Parròquia de la Garriga

Descarregar notícia
 

25 de Maig de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 26 de maig a l'1 de juny del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 26: Joan Hernándes Oliveres, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 27: Esp. Joaquin Soto i Lucía Herrera, Rosa Tarruella Puig (Aniv).
Dimecres dia 28: Antonio Martínez Perales (8è Aniv), Esp. Josep Burdó i Carme Pujol, Manuel Almazán Zafra (1r Aniv), Francesc Collell Roca.
Divendres dia 30: Julià Julià, Alexandre Blancafort, Ramon Marcellés Codinachs, Eulàlia Girbau (Laieta).
Dissabte dia 31: Esp. Josep Balcells i Maria Camprodon, Esp. Josep Piqué i Antònia Bundó, Josep Mª Piqué Bundó.
Diumenge dia 1:
9’30 h: Joan Barrera Valls, Fam. Parera-Vilardebó-Espinasa.
11 h: Pro Populo.
20 h: Pere Cruells (4rt Aniv).
 
Catequesi de Confirmació
El dilluns, 26 de maig, a les 18:30 es reuniran els Catequistes de Confirmació per anar programant el curs. La Reunió serà a la Rectoria.
 
Missa Familiar
El mateix dilluns, a les 9 del vespre, es reunirà l’equip que prepara la Missa Familiar. La reunió serà a les 9 a la rectoria.
 
Recordeu que el primer dissabte de juny, dia 7, a les 18:00h Celebrarem la MISSA FAMILIAR d’aquell mes amb la que clourem el Curs de la Catequesi Infantil. Tot seguit farem una petita i senzilla festa de comiat. Guardeu-vos, si us plau, la data!
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 1er Curs es reuniran el dimarts, dia 27 de maig, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
El mateix dimarts, a les 18:30 es reuniran les catequistes de 3r Curs de Catequesi Infantil.
Les catequistes de 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 28 de maig, a les 16:15 a la Sala St. Esteve.
 
Pares/Mares dels nois i noies que es corfirmaran aquest curs
També el dimarts, dia 27, a les 21:30h es reuniran els pares/mares del nois i noies que es confirmaran el dissabte, dia 21, del proper mes de juny (guardem-nos tots la data!!!). La reunió serà a la Sala St. Esteve. Encomanem aquests joves i llurs famílies!
 
Arxiprestat de Puiggraciós
El dijous, dia 29, es reuniran els preveres del nostre arxiprestat per anar fent seguiment de la pastoral de les nostres parròquies, fer una mica d’avaluació del curs i començar a encarar el vinent. La reunió es farà a la rectoria de l’Ametlla. No deixem de pregar pels nostres preveres!
 
Missa a Samalús
Diumenge vinent, dia 1 de juny, celebrarem l’Eucaristia a la parròquia de St. Andreu de Samalús. Com de costum la missa serà a les 12 del migdia.
 
Col·lecta Extraordinària per Obres
 
El proper cap de setmana (dissabte 31 de Maig i diumenge 1 de juny) farem, com cada mes, la col·lecta extraordinària per les obres de la Parròquia. Gràcies a tothom per la vostra generositat.
 
 

18 de Maig de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 19 al 25 de maig del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 19: Mercè Ricart Estela, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 20: Antonio López Coin, Dolors Pujol Riera, Tomàs Oliveras Parera. Dimecres dia 21: Santiago Reig Rovira i el seu fill Santi. Divendres dia 23: Maria Circuns, Eulàlia Girbau (Laieta). Dissabte dia 24: Francesc Carreras Creus, Pepita Lluís Salaet. Diumenge dia 25: 9’30 h: Carme Blancafort Santuré. 11 h: Antònia Castaño Pérez. 20 h: Pro Populo.
 
Han contret matrimoni
Divendres, dia 9, a les 6 de la tarda, van contreure matrimoni l’Elisabet Sisó i I’Ivan Moraleda. Per molts anys als nous esposos amb la nostra més cordial felicitació i pregària.
 
Baptismes
Dissabte passat, dia 10 de maig, fou acollida al si de l’Església pel sagrament del Baptisme na Brisa Nicol Laura Ramos Clarós. Benvinguda a la Comunitat Cristiana! Encomanem-la a ella i als seus pares i padrins al Bon Déu!
 
