Parròquia de la Garriga

Descarregar notícia
 

27 de Juliol de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 28 de juliol al 3 d'agost del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 28: Francesc Collell Roca, Esp. Singla-Rocafort.
Dimarts dia 29: Joan Hernàndes Oliveres (1r. Aniv), Josep Baños Muñoz (4t. Aniv), Esp. Valldeoriola-Marata.
Dimecres dia 30: Antonio Hernández Martínez (1r. Aniv), Esp. Josep Piqué i Antònia Bundó, Josep Mª Piqué Bundó, Ramon Marcellés Codinach.
Divendres dia 1: Lourdes Núñez González
Dissabte dia 2: Esp. Salvador Castells i Maria Gironès.
Diumenge dia 3:
09:30 h: Joan Barrera Valls, Fam. Parera-Vilardebó-Espinasa.
11:00h: Pro Populo
20:00h: Esperanza Martín Villegas
 
Romiatge a Montserrat
Reserveu-se aquesta data. El dissabte 27 de setembre hi haurà el Pelegrinatge al Santuari de Montserrat dels pobles i parròquies que, de prop o de lluny, envolten la muntanya i el Santuari de Puiggraciós.
 
Romiatge a Lurdes
Del 25 al 29 de setembre, les diòcesis de Terrassa, St. Feliu del Llobregat i Barcelona organitzen el 157è Romiatge a Lurdes.
Animeu-se a participar al Pelegrinatge com a malalt, peregrí o voluntari.
Inscripcions: del 15 al 31 del juliol al tel637291515 o 938718991 (Encanna)
 
Vacances del Full
Us recordem que el darrer full abans de les vacances sortirà el 3 d’agost. Si voleu demanar alguna intenció de pregària per les Misses d’estiu cal que ho feu abans del dia 30 de juliol. Gràcies!
 
Vacances Parroquials
 
El despatx parroquial romandrà tancat des del dilluns, dia 4 d’agost, fins al dimecres 10 de setembre (tots dos inclosos). El darrer dia de despatx abans les vacances serà el dimecres 30 de juliol i el primer dia de despatx després de les vacances serà el dilluns 15 de setembre.
 
 
Ofici de Festa Major
Festa de la Invenció de les despulles de St. Esteve, protomàrtir, patró del nostre poble de La Garriga
 
El proper diumenge, dia 3 d’Agost, celebrarem l’Eucaristia Solemne en ocasió de la Festa que ens recorda la trobada de les despulles del nostre sant patró. Serà a les 11:00 del migdia a l’Església Parroquial. Com cada any esperem de comptar en la celebració amb una bona colla de mossens de l’arxiprestat, amics i/o companys que han col·laborat a la nostra parròquia en un moment o altra tot i que en escaure’s en diumenge la diada serà prou difícil.
Tothom és convidat, al bell mig de l’estiu, a donar gràcies a Déu pel testimoni de vida i de fe d’aquell que fou el primer en lliurar la vida pel Crist i el seu Evangeli, el nostre màrtir Sant Esteve.
 
Ofici de difunts de Festa Major
Divendres, dia 1 d’Agost, celebrarem l’Ofici de Difunts per tots aquells germans i germanes nostres que ens han deixat al llarg d’aquest darrer any i des de la darrera Festa Major. Serà a les 20:00 a l’Església Parroquial.
Sou convidats a pregar per tots els que trobem a faltar!
 

20 de Juliol de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 21 al 27 de juliol del 2014

Intencions de pregària en les Misses i Celebracions d’aquesta setmana
Dilluns dia 21: Daniel Molsosa Vall-llovera.
Dimarts dia 22: Maria Circuns.
Dimecres dia 23: Antoni Figuerola Vilà (4t.Aniv), Pepi Garrido Torres (9è. Aniv), Eulàlia García García (1r. Aniv).
Divendres dia 25: Jaume Valls i Font, Fam. Tresserras-Soler, Jaume Damesón Aspa, Santiago Reig Rovira i el seu fill Santi.
Diumenge dia 27:
09:30 h: Jaume Carrera Vilamala, Joan Cruz, Fam. Ballús-Travé, Ànimes del Purgatori.
11:00 h: Anna Furriol Gimeno.
20:00 h: Pro Populo.
 
Vacances del Full
Us recordem que el darrer full abans de les vacances sortirà el 3 d’agost. Si voleu demanar alguna intenció de pregària per les Misses d’estiu cal que ho feu abans del dia 30 de juliol. Gràcies!
 
Vacances del Despatx Parroquial
Aquesta setmana que entrem, del dilluns 21 al diumenge 27 de juliol, el Despatx Parroquial romandrà tancat. Tornarà ha haver-hi “despatx” la darrera setmana de juliol.
 
Misses i Celebracions a la parròquia en absència de Mn. Santi
Del diumenge dia 20 al vespre, fins el diumenge dia 27, Mn. Santi serà acompanyant els adolescents, joves i adults de la nostra parròquia que aquesta setmana seran a Taizé. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera:
 
Dilluns 21, Dimarts 22, dimecres 23, divendres 25, hi haurà a les 8 del vespre el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.
 
El cap de setmana les misses queden com sempre.
 
En cas d’alguna defunció els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments i la missa de funeral seria a l’altra setmana, el dimecres 30 de juliol a les 8 del vespre, com de costum.
Gràcies a tots per la vostra comprensió.
 

13 de Juliol de 2014

10 anys del Parlament de les Religions: encara hi ha reptes pendents

(David Casals i Vila –Catalunya Religió) Aquests dies se celebra el desè anivesari de la celebració a Barcelona del Parlament de les Religions del Món. Va ser un dels grans reclams del Fòrum Universal de les Cultures de l'any 2004 i durant una setmana, es van organitzar 500 activitats amb més de 9.000 assistents vinguts de tots els continents.

“Va ser una iniciativa positiva. Va aconseguir que s'avancés molt en poc temps en l'àmbit de la sensibilització” i de la importància que té per a la societat el diàleg interreligiós, ha explicat en declaracions a CatalunyaReligió el teòleg Francesc Torradeflot, que forma part de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós i que va ser membre de la organització del Parlament de les Religions de Barcelona.

Tot i això, Torradeflot ha destacat que hi ha reptes que segueixen pendents. Per exemple, a l'ensenyament obligatori, defensa la conveniència d'una assignatura per a tots els alumnes de cultura religiosa no confessional, per tal d'evitar l'”analfabetisme religiós” entre infants, joves i adults, quelcom que no aconsegueix combatre l'actual model educatiu.

Ha lamentat les dificultats que segueixen tenint a Catalunya moltes comunitats, especialment les musulmanes, a l'hora de poder obrir un lloc de culte i exercir el seu dret a la llibertat religiosa amb normalitat.

En aquest sentit, Torradeflot ha reptat als alcaldes i als equips de govern dels ajuntaments catalans a no fer concessions davant els posicionaments “racistes, xenòfobs i islamofòbs”. Creu que la solució no passa per la que han adoptat molts municipis de situar els oratoris musulmans als polígons industrials.

Per això, desafia als regidors a no posar traves ni impulsar moratòries contra l'obertura de nous llocs de culte, i creu que és fonamental que els poders públics evitin en tot moment que qualsevol minoria se senti exclosa, ja que és precisament aquest sentiment de desempara i desconfiança cap a les institucions democràtiques occidentals el que fa créixer els moviments fonamentalistes.

Drets civils

Torradeflot ha opinat que un dels reptes que té el diàleg interreligiós és aconseguir el compromís de les tradicions religioses amb els drets humans. Així, a l'igual que des de les societats democràtiques s'han de respectar els drets de les tradicions religoses, també és necessari que aquestes estiguin compromeses en la lluita contra les discriminacions per raons religioses i també de gènere, edat, racials i orientació sexual.

La idea de celebrar aquest esdeveniment a Barcelona la va tenir el caputxí Joan Botam, un dels principals impulsors del moviment ecumènic a Catalunya, que va participar l'any 1999 juntament amb el pastor protestant barceloní, Enric Capó, al Parlament que es va fer a Ciutat del Cap, a la República Sud-africana.

El seu objectiu era provocar un abans i un després en el diàleg interreligiós, una fita que segons Torradeflot es va aconseguir, i prova d'això és que s'han consolidat els diferents grups que a nivell català treballen en aquesta qüestió.

D'una banda hi ha el Grup Estable de Treball entre Religions (GTER), constituït fa just una dècada. També s'han format diferents grups de base, agrupats al voltant de la Xarxa Catalana d'Entitats de Diàleg Interreligiós, que en 10 anys ha organitzat diferents 'Parlaments catalans de les Religions', i el proper serà al 2015 a Girona.

En l'àmbit internacional, de Parlaments de les Religions, se n'han celebrat cinc: l'any 1893 a Chicago (Estats Units), el 1993 a la mateixa ciutat, al 1999 a Sudàfrica, el 2004 a Barcelona i després a Melbourne (Austràlia). Estava prevista una nova edició a Brussel·les (Bèlgica), que es va suspendre per qüestions pressupostàries, i properament s'ha d'anunciar quina ciutat acollirà una nova edició.

El Parlament l'organitza una entitat d'àmbit internacional d'Estats Units, el Consell per a un Parlament de les Religions del Món. Durant les primeres edicions, s'havia optat per un gran esdeveniment, un plantejament que en l'actualitat està en revisió. “Ha de ser menys una mostra comercial del fet religiós i més un diàleg de base i profund”, ha argumentat.


Web relacionada amb la notícia: Accés directe a la web de Catalunya Religió

06 de Juliol de 2014

Notícies i Advertiments per la setman del 7 al 13 de juliol del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 7: Flora Díaz (Aniv), Fam. Nualart-Barba.
 
Baptismes
Dissabte passat, dia 28 de juny, van rebre el Sagrament del Baptisme en Marc Petit Roig, na Cristina Rubio Jurado, na Jana Rubio Alcalá i n’Arlet Barceló Marín. També el diumenge, dia 29, fou acollit al si de l’Església l’Enric Lorente Soler. Siguin benvinguts a la Colla dels Amics i les Amigues de Jesús.
 
Confirmacions 2014
El passat dissabte, dia 21 de juny, van rebre de mans del Bisbe de la nostra Diòcesi de Terrassa, Josep ângel Saiz Meneses, el Do de l’Esperit Sant els següents nois i noies: ARNAU VILA CASADESÚS, PEP LLAVINA GALBANY, ERNEST PORQUERAS CODINA, EDGAR FUENTES LLUCIÀ, TERESA RAMOS SERRA, FERRAN MARTÍNEZ TIBAU, SARA ROVIROSA GASULL, JORDI PALAU GÓMEZ, LAURA VENTURA RIPOL, MERCÈ ASPA SERRA, QUIQUE MONTERO SÁNCHEZ-GÓMEZ, POL BERROCAL BELLVER, AGUSTÍN RUIZ MARTÍN, FÈLIX SAYOL SERRA, JOSÉ PRAT HERRERO, JUAN LUIS MARTÍNEZ PÉREZ, JULIA TRILLO BARTOLOMÉ, LAURA CROUS PRATS, MARIONA VIDAL PICAMOLES, MARTA COLOMER FATJÓ, NÚRIA GÓMEZ DELGADO, TONI CROUS PRATS, ÀLEX VIDAÑA VILA i la Sra. PAULINA-NORMA CHOCONI CONDORI. A aquest grup de joves hi hem d’afegir, també, l’ Arnau Buch Torrents que va rebre el sagrament de la Confirmació el diumenge de Pentecosta al Santuari de Montserrat. A totes i tots la nostra enhorabona amb el desig, fet pregària, de que continuïn creixent en la fe i l’amistat amb el Crist.
 
Col·lecta extraordinària per obres
Aquest cap de setmana, 5 i 6 de juliol, farem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
Amonestacions
Properament contrauran matrimoni canònic Marc Tost Bonet amb Cristina Viñeglas Díaz, tots dos de La Garriga; Salvador Cañellas Segura amb Anna Viaplana Martínez, tots dos de La Garriga: Jorge Urrea Sala amb Yolanda Muñoz Rodríguez, tots dos de La Garriga. Moltes felicitats!
 
39è CONGRÉS INTERNACIONAL
DE PUERI CANTORES
Del 9 al 13 d’aquest mes de juliol, la ciutat de Paris acollirà el 39è Congrés Internacional de Pueri Cantores. Nois i noies d’arreu del món s’aplegaran a la “ciutat de la llum” sota el lema “DEMÀ, TOTS ELS INFANTS DEL MÓN CANTARAN LA PAU DE DÉU”.
La nostra Escolania Parroquial també hi assistirà i participarà d’aquest Congrés. A banda dels cantaires i els seus directors, una colleta de pares i mares, i també el nostre rector, acompanyaran els nostres nois i noies.
Encomanem aquest esdeveniment en la pregària i a tots els qui des d’aquesta parròquia hi participaran.
 
A la pàgina web del Congrés trobareu molta més informació, el programa d’actes, etc:
 
 
Misses i Celebracions en absència de Mn. Santi
Del dimarts dia 8 al diumenge dia 13, Mn. Santi serà acompanyant la nostra Escolania Parroquial. Durant aquells dies les celebracions i misses quedaran de la següent manera:
 
Dimarts 8, dimecres 9, divendres 10, hi haurà a les 8 del vespre el res de les Vespres + Litúrgia de la Paraula amb distribució de la Sta. Eucaristia.
 
El cap de setmana les misses queden com sempre.
 
En cas d’alguna defunció els companys de l’arxiprestat estaran al cas de fer els enterraments i la missa de funeral seria a l’altra setmana, el dimecres 16 de juliol a les 8 del vespre, com de costum.
Gràcies a tots per la vostra comprensió.

Abril 2018 (1)
Març 2018 (2)
Febrer 2018 (6)
Desembre 2017 (3)
Octubre 2017 (2)
Setembre 2017 (2)
Juliol 2017 (5)
Juny 2017 (5)
Maig 2017 (2)
Abril 2017 (7)
Març 2017 (4)
Febrer 2017 (4)
Gener 2017 (3)
Desembre 2016 (6)
Novembre 2016 (5)
Juliol 2016 (3)
Juny 2016 (4)
Maig 2016 (6)
Abril 2016 (6)
Març 2016 (5)
Febrer 2016 (4)
Gener 2016 (7)
Desembre 2015 (5)
Novembre 2015 (7)
Octubre 2015 (4)
Setembre 2015 (3)
Juliol 2015 (4)
Juny 2015 (5)
Maig 2015 (8)
Abril 2015 (7)
Març 2015 (8)
Febrer 2015 (3)
Gener 2015 (5)
Desembre 2014 (6)
Novembre 2014 (5)
Octubre 2014 (6)
Setembre 2014 (4)
Agost 2014 (3)
Juliol 2014 (4)
Juny 2014 (8)
Maig 2014 (5)
Abril 2014 (6)
Març 2014 (7)
Febrer 2014 (7)
Gener 2014 (6)
Desembre 2013 (7)
Novembre 2013 (4)
Octubre 2013 (7)
Setembre 2013 (4)
Agost 2013 (1)
Juliol 2013 (4)
Juny 2013 (8)
Maig 2013 (6)
Abril 2013 (4)
Març 2013 (6)
Febrer 2013 (6)
Gener 2013 (6)
Desembre 2012 (9)
Novembre 2012 (5)
Octubre 2012 (4)
Setembre 2012 (5)
Juliol 2012 (6)
Juny 2012 (6)
Maig 2012 (6)
Abril 2012 (8)
Març 2012 (4)
Febrer 2012 (5)
Gener 2012 (7)
Desembre 2011 (5)
Novembre 2011 (5)
Octubre 2011 (7)
Setembre 2011 (4)
Juliol 2011 (5)
Juny 2011 (7)
Maig 2011 (6)
Abril 2011 (6)
Març 2011 (5)
Febrer 2011 (6)
Gener 2011 (8)
Desembre 2010 (7)
Octubre 2010 (9)
Juny 2010 (5)
Maig 2010 (6)
Abril 2010 (4)
Març 2010 (4)
Febrer 2010 (6)
Gener 2010 (4)
Desembre 2009 (1)
Novembre 2009 (4)
Octubre 2009 (4)
Juliol 2009 (1)
Juny 2009 (4)
Maig 2009 (4)
Abril 2009 (4)
Març 2009 (6)
Febrer 2009 (6)
Gener 2009 (5)
Desembre 2008 (9)
Novembre 2008 (4)
Octubre 2008 (8)
Setembre 2008 (7)
Juliol 2008 (8)
Juny 2008 (21)
Maig 2008 (19)
Abril 2008 (9)
Març 2008 (1)
Febrer 2007 (5)


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart