Parròquia de la Garriga

Descarregar notícia
 

26 de Octubre de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 26 d'Octubre al 2 de Novembre del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 27: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 28: Francesc Collell Roca. Dimecres dia 29: St. Pancraç i St. Cristòfol. Divendres dia 31: Esp. Josep Mª Piqué i Antònia Bundó, Josep Mª Piqué Bundó, Ramon Marcellés Codinach.
Dissabte dia 1: 9’30 h: Esp. Miquel Borrell i Pepita Avilés. 11 h: Pro Populo. 20 h: Fam. Sansó-Plans.
Diumenge dia 2: 9’30 h: Joan Barrera Valls, Fam. Parera-Vilardebó-Espinasa. 11 h: Francisco Boter. 20 h: Pro Populo.
 
Baptisme
Dissabte passat, dia 18, va rebre les aigües baptismals en Mario Aparicio Ridao. Benvingut a la nostra comunitat cristiana!
 
Defuncions
Divendres dia 17 va lliurar el seu esperit al Pare Na Pepa Hurtado Zurita als 91 anys. Que descansi en pau!
 
Reforç Escolar
Aquest dilluns, dia 27, a les 18h es reuniran tots els voluntaris del Reforç Escolar per la primera reunió del curs en la que es parlaran dels horaris, els infants i algun que altre consell de formació que segur que ens farà molt i molt de bé. És molt important l’assistència. No hi falteu!!!
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 2on Curs es reuniran el dimarts, dia 28 d’octubre, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
Les catequistes del 1er Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 29, a les 16:15h a la Sala St. Esteve. Confiem-ho, en la pregària, al Senyor.
 
Grup de Cant Gregorià “Hostiam Laudis” (Ofrena de Lloança)
L’agrupació coral, Hostiam Laudis, te com a finalitat gaudir i donar a conèixer el cant gregorià. D’un temps ençà que es troben els dimecres a la capella de les Germanes Franciscanes del carrer Cardedeu. L’horari dels assaigs és a les 8 del vespre. Les portes són obertes! Tothom qui ho vulgui pot anar-hi a conèixer-los i sentir-los i, també, perquè no? a afegir-s’hi! Animeu-vos!
 
Responsables de Pastoral de les Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa
També el dimecres es reuniran els responsables de la pastoral de les diferents escoles parroquials i diocesanes del nostre Bisbat. La reunió es farà a l’escola de la Mare de Déu de Montserrat de Rubí. Dugem-ho a la pregària.
 
Col·legi de Consultors
El proper dijous, dia 30, a la seu de la Cúria Diocesana, es reunirà el Col·legi de Consultors del nostre Bisbat. Encomanem-ho.
 
Aniversari de la Professió de la Rvdma. Mare Anna Ravell (fundadora de les Franciscanes Missioneres de la Immaculada Concepció)
Les germanes del carrer Cardedeu tornen a estar de festa. Aquest dijous, dia 30, s’escau l’aniversari de la Professió de la Mare Anna Ravell. Recordem que aquest fet singular i fundacional, que fou el tret de sortida d’aquesta congregació religiosa, es produí a la nostra Església Parroquial. Aquest dia, arreu del món on són presents, a totes les comunitats de les Franciscanes es renoven els vots religiosos.
Des d’aquest Full Parroquial la nostra més cordial felicitació. Que per molts anys continuïn essent pels garriguencs testimonis de l’Evangeli del Crist, del seu amor.
 
Horari de les Celebracions de la Solemnitat de Tots Sants (festa de precepte)
 
Divendres dia 31 d’octubre
20:00               missa a l’Església                                 Parroquial
Dissabte dia 1 de novembre
90:30               missa a l’Església                                 Parroquial
 
11:00               missa a l’Església                                 Parroquial
 
12:00               missa a la parròquia de                         St. Andreu de Samalús
 
20:00               missa a l’Església                                 Parroquial
 
 
Loteria de Nadal
Us recordem que ja tenim loteria de Nadal. Aquest any és el nº 51.058
La podreu trobar al sortir de les misses a la sagristia, també en el despatx parroquial i, mica en mica, en les botigues acostumades. Gràcies!
 
Col·lecta extraordinària per obres
El proper cap de setmana, 1 i 2 de novembre, farem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 
Missa a Samalús
Com cada primer diumenge de mes, el dia 2 de novembre a les 12 del migdia, celebrarem l’Eucaristia a la parròquia de St. Andreu de Samalús. Les portes són obertes; hi sou convidats; sereu benvinguts!

19 de Octubre de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 20 al 26 d'Octubre del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 20: Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 21: Tere Porredón Lucas (1r Aniv), Esp. Emili Codina i Rosa Torrents.
Dimecres dia 22: MARIA TERESA ROCASALBAS PUJOL, MARIA VALLICROSA FELIU (funerals), Maria Circuns, Jaume Marata.
Divendres dia 24: Francesc Carreras Creus.
Dissabte dia 25: MªÀngels Sánchiz Tort
Diumenge dia 26:
9’30 h: Joan Cruz, Jaume Carrera Vilamala, Fam. Riera-Marsà, Ànimes del Purgatori.
11 h: Francisco Boter (10è. Aniv), Fam. Collell-Aguirre.
20 h: Pro Populo.
 
Baptisme
Diumenge passat, dia 12, va rebre les aigües baptismals en Biel Casas Olivé. Benvingut a la nostra comunitat cristiana!
 
Defuncions
Divendres dia 10 va lliurar el seu esperit al Pare Na Carme Blanc Truco, als 80 anys i dimecres dia 15 Na Maria Teresa Rocasalbas Pujol, als 94 anys i Na Maria Vallicrosa Feliu, als 82 anys. Que descansin en pau!
 
Junta Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
El dimarts, dia 21, a les 19:30h es reunirà la Junta de l’Hospitalitat Lurdes. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Loteria de Nadal
Us recordem que ja tenim loteria de Nadal. Aquest any és el nº 51.058
La podreu trobar al sortir de les misses a la sagristia, també en el despatx parroquial i, mica en mica, en les botigues acostumades. Gràcies!
 
Conferència sobre “ELS FETS ESDEVINGUTS EL 1714 AL VALLÈS”
Dins els diferents actes que arreu del País. i també a la nostra comarca, es duen a terme en el marc del Tricentenari de l’11 de Setembre del 1714, aquest diumenge, dia 19 d’octubre, a les 17h hi haurà una interessantíssima conferència a càrrec del Doctor en Història i Professor de la Universitat de Barcelona Sr. Jaume Dantí. El tema no pot ser més apassionant, “els fets esdevinguts el 1714 al Vallès”.
No us ho perdeu. Serà al Santuari de la Mare de Déu de Puiggraciós. Us esperem!
 
Concert de la Coral Sant Jordi
En ocasió dels 300 anys de l’acabament de la construcció del temple de Santa Maria de Caldes de Montbui i per celebrar-ho ben animosament i joiosa, la mateixa parròquia ha organitzat aquest magnífic concert que ben segur esdevindrà mel a les nostres oïdes. El concert de la molt coneguda CORAL SANT JORDI serà aquest diumenge, dia 19 d’octubre, a les 17:30h a la mateixa església parroquial de Santa Maria de Caldes.
Animeu-se. Ben segur que valdrà molt i molt la pena! L’entrada és lliure!

19 de Octubre de 2014

Beat Pau VIè., ensenya’ns a estimar Crist i l’Església!

Aquest diumenge a St. Pere del Vaticà, el Papa Francesc beatificarà el gran Papa del segle XX, Pau VIè. (Concesio, Brescia 1897 – Castel Gandolfo 1978).

 

Aquest diumenge a St. Pere del Vaticà, el Papa Francesc beatificarà el gran Papa del segle XX, Pau VIè. (Concesio, Brescia 1897 – Castel Gandolfo 1978). Fem-ne acció de gràcies perquè aquesta beatificació ha estat molt esperada i porta gran alegria al Poble de Déu. Giovanni Battista Montini després de gran treball a la Secretaria d'Estat, amb laics d'Acció Catòlica, i com a Arquebisbe de Milà, fou el Successor de Pere durant quinze anys (1963-1978). Entre els elements més decisius del seu pontificat ens interessa destacar la continuació i clausura del Concili Vaticà II que havia estat convocat per sant Joan XXIII, i agrair que tots els documents portin la seva signatura, «Jo, Pau, bisbe de l'Església Catòlica». Fou Pau VIè. qui promulgà la Constitució "Sobre la Sagrada Litúrgia", qui va crear la Comissió per a l'execució de la reforma litúrgica, i qui ens va donar els llibres de la reforma litúrgica del Vaticà II, amb què actualment tots preguem i que encertadament anomenem de Pau VIè.: Missal, Litúrgia de les Hores i Rituals dels Sagraments, així com el qui aprovà el foment de l'acció pastoral litúrgica arreu del món, amb adaptacions culturals i lingüístiques per part dels episcopats, que han tingut una enorme influència en les diverses cultures amb què la humanitat creada per Déu s'expressa, viu i encamina el seu futur. Ho fou també per a la llengua i la cultura catalanes.

Ell inicià el seu pontificat renunciant a la tiara que subhastà per als pobres. Inicià els grans viatges a Terra Santa, Índia, Colòmbia, Filipines i a l'ONU. Ens donà grans textos magisterials sobre l'Església que es fa diàleg, el progrés dels pobles, la Vida Humana defensant amb coratge i profetisme el matrimoni, la família i la vida, i sobre l'Evangelització. Reformà i internacionalitzà la Cúria, treballà molt per l'ecumenisme, i donà empenta al Sínode de Bisbes i en darrer terme a l'Església de comunió i de servei que el Vaticà II havia reclamat. Home de finesa i d'intel·ligència, d'escolta humil, de serenor interior, d'amor incondicional a Crist i a l'Església. Ell ens va ensenyar a estimar i a patir per l'Església estimada, i a servir la humanitat, ja que sofrí molt a causa de les crisis de tot tipus en el postconcili. D'ell va dir el Cardenal Pironio: «La seva vida i el seu ministeri manifesten un home de profunda oració, de particulars experiències contemplatives, d'especial penetració de les Escriptures i els misteris de la Fe. Un home contemplatiu, sempre conduït per l'Esperit Sant».

Ara l'Església ens el mostra com a model i intercessor per a les nostres vides. Agraïm la vida i els exemples del gran Papa Pau VIè., i que ell continuï pregant per l'Església, tal com ho expressava bellament en el seu Testament: «Sento que l'Església m'envolta: oh, Església santa, una i catòlica i apostòlica, rep el meu suprem acte d'amor amb la meva benedicció i salutació!». I el que ell demanava al final d'aquell esplèndid text: «Sobre la situació de l'Església; que escolti les paraules que li hem dedicat amb tant d'afany i amor. Sobre el Concili: que es dugui a terme feliçment i que es tracti de complir amb fidelitat les seves prescripcions. Sobre l'ecumenisme: que es continuï la tasca d'acostament als Germans separats, amb molta comprensió, molta paciència i gran amor; però sense desviar-se de l'autèntica doctrina catòlica. Sobre el món: que ningú no pensi que se l'ajuda adoptant els seus criteris, el seu estil i els seus gustos, sinó procurant conèixer-lo, estimant-lo i servint-lo». Beat Pau VIè., papa, ensenya'ns a estimar de cor el Crist i l'Església!

+Joan Enric Vives, Arquebisbe de la Seu d’Urgell

12 de Octubre de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 13 al 19 d'Octubre del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 13: Carme Rocasalvas Pujol, Anna Boada, Genís Boada, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 14: Familiars, amics i benefactors difunts de l’Escola Parroquial St. Lluís Gonçaga.
Dimecres dia 15: DOLORS LLIMARGAS BASQUENS, AMADEU BENEDICTO MAS (funeral).
Divendres dia 17: Joan Torras Trias, Teresa Masellas Pérez, Fam. Sansó-Plans.
Dissabte dia 18: Teresa Mas (16è Aniv), Mn. Jordi Mas Castells, Lola Fortuny Marata (1r Aniv.)
Diumenge dia 19:
9’30 h: Prop Populo.
11 h: Amalio Aguirre Navarro.
20 h: Mercè Ricart Estela.
 
Defuncions
Divendres de la setmana passada, dia 3 d’octubre va fer el seu traspàs vers la morada eterna, Na Maria Rosa Vila i Font als 64 anys; diumenge passat, 5 d’octubre, va lliurar el seu esperit al Pare En Juan Manuel Mariscal Mariscal, als 50 anys; dimarts dia 7 Na Dolors Llimarga i Basquens als 89 anys i dimecres dia 8, N’Amadeu Benedicto Mas, als 106 anys. Que descansin en pau!
 
Baptismes
Diumenge passat, dia 4, va rebre les aigües baptismals Eneida Penalva Parra. Benvinguda a la nostra comunitat cristiana!
 
Recés de Preveres i Diaques
Dilluns, al Casal Borja de St. Cugat del Vallès, hi haurà la segona tanda de Recés per a Preveres del nostre Bisbat. Unim-nos a la seva pregària.
 
Missa Inici de Curs
Escola Parroquial St. Lluís Gonçaga
Dimarts, dia 14, vigília de la festa de Sta. Teresa, els alumnes, famílies, comunitat educativa i personal no docent de la nostra Escola, s’afegiran a la missa de les 8 del vespre per celebrar Sta. Teresa i encomanar el curs que hem començat.
 
Catequesi Infantil
Aquesta setmana les catequistes de 2on Curs es reuniran el dimarts, dia 14 d’octubre, a la Sala St. Esteve a les 16:15h.
Les catequistes del 1er Curs de Catequesi ho faran el dimecres, dia 15, a les 16:15h a la Sala St. Esteve.
 
Arxiprestat Motbui-Puiggraciós
Dimecres, dia 15, a la rectoria de St Genís de l’Ametlla es reuniran els preveres que serveixen les parròquies i santuari del nostre arxiprestat. Encomanem-los en la pregària.
 
Responsables de Pastoral de les Escoles Diocesanes i Parroquials del Bisbat de Terrassa
També el dimecres es reuniran els responsables de la pastoral de les diferents escoles parroquials i diocesanes del nostre Bisbat. La reunió es farà als locals de la nostra parròquia. Valoraran l’inici del curs a les diferents escoles i programaran conjuntament les activitats i materials comuns als 5 centres dels nostre Bisbat.
 
Junta Hospitalitat de la Mare de Déu de Lurdes
El mateix dia, a les 19:30h es reunirà la Comissió de Litúrgia. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Trobada de Catequistes del Bisbat
Serà el proper dissabte 18 d’octubre a les 16:30 al Centre Borja de Sant Cugat del Vallès. Preguem per totes elles i la valuosíssima tasca que fan a les nostres parròquies i comunitats.
 
Loteria de Nadal
Us recordem que ja tenim loteria de Nadal. Aquest any és el nº 51.058
La podreu trobar al sortir de les misses a la sagristia, també en el despatx parroquial i, mica en mica, en les botigues acostumades. Gràcies!

12 de Octubre de 2014

Inici del Vè Centenari del Naixement de Santa Teresa de Jesús

La celebració de l’Any Jubilar Teresià a Terrassa

Amb motiu de la concessió d’un any jubilar a les diòcesis amb seu a l’estat espanyol en ocasió del cinquè centenari del naixement de Santa Teresa de Jesús, verge i doctora de l’Església, Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, bisbe de Terrassa,  ha decidit que a la nostra diòcesi siguin esglésies jubilars, on es pugui guanyar la indulgència plenària: la Catedral del Sant Esperit i la parròquia de la Mare de Déu del Carme a Terrassa, i els monestirs de carmelites descalces de Terrassa i La Torreta (La Roca del Vallès).
 
Mons. Saiz Meneses inaugurarà aquest Any Jubilar amb la celebració de la Missa el dia 15 d’octubre a les 9 del matí a l’església del Monestir de Jesús Diví Obrer i de Sant Josep Oriol de les Carmelites descalces a Terrassa. Per la seva banda Mons. Salvador Cristau, Bisbe auxiliar, presidirà la Missa el mateix dia 15 d’octubre a les 10 del matí al Monestir de la Mare de Déu de Montserrat i Sant Josep Oriol a La Torreta (La Roca del Vallès). El Sr. Bisbe, en carta enviada als preveres i diaques convida a la vegada a promoure en les parròquies el coneixement de la figura de Santa Teresa de Jesús.
 
 
La indulgència plenària, segons el Catecisme de l’Església, és «la remissió davant Déu de la pena temporal pels pecats, ja perdonats, pel que fa a la culpa, que un fidel disposat i complint determinades condicions aconsegueix per mediació de l’Església, la qual, com a administradora de la redempció, distribueix i aplica amb autoritat el tresor de les satisfaccions de Crist i dels sants». Les condicions requerides són participar de la Missa i combregar, confessar-se i pregar per les intencions del Papa. 
 
(de la nota publicada a la web del Bisbat de Terrassa sobre l’inici de l’any jubilar teresià)

05 de Octubre de 2014

Notícies i Advertiments per la setmana del 6 al 12 d'Octubre del 2014

Intencions de pregària en les Misses
Dilluns dia 6: Fam. Baños-Valldeoriola, Fam. Nualart-Barba.
Dimarts dia 7: Fam. Samsó-Plans, Fam. Plaza-López, Fam. Dasquens-Iglesias.
Dimecres dia 8: CLAUDIO DANIEL ALCARAZ FLORES, JOSÉ VILLALBA RUIZ (funeral).
Divendres dia 10: Assunció Castells Gironés.
Dissabte dia 11: Carles Giménez Miquel (14è. Aniv.).
Diumenge dia 12:
9’30 h: Maria Barea.
11 h: Maria Font Vidal, Lola Maurí Serra, Antonio Aguilera Martín
20 h: Pro Populo.
 
Defuncions
Dissabte passat, 27 de setembre, va lliurar el seu esperit al Pare En Manuel Cabrera Soriano, als 59 anys; dimecres dia 1 En Claudio Daniel Alcaraz Flores, als 95 anys i dijous dia 2, En José Villalba Ruiz, als 98 anys. Que descansin en pau!
 
Baptismes
Diumenge passat, dia 28, va rebre les aigües baptismals Vània Sagalés Arruebo. Benvinguda a la nostra comunitat cristiana!
 
Loteria de Nadal
Us recordem que ja tenim loteria de Nadal. Aquest any és el nº 51.058
La podreu trobar al sortir de les misses a la sagristia, també en el despatx parroquial i, mica en mica, en les botigues acostumades. Gràcies!
 
Catequistes de Confirmació
Ens reunirem el dilluns, dia 6 de gener, a les 18:30 a la rectoria.
 
Càritas
Dimarts, dia 7, es reunirà l’Equip que Coordina les distintes seccions de Càritas Parroquial. La reunió serà a les 6 de la tarda a la rectoria.
 
Comissió de Litúrgia
El mateix dia, a les 20:30h es reunirà la Comissió de Litúrgia. La reunió es farà a la Sagristia Major.
 
Pastoral de la Salut
Dimecres vinent, dia 8 d’octubre, a les 19:30h es reunirà l’Equip de Voluntaris i Voluntàries de la Pastoral de La Salut. La reunió es farà a la Sala de la Mare de Déu de Lurdes.
 
Pregària Jove
Divendres vinent, dia 10, a les 21:30h hi haurà la primera Pregària Jove d’aquest curs. És un moment d’encontre dels joves de la parròquia (aquells i aquelles que ja s’han confirmat i els que s’hi preparen per fer-ho) amb el Crist.
 
Festa de la Santa Majestat de Caldes
Diumenge vinent, dia 12, s’escau la Festa de la Santa Majestat a Caldes de Montbui. L’Ofici solemne de Festa Major serà a les 12 del migdia a l’Església Parroquial de Santa Maria de Caldes de Montbui. Des d’aquest “Full” la nostra felicitació als amics de la parròquia veïna.
 
Festa de la Mare de Déu del Pilar
També el diumenge, dia 12, s’escau la Festa de la Titular de la Residència de les Hospitalàries de la Santa Creu. Encomanem-les a elles i a totes les residents.
 
Col·lecta extraordinària per obres
Aquest cap de setmana, 4 i 5 d’octubre, farem la col·lecta extraordinària per obres de la parròquia.
Un cop més, gràcies a tothom pel suport, l’ajut i la generositat.
 

Abril 2018 (1)
Març 2018 (2)
Febrer 2018 (6)
Desembre 2017 (3)
Octubre 2017 (2)
Setembre 2017 (2)
Juliol 2017 (5)
Juny 2017 (5)
Maig 2017 (2)
Abril 2017 (7)
Març 2017 (4)
Febrer 2017 (4)
Gener 2017 (3)
Desembre 2016 (6)
Novembre 2016 (5)
Juliol 2016 (3)
Juny 2016 (4)
Maig 2016 (6)
Abril 2016 (6)
Març 2016 (5)
Febrer 2016 (4)
Gener 2016 (7)
Desembre 2015 (5)
Novembre 2015 (7)
Octubre 2015 (4)
Setembre 2015 (3)
Juliol 2015 (4)
Juny 2015 (5)
Maig 2015 (8)
Abril 2015 (7)
Març 2015 (8)
Febrer 2015 (3)
Gener 2015 (5)
Desembre 2014 (6)
Novembre 2014 (5)
Octubre 2014 (6)
Setembre 2014 (4)
Agost 2014 (3)
Juliol 2014 (4)
Juny 2014 (8)
Maig 2014 (5)
Abril 2014 (6)
Març 2014 (7)
Febrer 2014 (7)
Gener 2014 (6)
Desembre 2013 (7)
Novembre 2013 (4)
Octubre 2013 (7)
Setembre 2013 (4)
Agost 2013 (1)
Juliol 2013 (4)
Juny 2013 (8)
Maig 2013 (6)
Abril 2013 (4)
Març 2013 (6)
Febrer 2013 (6)
Gener 2013 (6)
Desembre 2012 (9)
Novembre 2012 (5)
Octubre 2012 (4)
Setembre 2012 (5)
Juliol 2012 (6)
Juny 2012 (6)
Maig 2012 (6)
Abril 2012 (8)
Març 2012 (4)
Febrer 2012 (5)
Gener 2012 (7)
Desembre 2011 (5)
Novembre 2011 (5)
Octubre 2011 (7)
Setembre 2011 (4)
Juliol 2011 (5)
Juny 2011 (7)
Maig 2011 (6)
Abril 2011 (6)
Març 2011 (5)
Febrer 2011 (6)
Gener 2011 (8)
Desembre 2010 (7)
Octubre 2010 (9)
Juny 2010 (5)
Maig 2010 (6)
Abril 2010 (4)
Març 2010 (4)
Febrer 2010 (6)
Gener 2010 (4)
Desembre 2009 (1)
Novembre 2009 (4)
Octubre 2009 (4)
Juliol 2009 (1)
Juny 2009 (4)
Maig 2009 (4)
Abril 2009 (4)
Març 2009 (6)
Febrer 2009 (6)
Gener 2009 (5)
Desembre 2008 (9)
Novembre 2008 (4)
Octubre 2008 (8)
Setembre 2008 (7)
Juliol 2008 (8)
Juny 2008 (21)
Maig 2008 (19)
Abril 2008 (9)
Març 2008 (1)
Febrer 2007 (5)


Pg. Dr Vich, 1· 08530 La Garriga · Tel: 93 871 46 91 Fax: 93 841 81 38 · e-mail: info@santestevelagarriga.org

Disseny web i programació: clickart