Col·legi de Consultors
El matí d’aquest dijous, dia 22 de juny, es reunirà el Col·legi de Consultors del nostre Bisbat. La reunió es farà, com de costum, a la seu de la Cúria Diocesana a Terrassa. Tinguem-ho present en la pregària.
 
Preparació del Baptisme
Diumenge vinent, dia 25 de maig, hi haurà (com cada darrers diumenge de mes) la sessió de formació amb les famílies que batejaran algun dels seus fills al llarg del proper mes de juny. La reunió es farà a la Sala de Sta. Cecília a les 18:00 de la tarda. No deixem de pregar per totes les famílies de la nostra parròquia i del nostre poble.
 
Missa Familiar i
Festa de Fí de Curs de la Catequesi
Tot i que encara falten unes setmanes, us avancem la notícia per tal que us pugueu reservar la data. El primer dissabte de juny, dia 7, a les 18:00h Celebrarem la MISSA FAMILIAR d’aquell mes amb la que clourem el Curs de la Catequesi Infantil. Tot seguit farem una petita i senzilla festa de comiat. Guardeu-vos, si us plau, la data! En acabar el curs val la pena que ens apleguem tots per donar gràcies al Bon Déu pel curs que acaba, pel que hem aprés, pel que hem viscut... Som-hi! Us esperem!

12 de Maig de 2014

El jesuïta català pare Alegre, impulsor del Cottolengo, més a prop dels altars.

(Jesuïtes) El Papa Francesc ha reconegut les "virtuts heroiques", primer pas cap a la santedat, del jesuïta català Jacint Alegre Pujals, que impulsà el Cottolengo del pare Alegre, una institució religiosa que atén a malalts terminals que, per la seva situació de pobresa, no poden ser atesos en altres centres.

Aquesta certificació s'ha produït durant una trobada del Papa amb el cardenal Angelo Amato, prefecte de la Congregació per a la Causa dels Sants. Això significa que, a partir d'aquest moment, el pare Jacint Alegre rep el títol de "venerable" i fa un pas més cap a la beatificació.

Preferència pels malalts i pobres

El pare Alegre va néixer a Terrassa el 24 de desembre de 1874 i va morir a Barcelona el 10 de desembre de 1930. Havia ingressat a la Companyia de Jesús l'any 1892 i va rebre l'ordenació sacerdotal el 1907. Entre les seves ocupacions, va ser educador de joves i també s'ocupà de la catequesi per als obrers. Però probablement l'activitat que marcà l'obra que es fundà sota la seva inspiració fou la de visitador d'hospitals, on s'ocupà especialment dels malalts més pobres i necessitats, aquells a qui ningú visitava. Així se'l reconeixia com a apòstol de la caritat i àngel dels malalts. Era un home caritatiu, que estava disposat a fer qualsevol sacrifici per als altres.

Si durant tota la seva vida va estar preocupat i va tenir una preferència pels pobres i malalts, els darrers anys de la seva vida, aquesta preocupació es manifesta d'una forma més intensa. Realitzà diverses peregrinacions a Lourdes acompanyant malalts, i entre 1925 i 1930 el seu nom ja era ben conegut i a ell acudien moltes persones, malalts de tot tipus i sobretot aquells que estaven abandonats. D'aquesta inclinació del pare Alegre pels més abandonats i necessitats sorgeix la idea de la fundació d'un hospital o institució especial per a ells. El resultat va ser el Cottolengo del Pare Alegre.

El Cottolengo del Pare Alegre

Però ell no va poder veure fundada aquesta obra abans de morir. Jacint Alegre havia conegut l'hospital de Torí fundat l'any 1828 per Sant Josep Benet Cottolengo, la "Piccola Casa della Divina Providenza", i volia iniciar una obra similar a Barcelona, per a atendre els malalts incurables que no volien a cap hospital. Aquest desig l'expressà poques hores abans de morir als qui l'acompanyaven: el seu superior, el P. Joan Guim i un laic a qui dirigia espiritualment, Rómulo Zaragoza. Amb el suport de l'aleshores bisbe Mons. Irurita van fer realitat el desig el pare Alegre. El juliol del 1932 ja es va inaugurar a Barcelona una obra benèfica que es convertiria en un incipient Cottolengo. I el 1939 neix la Congregació religiosa de Germanes Servidores de Jesús del Cottolengo del Pare Alegre, que viuen la seva vocació d'entrega als pobres i malalts més necessitats, confiant-se a la Divina Providència.

El Cottolengo del Pare Alegre acull malalts pobres i incurables que no tenen cabuda en altres hospitals. Se'ls atén amb assistència sanitària, teràpia ocupacional, formació cultural i religiosa, així com activitats de lleure. Religioses, malalts i col·laboradors formen així una família que viu confiada a l'amor de Déu. El Cottolengo i totes les seves obres estan confiades a la Divina Providència i per això no s'accepten capitals permanents ni subvencions, sinó que es viu de donatius eventuals. La institució rep tot tipus d'ajuts econòmics, roba, aliments, llibres... que permeten que, dia a dia, pugui desenvolupar la seva tasca. Actualment la institució compta amb cases a 9 ciutats del món.


Web relacionada amb la notícia: Accés directe a la web de CATALUNYA RELIGIÓ

11 de Maig de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 12 al 18 de maig del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 12: Fam. Sansó-Plans, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 13: Maria Sánchez Camacho (1r Aniv), Domingo Cònsul Tort, . Dimecres dia 14: Josep Comas Lleonart. Divendres dia 16: Miquel Andreu (29è Aniv). Dissabte dia 17: Lluís Piqué Tarrats, Juan Torras Trias, Fam. Traserras-Soler. Diumenge dia 18: 9’30 h: Mn. Jordi Mas Castells. 11 h: Maria Rosa Costa Mullera, Victòria Surigué Dalmau. 20 h: Pro Populo.
 
Baptismes
Dissabte passat, dia 3 de maig, foren acollits al si de l’Església pel sagrament del Baptisme en Miguel Garrido Gutiérrez, en Pol Cárdenas Yangüez i na Maria González Sánchez. Benvinguts a la Comunitat Cristiana! Encomanem-los a ells i als seus pares i padrins al Bon Déu!
 
Catequesi de Confirmació
El dilluns, 12 de maig, a les 18:30 es reuniran els Catequistes de Confirmació per anar programant el curs. La Reunió serà a la Rectoria.
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 1er Curs es reuniran el dimarts, dia 13 de maig, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
El mateix dimarts, a les 18:30 es reuniran les catequistes de 3r Curs de Catequesi Infantil.
Les catequistes de 2n Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 14 de maig, a les 16:15 a la Sala St. Esteve.
 
Consell Presbiteral
També el dimecres es reunirà el Consell Presbiteral del nostre bisbat. La reunió es farà, com de costum, a la seu de la Cúria Diocesana a Terrassa. Tinguem-ho present en la pregària.
 
Pastoral de la Salut
Encara el dimecres, dia 14, es reuniran a ¾ de 9 del vespre els voluntaris i voluntàries de la Pastoral de la Salut. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes. No deixem de pregar pels malalts, la gent gran i tots els qui els visiten!
 
Celebració de les Noces d’Or i Argent
Dissabte vinent, dia 17, una bona colla de parelles que aquest any han celebrat o celebraran els seus 50 o 25 anys de matrimoni, donaran –amb tots nosaltres- gràcies a Déu per tots aquests anys de vida i amor compartits. Al llarg de l’Eucaristia de les 8 del vespre, aquestes parelles, renovaran els seus compromisos matrimonials. A tots ells la nostra més cordial i afectuosa felicitació. Fem un esforç, tots plegats, per acompanyar-los aquell dia, a ser possible amb la nostra presència, però sobretot –si aquesta no és possible, amb la nostra pregària.
 
“Matinée” Jove Parroquial
Diumenge vinent, dia 18 de maig, els nois i noies dels grups de Confirmació i Postconfirmació de la nostra parròquia, són convidats a fer un “pelegrinatge” d’amistat i de fe. Caminarem fins a la rectoria de St. Andreu de Samalús on, a la llum de la Joia de la Resurrecció, aprofundirem en com l’esdeveniment Pasqual s’estén al llarg del temps i l’espai fins al nostre quotidià. Acabarem amb un dinar de germanor. Posem-ho tot en mans de Déu i no deixem ami de pregar pels nostres joves.
 
Missa a Samalús
Diumenge vinent, dia 18 de maig, celebrarem l’Eucaristia a la parròquia de St. Andreu de Samalús. Com de costum la missa serà a les 12 del migdia.

04 de Maig de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 5 a l'11 de maig del 2014

Col·lecta Extraordinària per Obres
 
Aquest cap de setmana (dissabte 3 i diumenge 4 de maig) farem, com cada mes, la col·lecta extraordinària per les obres de la Parròquia. Gràcies a tothom per la vostra generositat.
 
Missa a Samalús
Com cada primer diumenge de mes, demà, dia 4 de maig, a les 12:00 h del migdia celebrarem l’Eucaristia Dominical a la Parròquia de St. Andreu de Samalús
 
Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 5: Fam. Nualart-Barba
Dimarts dia 6: Jordi Anglada Dameson (2n Aniv). Dimecres dia 7: JOSEP AUGÉ FONTSERÉ (funerals). Joan Blancafort. Divendres dia 9: Per totes les catequistes difuntes del nostre arxiprestat. Dissabte dia 10: Nil Castillo Soto (2on Aniv). Diumenge dia 11: 9’30 h: Joan Carrera Vilamala, Joan Cruz. 11 h: Carme Rocasalvas Pujol (2n Aniv). 20 h: Pro Populo.
 
Baptismes
Darrerament han estat incorporats a la Colla dels Amics i les Amigues del Crist, pel sagrament del Baptisme, en Biel Aguilar Rufo, n’Oscar Ramírez León, l’Àxel Tirado Masedo i l’Ivan tirado Masedo. Benvinguts a la Comunitat Cristiana!
 
Equip Missa Familiar
Dilluns ens trobarem l’equip que prepara la Missa Familiar. La Reunió serà a les 9 del vespre a la rectoria.
 
Trobada de Pastoral de les Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa
Els alumnes de 2on de la ESO de les escoles diocesanes i parroquials del nostre bisbat participaran aquest dimarts, dia 6 de maig, d’un encontre lúdic, festiu i formatiu alhora. Totes quatre escoles faran cap, de bon matí, a Tiana (Maresme) on seran rebuts pel nostre Bisbe a la casa de les Franciscanes d’aquella població. Al llarg del matí i a través d’una gimcana els nois i noies arribaran a l’ermita de l’Alegria on, després d’una pregària, dinarem plegats i compartirem una bona estona d’intercanvi d’experiències. Els hi desitgem una bona diada.
 
Càritas
També el dimarts, a les 18:30 h es reunirà l’equip que coordina les distintes activitats que Càritas de la Parròquia duu a terme. La Reunió serà a la rectoria.
Fundació St. Lluís Gonçaga
El mateix dia, a les 9 del vespre, es reunirà el Patronat de la Fundació St. Lluís Gonçaga. La reunió es farà a la sala Mare de Déu de Lurdes.
 
Pastoral de la Salut
El proper dimecres, dia 7, es reunirà l’Equip Responsable de la Pastoral de la Salut de la nostra parròquia. La reunió es farà a les 10:30 del matí a la rectoria.
 
Trobada Pasqual de Catequistes de l’Arxiprestat
Divendres vinent, dia 9 de maig, hi haurà la Trobada Pasqual de Catequistes del nostre arxiprestat de Montbui-Puiggraciós. Enguany la Trobada es fa a la nostra parròquia. Cap a 2/4 de 8 aniran arribant les catequistes dels diferents pobles i parròquies que seran rebudes per les d’aquí. Tots junts ens afegirem a l’eucaristia de les 8 del vespre. Acabada la missa compartirem un sopar de germanor i una estona d’intercanvi d’amistat i vivències. Preguem per totes les catequistes de les nostres parròquies tot donant gràcies a Déu pel seu servei desinteressat i el seu valuosíssim treball.
 
Escolania Parroquial
El mateix divendres, també a les 19:30 h, es reunirà la Junta de l’Escolania Parroquial per anar fent el seguiment del curs i acabar d’enllestir tot el necessari per el tercer trimestre. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Pregària Jove de Pasqua
També el divendres, dia 9, a 2/4 de 10 del vespre hi haurà la Pregària Jove de Pasqua. Hi són convidats tots els grups de nois i noies dels diferents grups de confirmació i postconfirmació. La pregària es farà a la Capella del Santíssim. Després farem una mica de ressopó a la sala Sta. Cecília.
 
Missa Familiar
El proper dissabte, dia 10 de maig, tindrem la MISSA FAMILIAR d’aquest mes. Escaient-se al bell mig de la Pasqua la nostra trobada tindrà un tó ben festiu i d’acció de gràcies. Les hi donarem al Bon Déu, per la Vida Nova que el seu Fill ens ha guanyat a la Creu; i també per tots els nois i noies que aquest dijous, primer de maig, van fer la primera comunió.
Com sempre, la missa començarà a les 6 de la tarda. Us esperem!!!!

Abril 2018 (1)
Març 2018 (2)
Febrer 2018 (6)
Desembre 2017 (3)
Octubre 2017 (2)
Setembre 2017 (2)
Juliol 2017 (5)
Juny 2017 (5)
Maig 2017 (2)
Abril 2017 (7)
Març 2017 (4)
Febrer 2017 (4)
Gener 2017 (3)
Desembre 2016 (6)
Novembre 2016 (5)
Juliol 2016 (3)
Juny 2016 (4)
Maig 2016 (6)
Abril 2016 (6)
Març 2016 (5)
Febrer 2016 (4)
Gener 2016 (7)
Desembre 2015 (5)
Novembre 2015 (7)
Octubre 2015 (4)
Setembre 2015 (3)
Juliol 2015 (4)
Juny 2015 (5)
Maig 2015 (8)
Abril 2015 (7)
Març 2015 (8)
Febrer 2015 (3)
Gener 2015 (5)
Desembre 2014 (6)
Novembre 2014 (5)
Octubre 2014 (6)
Setembre 2014 (4)
Agost 2014 (3)
Juliol 2014 (4)
Juny 2014 (8)
Maig 2014 (5)
Abril 2014 (6)
Març 2014 (7)
Febrer 2014 (7)
Gener 2014 (6)
Desembre 2013 (7)
Novembre 2013 (4)
Octubre 2013 (7)
Setembre 2013 (4)
Agost 2013 (1)
Juliol 2013 (4)
Juny 2013 (8)
Maig 2013 (6)
Abril 2013 (4)
Març 2013 (6)
Febrer 2013 (6)
Gener 2013 (6)
Desembre 2012 (9)
Novembre 2012 (5)
Octubre 2012 (4)
Setembre 2012 (5)
Juliol 2012 (6)
Juny 2012 (6)
Maig 2012 (6)
Abril 2012 (8)
Març 2012 (4)
Febrer 2012 (5)
Gener 2012 (7)
Desembre 2011 (5)
Novembre 2011 (5)
Octubre 2011 (7)
Setembre 2011 (4)
Juliol 2011 (5)
Juny 2011 (7)
Maig 2011 (6)
Abril 2011 (6)
Març 2011 (5)
Febrer 2011 (6)
Gener 2011 (8)
Desembre 2010 (7)
Octubre 2010 (9)
Juny 2010 (5)
Maig 2010 (6)
Abril 2010 (4)
Març 2010 (4)
Febrer 2010 (6)
Gener 2010 (4)
Desembre 2009 (1)
Novembre 2009 (4)
Octubre 2009 (4)
Juliol 2009 (1)
Juny 2009 (4)
Maig 2009 (4)
Abril 2009 (4)
Març 2009 (6)
Febrer 2009 (6)
Gener 2009 (5)
Desembre 2008 (9)
Novembre 2008 (4)
Octubre 2008 (8)
Setembre 2008 (7)
Juliol 2008 (8)
Juny 2008 (21)
Maig 2008 (19)
Abril 2008 (9)
Març 2008 (1)
Febrer 2007 (5)


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart