggraciós.
20 h: Francesc Collell Roca
 
Defuncions
Dimarts, dia 16, van lliurar el seu esperit al Pare en Juan Francisco González Sebastian als 90 anys i na Maria Montserrat Enrich Crivillés, als 74 anys. Que descansin en pau!
 
Els bisbes convoquen tots els capellans de Catalunya a Poblet
Els bisbes de les deu diòcesis catalanes han convocat una nova trobada conjunta de capellans pel dilluns 22 d'abril. Serà una Jornada sacerdotal interdiocesana convocada amb motiu de l’Any de la Fe al Monestir de Poblet.
 
La part central de la trobada serà una conferència del cardenal Christoph Schönborn. L’arquebisbe de Viena és un dels principals responsables de la redacció de l’actual Catecisme de l’Església Catòlica, i de la seva versió per als joves, el YouCat. Com en la resta de trobades que s’han fet fins ara es farà una celebració eucarística conjunta i es tancarà amb un dinar.
Encomanem tot el nostre clergat i episcopat en la pregària.
 
Hospitalitat de Lurdes
El proper dilluns, dia 22, es reunirà la junta de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes a les 20:30 h. per tal de començar a preparar la Diada de Germanor que se celebrarà el dia 12 de maig.
 
Càritas
Dimecres, dia 24 d’abril, es reuniran els responsables de les distintes àrees de Càritas Parroquial a les 20:45h a la rectoria.
 
Trobada de Voluntaris de Càritas
El proper divendres 26 abril hi ha convocada una trobada de voluntaris de Càritas, dels diferents serveis: banc aliments, reforç escolar, rober,...
Podeu convidar també tots aquells que penseu que podrien fer voluntariat però encara no s'han decidit, als vostres amics, etc... És obert a tothom!!!
TROBADA DE VOLUNTARIS DE CARITAS
DIVENDRES 26 ABRIL
A LES 21h A LA SALA SANT ESTEVE.
US ESPEREM !
 
Aplec de Puiggraciós
En acostar-se el quart diumenge del mes d’abril, els garriguencs i les garriguenques anem girant el cap i posant els ulls damunt la serra, en el petit cim de Puiggraciós on el Santuari guarda la estimada i venerada imatge de la Mare de Déu de Puiggraciós. Vers aquesta petita llar de Maria s’encaminen els nostres peus, menuts, grans i gegantins! Tots volem fer cap al cim, per “coronar” i donar compliment de la promesa que els nostres majors feren segles ha. Recordeu que la missa al Santuari serà a les 10:30 del matí del diumenge 28 d’abril. Tot seguit, com cada any, hi haurà ball de sardanes i el vermut que ens conviden a estrènyer els llaços d’amistat i de bon veïnatge. Una bona colla de famílies i grups de la parròquia ens hi quedarem a dinar!!! Animeu-se! Reserveu-vos el dia. No hi falteu!
 
Diumenge vinent, dia 28 d’abril, SUPRIMIREM LA MISSA DE LES 11 DEL MATÍ per poder participar (tothom qui ho vulgui) de la missa de Vot de Poble a les 10:30h al Santuari de Puiggraciós
 

14 de Abril de 2013

Notícies i Advertiments per la setmana del 15 al 21 d'abril del 2013

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 15: Alexandre Blancafort, Manuel Fernández Beltrán (1r Aniv.), Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 16: Rosa Deulofeu González
Dimecres dia 17: Joan Torras Trías
Divendres dia 19: Mn. Jordi Mas Castells, Mercè Ricart Estela.
Dissabte dia 20: Montse Pagés.
Diumenge dia 21:
9’30 h: Joan Barrera Valls.
11 h: Joan Sallés
20 h: pro-populo
 
Defuncions
Dilluns dia 8 va lliurar el seu esperit al Pare na Antònia Serrano Pérez, als 72 anys. Que descansi en pau!
 
Catequesi
El dilluns, dia 15 d’abril, a les 18:45 de la tarda a la rectoria, es reuniran les catequistes de 2n Curs de Catequesi Infantil que la fan el dilluns i el dijous. La resta de catequistes de 2n Curs es reuniran el dimarts, dia 16, a la Sala St. Esteve a les 16:15h
Les catequistes de 1r Curs de Catequesi Infantil es reuniran el dimecres, dia 17 d’abril, també a les 16:15 a la Sala St. Esteve.
 
Comissió d’Economia
La Comissió d’Economia de la nostra Parròquia es reunirà el dimecres de la setmana vinent, dia 17, a les 9 del vespre a la rectoria.
 
Romiatge Diocesà de Malalts i Gent Gran al Santuari de la Mare de Déu de la Salut (Sabadell)
Com cada any, aquest dissabte vinent, dia 20, hi haurà el Romiatge Diocesà al Santuari de la Salut, patrona del nostre bisbat, a Sabadell.
 
Defunció de Mn. Antoni Pujol Xiqués, rector de la parròquia de Sant Andreu de Samalús
Mn. Antoni Pujol Xiqués , prevere de la diòcesi de Terrassa, ha lliurat l’ànima a Déu el dia 11 d’abril de 2013 a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol de Barcelona a l’edat de 96 anys.
 
Nascut a Sant Pol de Mar el 26 d’octubre de 1916, cursà els estudis eclesiàstics al Seminari Conciliar de Barcelona i rebé l’ordenació presbiteral el dia de Sant Josep, 14 de març de 1944, a la parròquia del Sant Esperit de Terrassa.
 
Va ser Vicari de les parròquies de L’Arboç del Penedès (1944), Sant Sadurní d’Anoia (1946), Sant Miquel de Molins de Rei (1947), Santa Maria de Badalona (1949) i la Mare de Déu del Pilar de Barcelona (1952). L’any 1954 fou nomenat Rector de la parròquia de Sant Salvador d’Espoia, càrrec al que va renunciar, passant a la parròquia de Sant Andreu de Samalús, primer amb el nomenament d’Ecònom (1956) i després amb el de Rector (1957).
 
Amb la creació de la diòcesi de Terrassa (15 de juny de 2004) hi quedà incardinat. Els darrers anys ha viscut a la Residència Sacerdotal Sant Josep Oriol.
 
Les exèquies pel seu etern repòs van tenir lloc el divendres dia 12 d’abril a les 11h. a la Capella de la Residència Sant Josep Oriol i foren presidides per Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, Bisbe de Terrassa. Posteriorment el seu fèretre va rebre cristiana sepultura al cementiri parroquial de Samalús.
Descansi en Pau

07 de Abril de 2013

Notícies i Advertiments per la setmana del 8 al 14 d'abril del 2013

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 8: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 9: Cristina Machado Hernández (1r. Aniv), Joan Galbany Ventura (18è. Aniv).
Dimecres dia 10: Esp. Roser Plans i Antoni Sansó.
Diumenge dia 14:
9’30 h: Jaume Carrera Vilamala, Joan Cruz, Ànimes del Purgatori.
11 h: Esp. Ramon Bulbena i Rosalia Surigué
20 h: Ramon Tresserras Soler (6è. Aniv), Mariano Catalan Piquer (6è. Aniv), Antonina Garriga Soler ( 11è. Aniv).
 
 
Escolania Parroquial
Aquest dilluns es reunirà la Junta de l’Escolania. La reunió es farà a la Sla Sta. Cecília a les 9 del vespre.
 
Escola St. Lluís Gonçaga
L’Equip de Pastoral de la nostra escola parroquial es reunirà el proper dimarts, dia 9 d’abril, a les 10 del matí.
 
Arxiprestat Montbui-Puiggraciós
Dimecres vinent, dia 10, a les 11 del matí es reuniran els preveres del nostre arxiprestat per tal de fer seguiment del conjunt de la nostra realitat pastoral. La reunió es farà a la rectoria de l’Ametlla.
 
Pastoral de la Salut
El mateix dimecres, a les 9 del vespre, es reuniran els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de la Salut per fer la seva reunió de formació i de seguiment mensual. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Trobada de Catequistes de l’Arxiprestat
En ocasió de la Pasqua, divendres vinent al capvespre, hi haurà la Trobada de Catequistes de l’Arxiprestat de Montbui-Puiggraciós. Aquest encontre vol ser una ocasió per reforçar els lligams de comunió i d’Església amb les Comunitats Cristianes més properes, des de l’àmbit de la pregària, el compartir experiències i la germanor. La Trobada es farà, enguany, a la Parròquia de St. Julià de Lliçà d’Amunt.
 
Recés per a la Vida Consagrada
Dissabte vinent, de les 10:00h a les 14:00h hi haurà el Recés de Pasqua per a la Vida Consagrada. Aquest recés s’adreça a tots els homes i dones que han fet una opció de vida consagrada dins el si de l’Església (religioses, religiosos, monges i monjos, laics pertanyents als diferents instituts de vida consagrada, etc). El recés es farà a la Casa d’Espiritualitat de les Franciscanes del carrer Cardedeu, a La Garriga. Encomanem a Déu, en la nostra pregària, tots aquells i aquelles que d’una manera o altra han consagrat la seva vida a Déu i als germans.
 
Tres Tombs a La Garriga
Diumenge vinent, dia 14 d’abril, acabada la missa de les 11 del migdia, hi haurà la tradicional Passada dels Tres Tombs. L’Associació d’Amics dels Tres Tombs organitza, un any mes, aquesta diada vinculada a la festa de St. Antoni Abat. Acabada la Celebració Eucarística hi haurà, a la plaça de l’Església, la tradicional benedicció de cavalls, carros, cavalcadures... Tothom és convidat!
 
Col·lecta extraordinària per obres
Aquest cap de setmana, 6 i 7 d’abril, farem la col·lecta extraordinària per les obres de la parròquia.
És entre tots que hem de fer l’esforç necessari per assumir les despeses que genera la vida ordinària de la parròquia. Gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat, més encara en aquests temps gens fàcils per a la majoria.
 
Defuncions
Dimecres dia 27 va lliurar el seu esperit al Pare Na Teresa Dolz Beser, als 92 anys i dimarts dia 2 Na Concepción González Gil, als 78 anys. Que descansin en pau!

07 de Abril de 2013

BONA PASQUA

Pasqua és el pas de Déu per la nostra història i per la nostra vida. (Sebastià Taltavull)

Josep Maria Ballarín i Monset
(Des de Gòsol amb llibertat)


Comencem a celebrar la Pasqua, la gran festa, la primera nit després del Sant Divendres. I cantem l’anunci, el pregó davant del ciri que representa Jesús ressuscitat, el ciri que serà present quan bategem un infant o acomiadem un difunt. Però la gran festa pasqual no és un dia, sinó cinquanta. La cinquantena pasqual que culminarà amb la Pentecosta, l’Esperit present perquè Jesús sigui present. Per això, aquest pregó escrit per a la primera nit, continua vigent durant tots els cinquanta dies. O sempre.

Esclati de joia la coral dels àngels,
esclatin de joia els misteris de Déu,
soni la trompeta, anunci de la salvació
en el fast victoriós del nostre Rei.

Goig a la terra refregada de llum,
vestida amb clarors del Rei etern,
que estritllen la calitja.

Joia a la santa mare església
engarlandada de guspires.
Joia als àmbits d’aquest temple,
bastit amb cants del poble.

Lloat sia Déu, Senyor dels dies.
Cal donar gràcies a Déu Pare,
cal donar-les al Senyor Jesús
mentre l’Esperit destrava lloances.

Per tots els segles dels segles.
Amén.

Escau regraciar el Senyor de dia
en aquesta nit, clara com cap altra.

Aquesta és la nit
que esvaeix la foscor
del primer dia d’Adam
sense paradís ni camins.

Aquesta és la nit
del desert i el pacte d’Abraham,
de Déu que sacrifica el Fill.

Aquesta és la nit
de quan fou mort l’Anyell de Déu,
que deixà marques de sang
a les llindes dels fidels.

Aquesta és la nit
de quan, romputs els lligams de mort,
Crist pujà victoriós dels inferns.

Aquesta és la nit
que ens encamina pel llarg viarany
de retorn al paradís perdut.

Aquesta és la nit
que capgira el primer plor del nat
en esperança de major naixença.

Lloat sigueu, Senyor.
Com n’és de tendra la vostra pietat,
com n’és de bell el vostre amor.

Tant, que, per redimir l’esclau,
heu lliurat el Fill.

O, ben cert necessari pecat d’Adam
llevat amb la mort de Crist.

O, feliç culpa, mereixedora
de tan bella redempció.

O, ben cert benaurada nit,
que només ella sap l’hora justa
de quan Crist Jesús Senyor Nostre
ressuscità dels inferns.

Nit que foragita malaventures,
neteja els enllotats,
torna innocents els culpables,
dóna pau als adolorits
i esperança als esgarriats,
allunya els odis,
para taules d’avinença
i blega imperis.

Lloat sigueu, Senyor.

Que aquest ciri de Pasqua,
flama menuda del Ressuscitat,
sigui signe vostre, bell Déu,
senyal nostre d’una sola fe.

Escolteu bé, gent,
ens arriba la més bona nova:

Crist ha ressuscitat,
de cert ha ressuscitat.

Al·leluia.

(extret de la web de FOCNOU)


Jesús amb la 1a Comunitat

Abril 2018 (1)
Març 2018 (2)
Febrer 2018 (6)
Desembre 2017 (3)
Octubre 2017 (2)
Setembre 2017 (2)
Juliol 2017 (5)
Juny 2017 (5)
Maig 2017 (2)
Abril 2017 (7)
Març 2017 (4)
Febrer 2017 (4)
Gener 2017 (3)
Desembre 2016 (6)
Novembre 2016 (5)
Juliol 2016 (3)
Juny 2016 (4)
Maig 2016 (6)
Abril 2016 (6)
Març 2016 (5)
Febrer 2016 (4)
Gener 2016 (7)
Desembre 2015 (5)
Novembre 2015 (7)
Octubre 2015 (4)
Setembre 2015 (3)
Juliol 2015 (4)
Juny 2015 (5)
Maig 2015 (8)
Abril 2015 (7)
Març 2015 (8)
Febrer 2015 (3)
Gener 2015 (5)
Desembre 2014 (6)
Novembre 2014 (5)
Octubre 2014 (6)
Setembre 2014 (4)
Agost 2014 (3)
Juliol 2014 (4)
Juny 2014 (8)
Maig 2014 (5)
Abril 2014 (6)
Març 2014 (7)
Febrer 2014 (7)
Gener 2014 (6)
Desembre 2013 (7)
Novembre 2013 (4)
Octubre 2013 (7)
Setembre 2013 (4)
Agost 2013 (1)
Juliol 2013 (4)
Juny 2013 (8)
Maig 2013 (6)
Abril 2013 (4)
Març 2013 (6)
Febrer 2013 (6)
Gener 2013 (6)
Desembre 2012 (9)
Novembre 2012 (5)
Octubre 2012 (4)
Setembre 2012 (5)
Juliol 2012 (6)
Juny 2012 (6)
Maig 2012 (6)
Abril 2012 (8)
Març 2012 (4)
Febrer 2012 (5)
Gener 2012 (7)
Desembre 2011 (5)
Novembre 2011 (5)
Octubre 2011 (7)
Setembre 2011 (4)
Juliol 2011 (5)
Juny 2011 (7)
Maig 2011 (6)
Abril 2011 (6)
Març 2011 (5)
Febrer 2011 (6)
Gener 2011 (8)
Desembre 2010 (7)
Octubre 2010 (9)
Juny 2010 (5)
Maig 2010 (6)
Abril 2010 (4)
Març 2010 (4)
Febrer 2010 (6)
Gener 2010 (4)
Desembre 2009 (1)
Novembre 2009 (4)
Octubre 2009 (4)
Juliol 2009 (1)
Juny 2009 (4)
Maig 2009 (4)
Abril 2009 (4)
Març 2009 (6)
Febrer 2009 (6)
Gener 2009 (5)
Desembre 2008 (9)
Novembre 2008 (4)
Octubre 2008 (8)
Setembre 2008 (7)
Juliol 2008 (8)
Juny 2008 (21)
Maig 2008 (19)
Abril 2008 (9)
Març 2008 (1)
Febrer 2007 (5)


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart