Parròquia de la Garriga

Descarregar notícia
 

23 de Febrer de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 24 de febrer al 2 de març del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 24: Francesc Carreras Creus.
Dimarts dia 25: Antonio Fernández Álvarez (1r Aniv)
Dimecres dia 26: Aurèlia Jané Solé (12è. Aniv), José Ángel Trinidad.
Divendres dia 28: Esp. Josep Piqué i Antònia Bundó, Josep Mª Piqué Bundó, Francesc Collell Roca, Jordi Izquierdo Brachs (5è. Aniv).
Dissabte dia 1: Alexandre Blancafort.
Diumenge dia 2:
9’30 h: Joan Barrera Valls, Fam. Parera-Vilardebó-Espinasa.
11:00 h: Concepció Salas Fortuny (18è. Aniv).
20:00 h: Mª Glòria Enrich Crivillés.
 
Defuncions
Diumenge passat, dia 16, va lliurar el seu esperit al Pare Na Concha Villena Gutierrez, als 78 anys i dilluns dia 17 En Quico Galbany Nogués, als 83 anys. Que descansin en pau!
 
Càritas
El proper dimarts, dia 25 de febrer, a les 18:30h es reunirà l’equip que coordina les diferents accions socials que duu a terme Càritas Parroquial. La reunió es farà a la rectoria.
 
Missa a Samalús
Com cada primer diumenge de mes, el proper dia 2 de març celebrarem l’Eucaristia a la parròquia de St. Andreu de Samalús cap a les 12 del migdia.
 
Col·lecta extraordinària per obres
Recordeu que el proper cap de setmana, 1 i 2 de març, farem la col·lecta extraordinària per les obres de la parròquia.
Gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
Mans Unides
Des de l’Equip de Mans Unides de La Garriga volem traslladar a tota la nostra Comunitat Cristiana l’agraïment per la contribució a la Col·lecta Extraordinària que es va fer el darrer cap de setmana ( 15 i 16 d’aquest mes de febrer) en ocasió de la Campanya de Mans Unides d’enguany. Us recordem que els diners recollits són per sufragar les despeses del projecte que Mans Unides del Vallès Oriental ha assumit per aquest curs i que es durà a terme al continent americà, concretament a Nicaragua, com ja varem informar. El total de la recapte a la nostra parròquia fou de 855€ que íntegrament s’han incorporat ja a la resta del recollit a les parròquies de la nostra comarca. Gràcies, ben de debò per la vostra generositat.

16 de Febrer de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 17 al 23 de febrer del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 17: Joan Torras Trias, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 18: Mn. Jordi Mas Castells.
Dimecres dia 19: Mercè Ricart Estela.
Divendres dia 21:
Dissabte dia 22: Jaume Marata, Maria Circuns.
Diumenge dia 23: 9’30 h: Fam. Riera-Marsà
11’00 h: Pro Populo
20’00 h: Fam. Ruiz-Martín
 
Escolania Parroquial
El dissabte dia primer de febrer, vigília de la Presentació de Jesús al Temple, els hi foren imposades la Túnica i la Creu a N’Elisenda Fenollosa Romaní i Na Berta Batlles Serradell. Des d’aquest Full parroquial volem donar la nostra benvinguda a ambdues cantaires i les nostres felicitacions, de tota la Comunitat Cristiana, a elles dues, llurs famílies i al conjunt de la nostra Escolania Parroquial. Que el Bon Déu us beneeixi. Per molts anys!!!!
 
 
MANS UNIDES
Col·lecta extraordinària
 
Aquest cap de setmana, 15 i 16 de febrer, farem la col·lecta extraordinària per MANS UNIDES.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
 
Catequesi de Confirmació
Aquest dilluns, 17 de febrer, a les 18:30 es reuniran els Catequistes de Confirmació per anar programant el curs. La Reunió serà a la Rectoria.
 
Capellans de l’Arxiprestat
Dimarts vinent, a les 11 del matí, es reuniran els preveres del nostre Arxiprestat per tal de fer seguiment dels diferents temes i objectius pastorals. La reunió serà a la rectoria de l’Ametlla. Encomanem-los en la pregària.
 
Catequesi
Aquesta setmana les catequistes de 1er Curs es reuniran el dimarts, dia 18, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
El mateix dimarts, a les 18:30 es reuniran les catequistes de 3r Curs de Catequesi Infantil.
Les catequistes de 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 19 de febrer, a les 16:15 a la Sala St. Esteve.
I encara aquell dimecres, dia 19, a les 18:30h hi haurà una reunió general de catequistes per tal de preparar la Trobada Pasqual de Catequistes de l’Arxiprestat que enguany es realitzarà a la nostra parròquia.
 
Comissió de Litúrgia
Amb la finalitat de fer el seguiment de les nostres celebracions litúrgiques i de començar a preveure com treballar la Quaresma, setmana Sant i la Pasqua d’enguany, el proper dimecres es trobaran els membres de la Comissió de Litúrgia de la nostra parròquia. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Consell Presbiteral
El mateix dimecres, a les 11 del matí, a la seu de la Cúria Diocesana es reunirà el Consell Presbiteral de la nostra diòcesi del qual el nostre rector en forma part representant els preveres del nostre arxiprestat.
 
Preparació Baptismes
Diumenge vinent, dia 23, a les 18:00h hi haurà la xerrada per preparar el baptisme d’aquells infants que el rebran al llarg del proper mes de març. La reunió es farà a la sala Sta. Cecília.

16 de Febrer de 2014

El papa rebrà conjuntament els bisbes catalans el 7 de març

(Jordi Llisterri –Catalunya Religió) El papa Francesc rebrà conjuntament tots els bisbes catalans el proper 7 de març a Roma. La trobada es farà dins de la visita “ad limina” que faran a Roma del 3 al 8 de març. Durant aquesta setmana faran les reunions habituals als dicasteris vaticans i la visita a les tombes dels apòstols. Els bisbes catalans han estat preparant la visita en la reunió de la Conferència Episcopal Tarraconense d’aquest dijous i divendres a Barcelona. Així, els bisbes catalans tindrán per primera vegada una reunió conjunta i privada amb el papa.
Les visites "ad limina" les realitzen periòdicament tots els bisbes del món per assegurar un contacte directe amb el bisbe de Roma i amb la cúria vaticana. Fins ara, la visita també incloïa una breu trobada individual de cada bisbe amb el papa. Però en les que ja ha celebrat el papa Francesc amb altres episcopats, aquesta trobada individual s’ha convertit en una reunió privada més llarga en petits grups de deu o dotze bisbes d’una mateixa àrea geogràfica. Aixçi
La reunió dels bisbes catalans s’inclou en la visita “ad limina” que realitza tot l’episcopat espanyol. Els bisbes de la resta de províncies eclesiàstiques també seran rebuts en petits grups pel papa. La visita inclourà una audiència de tots els bisbes de la Conferència Episcopal Espanyola on el papa pronunciarà un discurs.
La visita “ad limina” se celebra teòricament cada cinc anys però normalment s’endarrereixen. La darrera que van realitzar els bisbes catalans va ser el febrer del 2005 que va quedar interrompuda per l’hospitalització de Joan Pau II unes setmanes abans de la seva mort. Aquella visita ja va estar presidida pels dos arquebisbes metropolitans catalans actuals, Martínez Sistach i Jaume Pujol, un any després del seu nomenament.
“Ad limina apostolorum” fa referència “als llindars dels apòstols sant Pere i sant Pau” ja que un dels moments més significatius d’aquesta visita periódica és la veneració dels sepulcres de sant Pere i sant Pau que hi ha Roma. Per això, la visita sempre inclou la celebració de l’eucaristia a la basílica de Sant Pere del Vaticà i Sant Pau Extramurs, així com a les altres dues basíliques majors de Roma, Santa Maria la Major i Sant Joan del Laterà.
Per preparar la visita els dicasteris vaticans demanen una informació prèvia a les diòcesis sobre l’estat de les iniciatives pastorals, les preocupacions de l’episcopat, i la realitat social del país. Durant la setmana que dura la visita es mantenen reunions en els diversos dicasteris vaticans.
 


Web relacionada amb la notícia: Accés a la notícia a la web de Catalunya Religió

09 de Febrer de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 10 al 16 de febrer del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 10: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 11: Fam. Camp Lloreda.
Dimecres dia 12: Esp. Pere i Josefa Rof (49è Aniv.), Mingo García Masagué (1r Aniv).
Divendres dia 14: Lluís Oliver (11è Aniv), Filomena Gasull Castells (1r Aniv), Rafa Puig Gómez (1r Aniv), Enric Bartrina Pera (20 Aniv).
Dissabte dia 15:
Diumenge dia 16: 9’30 h: Conxita Furriol Viñas (3r Aniv).
11’00 h: Francisca Tirado (2n Aniv), Àngels Valero (3r Aniv).
20’00 h: Carmen Echarri, Damelis Echarri.
 
Defuncions
Dissabte dia 1 de febrer, van lliurar el seu esperit al Pare En JUAN MORENTE ADALID a l’edat de 79 anys i na VIRGILIA HARO JIMÉNEZ als 91 anys. El diumenge, dia 2, feren el seu traspàs a la vida nova N’ANTÒNIA VIÑAS ARGEMÍ i Na MARIA OLIVER GARCIA, totes dues als 90 anys. Que descansin en pau!
 
Festa de la Mare de Déu de Lourdes
Dimarts vinent, dia 11, celebrarem com cada any la festa de la Mare de Déu de Lourdes. Acompanyats en la processó i en l’eucaristia per les veus de la nostra Escolania Parroquial, començarem la celebració a les 8 del vespre. Els qui pugueu ens trobarem a la Sala St. Esteve ¼ d’hora abans (3/4 de 8) per sortir des d’allí en processó donant la volta a l’església parroquial. Junt amb l’Hospitalitat de Lurdes de la nostra parròquia us convidem a tothom a pregar pels nostres malalts i malaltes, sempre, i a fer-ho d’una manera ben especial el dia de la festa de Lurdes. Us esperem!
 
Fundació Sant Lluís Gonçaga
Aquest dimarts, dia11 de febrer, a les 9 del vespre es reunirà el Patronat de la Fundació St. Lluís Gonçaga. La reunió es farà a la sala St. Esteve. A la reunió hi assistiran els representants de l’Associació de Pares i Mares de la nostra Escola.
Pastoral de la Salut
Dimecres vinent, dia 12 de febrer, a les 21:00h, els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de la Salut faran la seva reunió mensual. La reunió serà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
IX Jornada Diocesana
de la Pastoral de la Salut
Dissabte dia 15 de febrer, de 9.30 a 13 h, al Centre parroquial de la parròquia de Sant Vicenç de Sabadell. Salutació de Mons. Salvador Cristau, bisbe auxiliar; Presentació́ a càrrec de Josep Massegú, delegat diocesà de Pastoral de la Salut; Conferència de Mons. Francesc Pardo, bisbe de Girona, Com viure la fe en la malaltia. Testimonis de Maria Lluïsa Oller Barbany, presidenta de l’Associació́ per la Integració́ Social; Marta Pons Flo- tats, professora de Religió́ (ESO); Montserrat Zamora Alcoberro, sòcia d’Oncolliga.
 
Missa Familiar
Dissabte vinent, dia 15 de febrer, a les 6 de la tarda hi haurà la MISSA FAMILIAR d’aquest mes de febrer.
Com ja sabeu, aquesta missa està pensada especialment pels infants i les seves famílies, especialment aquells que participen a la Catequesi Infantil, però també per tots els que hi vulgueu participar. No hi falteu!
 
Aquest dilluns, a les 9 del vespre, es reunirà l’equip que prepara la Missa Familiar.
 
 
MANS UNIDES
Col·lecta extraordinària
 
El proper cap de setmana, 15 i 16 de febrer, farem la col·lecta extraordinària per MANS UNIDES.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
 

09 de Febrer de 2014

Els pares de les escoles cristianes alarmats pels conflictes que pot generar la interlocutòria del TSJC

Alarmats per les conseqüències de les interlocutòries de TSJC sobre el model lingüístic de les escoles.

(Catalunya Religió) Alarmats per les conseqüències de les interlocutòries de TSJC sobre el model lingüístic de les escoles. Així es manifesten els pares de les escoles cristianes representats per la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya. Una posició que se suma a la dels titulars de les escoles cristianes i a la de l'Escola Pia de Catalunya que té un centre afectat per la polèmica.

Pels pares de les escoles cristianes el criteri d’una família no ha de “prevaldre i imposar-se al de totes les altres” ja que genera una situació “que pot generar conflicte en imposar noves condicions a la majoria de famílies que havien triat l’escola bo i coneixent prèviament quin n’era el règim lingüístic”.

En un comunicat remarquen que “la matriculació d’un alumne en una escola suposa l’acceptació del Projecte Educatiu de Centre i el respecte al Caràcter Propi de l’Escola”. I per això, rebutgen “la ingerència dels tribunals en aspectes d’ordre acadèmic". Aquest és el text del comunicat.

Comunicat de la Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya.

La Confederació Cristiana d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Catalunya (CCAPAC) es mostra alarmada per les conseqüències que es poden derivar de les cinc noves interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) relatives a les reclamacions sobre aspectes lingüístics formulades, en cada cas, per una sola família. Aquesta confederació representa les AMPAs de quatre de les cinc escoles afectades.

El Tribunal pretén imposar un percentatge d'hores de castellà que s’ha d’impartir a les aules -en cas que hi hagi un sol alumne que sol·liciti l'escolarització en aquesta llengua- ben diferent del que ara tenen les escoles,

La CCAPAC respecta les opinions i opcions de totes les famílies, però no entén que el criteri o l’opció d’una d’elles hagi de prevaldre i imposar-se al de totes les altres famílies dels 24 o més companys d’aula de l’alumne la família del qual ha reclamat. Imposar aquesta voluntat minoritària no només en l’atenció al propi fill, sinó a tota la resta de companys, és quelcom que pot generar conflicte en imposar noves condicions a la majoria de famílies que havien triat l’escola bo i coneixent prèviament quin n’era el règim lingüístic.

Cal tenir present que l’organització educativa i l’ús de les llengües en l’ensenyament formen part del Projecte Educatiu de Centre, que és un document aprovat pel Consell Escolar, òrgan on estan representats els pares i mares. D’acord amb la legislació vigent, la matriculació d’un alumne en una escola suposa l’acceptació del Projecte Educatiu de Centre i el respecte al Caràcter Propi de l’Escola.

Per aquest motiu, la CCAPAC rebutja la ingerència dels tribunals en aspectes d’ordre acadèmic que tenen una regulació específica pròpia i la qual, en cap cas, ha estat vulnerada pels centres, tal com sembla despendre’s del text


Web relacionada amb la notícia: anar a la web de CATALUNYA RELIGIÓ

02 de Febrer de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 3 al 9 de febrer del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 3: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 4: Antònia Vila Furró.
Dimecres dia 5: Miquel Viaplana Oliveras, Josep Balcells (12è. Aniv), Fam. Viñets-Llauger.
Divendres dia 7: Fam. Fernández-Medina.
Dissabte dia 8: Fam. Torrents-Coll
Diumenge dia 9: 9’30 h: Jaume Carrera Vilamala, Joan Cruz, Ànimes del Purgatori.
11’00 h: Pro Populo
20’00 h: Fam. Blasi-Moreno
 
Defuncions
Dimarts dia 28, va lliurar el seu esperit al Pare Na Carme Musquera Vila, als 82 anys. Que descansi en pau!
 
Jornada de Formació per els Preveres del Vallès Oriental
Aquest dilluns, dia 3 de febrer, a la Casa d’Espiritualitat de Caldes de Montbui hi haurà un encontre de formació pels preveres de les parròquies del Vallès Oriental. Encomanem-ho en la pregària.
 
Catequesi
Aquesta setmana les catequistes de 1er Curs es reuniran el dimarts, dia 4, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
El mateix dimarts, a les 18:30 es reuniran les catequistes de 3r Curs de Catequesi Infantil.
Les catequistes de 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 5 de febrer, a les 16:15 a la Sala St. Esteve.
 
Fundació Sant Lluís Gonçaga
Aquest dimarts, dia 4 de febrer, a les 9 del vespre es reunirà el Patronat de la Fundació St. Lluís Gonçaga. La reunió es farà a la sala de la Mare de Déu de Lurdes. A la reunió hi assistiran els representants de la Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa.
 
Pastoral de la Salut
Dimecres, dia 5, a les 10:30 del matí es reunirà l’Equip de Responsables de la Pastoral de La Salut. La reunió es farà a la Rectoria.
 
Fundació d’Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa
Aquest dijous, a les 10 del matí es reunirà el Patronat d’aquesta Fundació Diocesana a la qual hi pertany la nostra escola parroquial. La reunió serà a la seu de la Cúria del nostre Bisbat.

02 de Febrer de 2014

“Ens hem d’estimar més”

Jaume Pujol, primer arquebisbe en una mesquita catalana.

 

(Jordi Llisterri -Catalunya R / Tarragona) El successor de Sant Fructuós es descalça i posa els peus en l’estora de l’oratori islàmic d’Ar-Risala de Tarragona. Segons els responsables de la comunitat islàmica és la primera vegada que un representat de l’Església catòlica d’aquest nivell visita una mesquita a Catalunya i a la resta de l’estat. Hi ha hagut algunes trobades amb comunitats cristianes però mai un arquebisbe havia visitat el centre d’oració d’una comunitat islàmica catalana.

Fins aquest dilluns a la tarda, en què l’arquebisbe Jaume Pujol va visitar aquest oratori situat en uns baixos del carrer Cartagena, a prop del port de Tarragona. Arquebisbe Metropolità i Primat, i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, tot i que ell mateix hi restava importància. 

“Nosaltres no ens barallem per la religió. Al contrari, si la vivim bé i a fons, totes les religions mostren l’amor, la comprensió, l’ajuda a l’altre, el perdó i la pau.” Són algunes de les paraules que va compatir l’arquebisbe amb Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), i els responsables de la comunitat de Tarragona. La proposta li va fer a l’arquebisbe fa uns mesos durant una conversa informal el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell, que va organitzar la trobada.

CatalunyaReligió va poder acompanyar-los en aquesta senzilla trobada. En aquest vídeo en podeu veure les imatges i escoltar les valoracions de l’arquebisbe Pujol, de Mohamed El Ghaidouni i d’Enric Vendrell just després d'acabar la visita.

La trobada va ser un reunió distesa de més d’una hora. Sense més protocol ni cap celebració religiosa o pregària. Però pels membres de la comunitat va ser molt significatiu que un arquebisbe compartís el mateix espai en el que poca estona després del final de la visita ells es van reunir en oració com cada dia. Ho van considerar “un dia històric per la normalització de la pràctica religiosa a Catalunya”.

En la conversa coincidència en la religió com a factor d’entesa i no de divisió o en la necessitat de projectar una practica religiosa de l’Islam compatible amb els valors europeus. I també altres temes. Molts gestos amables dels representants islàmics: el comentari d’alguns versos Alcorà –en la versió catalana– sobre l’acollida, o la cita un text de l’arquebisbe Pujol en un pelegrinatge a Lourdes sobre l’atenció prioritària de l’Església als malats i als més febles que va recordar El Ghaidouni.

També distensió, parlant d’altres experiències de trobada entre la comunitat islàmica i la catòlica. Com exemples surt el nom de Lucía Caram, o el bisbe Agustí Cortés amb qui s’ha reunit diverses vegades i que cada any els escriu una carta a l’inici del Ramadà. Mentre l’arquebisbe recordava el seu viatge a Turquia. O els explicava que els catòlics s’encomanen a Sant Blai pel mal de coll com el que patia un dels assistents.

“Resem al mateix Déu i això hauria d’unir-nos. No només ens hem d’entendre perquè vivim junts; ens hem d’estimar”, resumia Jaume Pujol. Per això, la conclusió de la reunió va ser obrir-se a noves trobades: “Ens hem d’acostumar a convidar-nos”.


Web relacionada amb la notícia: Anar a la web de CATALUNYA RELIGIÓ
Abril 2018 (1)
Març 2018 (2)
Febrer 2018 (6)
Desembre 2017 (3)
Octubre 2017 (2)
Setembre 2017 (2)
Juliol 2017 (5)
Juny 2017 (5)
Maig 2017 (2)
Abril 2017 (7)
Març 2017 (4)
Febrer 2017 (4)
Gener 2017 (3)
Desembre 2016 (6)
Novembre 2016 (5)
Juliol 2016 (3)
Juny 2016 (4)
Maig 2016 (6)
Abril 2016 (6)
Març 2016 (5)
Febrer 2016 (4)
Gener 2016 (7)
Desembre 2015 (5)
Novembre 2015 (7)
Octubre 2015 (4)
Setembre 2015 (3)
Juliol 2015 (4)
Juny 2015 (5)
Maig 2015 (8)
Abril 2015 (7)
Març 2015 (8)
Febrer 2015 (3)
Gener 2015 (5)
Desembre 2014 (6)
Novembre 2014 (5)
Octubre 2014 (6)
Setembre 2014 (4)
Agost 2014 (3)
Juliol 2014 (4)
Juny 2014 (8)
Maig 2014 (5)
Abril 2014 (6)
Març 2014 (7)
Febrer 2014 (7)
Gener 2014 (6)
Desembre 2013 (7)
Novembre 2013 (4)
Octubre 2013 (7)
Setembre 2013 (4)
Agost 2013 (1)
Juliol 2013 (4)
Juny 2013 (8)
Maig 2013 (6)
Abril 2013 (4)
Març 2013 (6)
Febrer 2013 (6)
Gener 2013 (6)
Desembre 2012 (9)
Novembre 2012 (5)
Octubre 2012 (4)
Setembre 2012 (5)
Juliol 2012 (6)
Juny 2012 (6)
Maig 2012 (6)
Abril 2012 (8)
Març 2012 (4)
Febrer 2012 (5)
Gener 2012 (7)
Desembre 2011 (5)
Novembre 2011 (5)
Octubre 2011 (7)
Setembre 2011 (4)
Juliol 2011 (5)
Juny 2011 (7)
Maig 2011 (6)
Abril 2011 (6)
Març 2011 (5)
Febrer 2011 (6)
Gener 2011 (8)
Desembre 2010 (7)
Octubre 2010 (9)
Juny 2010 (5)
Maig 2010 (6)
Abril 2010 (4)
Març 2010 (4)
Febrer 2010 (6)
Gener 2010 (4)
Desembre 2009 (1)
Novembre 2009 (4)
Octubre 2009 (4)
Juliol 2009 (1)
Juny 2009 (4)
Maig 2009 (4)
Abril 2009 (4)
Març 2009 (6)
Febrer 2009 (6)
Gener 2009 (5)
Desembre 2008 (9)
Novembre 2008 (4)
Octubre 2008 (8)
Setembre 2008 (7)
Juliol 2008 (8)
Juny 2008 (21)
Maig 2008 (19)
Abril 2008 (9)
Març 2008 (1)
Febrer 2007 (5)


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart